Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségemet, nejemnek aposztrofáltam, egy társasági beszélgetésben, mire Ő kikérte magának, mivel a nej szó szerinte dehonesztáló. A kérdésem igaza van?
"Szerintem 50 éve volt divat a nejem szó."
A használat gyakorisága nem 50 évben, hanem 50 km-es körzetben mérhető, ma is.
Mert itt így szokták, ott úgy.
A szónak nincs semmi pejoratív tartalma, sem rangsoroló.
Ha a nő nem mondja szívesen a férjére, hogy uram, az okés.
Ha a bogaram megszólításra egy csótány képe ugrik be, akkor az is érthetően nem a kedvenc.
Ha valaki sima ízlésből nem szereti ezt vagy azt a verziót, az okés.
De arra hivatkozva elutasítani ,hogy megalázó, egyszerűen butaság, a szó értelmének nem ismerése.
Ne használd, mert nem szeretem: teljesen megérthető.
Ne használd, mert megalázó: hülyeség.
Ettől még konszenzusképes férj nem megy bele ilyenen vitába, mert úgyis csak xarul jöhet ki előle.
Meg azt sem zárnám ki, hogy akkor, ott pont nem volt más, amibe bele lehetett volna kötni, márpedig a késztetés ott volt, hogy valamibe bele kell.
Mert vannak a nőknél azok a napok.... :D
Amíg nem büdösparaszt, hisztispica, etc hivatkozik rám semmi bajom.
Nejem nekem pl tetszik.
Annyit írtál kérdező: "kikérte magának". Ebből nem tudjuk meg, hogy később kettesben jelezte neked, hogy nem szeretné, ha így hívnád, vagy pedig a még a társaságban, a beszélgetés kellős közepén a szavadba vágott, és lecseszett miatta.
Érdekes, majdnem minden válaszadó az utóbbit értelmezte, vagy legalábbis azt, hogy a feleséged habzó szájjal leordította a fejed miatta.
"Érdekes, majdnem minden válaszadó az utóbbit értelmezte, vagy legalábbis azt, hogy a feleséged habzó szájjal leordította a fejed miatta."
Vajon miért? Ugye...
"Officiális heteroszexuális kooperációban egzisztálva obszerválható, hogy a feminin fixa ideák eliminálásának probabilitása nem tér el szignifikánsan a nullától."
B+ Wadmalac, ettől majdnem megfulladtam!
"Csak éppen nem sikerült vele mondani semmi értelmeset"
Nem?
Na ezért ne használjunk idegen szavakat, ha nem muszáj. Mert van, aki nem érti. Íme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!