Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségemet, nejemnek aposztrofáltam, egy társasági beszélgetésben, mire Ő kikérte magának, mivel a nej szó szerinte dehonesztáló. A kérdésem igaza van?
Ez van, mikor valaki az intelligencia jelének képzelt idegen szó zsúfolás közben a hagyományos magyar szavak értelmét meg nem ismeri.
A nej egy feleséggel teljesen egyenértékű hagyományos magyar szó.
Majd reklamáljon, ha asszonyállatnak minősítik.
Ezért nem kell sznob/mispitsa-t elvenni!
Nálunk soha nem volt probléma abból, hogy nejemnek szólítom.
jézusom, nejemnek hívtad?? te bunkó állat!! engem barátom néha mosogatógépnek hív, mégis tudunk röhögni ezen :D sosem fogom megérteni azokat a párkapcsolatokat, ahol ilyeneken megy a sértődés... főleg ha már házasok vagytok... mikor elvetted se volt humora szegénynek?
22L
Fogalmam sincs mi baja a nej szóval.
24n,sznob
1-es vagyok! lepontozhatsz, de attól még az első két vessző fölösleges lesz az első mondatban. Az utolsó mondatból meg hiányzik a "kérdésem" után.
Tőlem használhatsz menő idegen szavakat, de eléggé ócska hatása lesz a szövegednek a helytelen vesszőhasználat miatt.
feleség" szinonimái:
asszony, nej, hitves, társ, pár, házastárs, asszonypajtás, oldalborda
🤷🏻♂️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!