A Fidesz szavazói miként aposztrofálhatóak ha az ellenzéki szavazók demokrataként?
A fidesz ugyebár általában az ellenkezőjét akarja annak, amit az ellenzék. Tehát ha az ellenzék demokrata, akkor a fidesz anti-demokrata.
Qrva egyszerű. Az "illiberális" demokrata lényegében anti-demokrata, mivel egy demokrata eleve liberális.
Báránybőrbe bújt farkas. :D
Igen fura elgondolásod lehet a demokrata szó jelentéséről kérdező. Szerintem utána kellene nézned, mert nagyon nem így van.
Gondolom az értelmező szótárak második megfogalmazását veszed csak alapul: "Olyan párt híve, tagja, amelynek elnevezésében ez a szó szerepel."
De itt máris bukik a mutatvány, mert a dk nem lesz demokratikus attól, hogy beleírta a nevébe a demokratikust.
Abban a pillanatban ha az illető kiáll a demokrácia mellett, máris demokrata lett. És attól mert szerinted nem jó, hogy a szabad választáson, az emberek éltek a demokratikus jogukkal és szabadon úgy döntöttek hogy nem azok kapják meg a hatalmat akik neked tetszenek - még bizony demokraták maradnak.
Szemben veled meg társaiddal akik ezt nem képesek tiszteletben tartani és ezt a döntési jogukat el akarjátok venni, külső hatalomtól várjátok hogy az általuk megválasztott kormányt elmozdítsák a helyéről.
A "Fidesz féle rendszerek támogatói" demokratikusak. Szemben veletek mi kivártuk amíg a választáson többségbe tudtunk kerülni és tiszteletben tartottuk, elfogadtuk az emberek döntését akkor is amikor ellenzékbe kerültünk miatta.
#4 vagyok:
Az illiberális demokrata kifejezés nagyjából annak felel meg, mintha azt mondanám magamról hogy húsevő vegetáriánus vagyok. Igenis, vegetáriánus vagyok! Olyan vega, amelyik húst is eszik!
Ezt a baromságot ...
Illiberális demokrácia nem létezik. Vagyis az nem demokrácia. Olyan, mint a szabadság nélküli szabadság.
A Fidesz szavazók pedig vagy nem értik a demokráciát, vagy értik, de nem hisznek benne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!