Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Sóherség volt ez a barátomtól?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sóherség volt ez a barátomtól?

Figyelt kérdés

Jelenleg munkanélküli vagyok, elvesztettem a munkám és nem tudok elhelyezkedni. A tartalékaimból élek, illetve a szüleim segítenek. A barátomnak jól fizető munkahelye van, örökölt lakása, saját autó, stb, szóval anyagilag független. Hozzáteszem nem emiatt vagyok vele, nem érdekel a pénze, sohasem ez alapján választottam párt. Tudja ő is, hogy most hogyan élek. Anyák napjára venni akartam anyukámnak egy karkötőt, amire már régóta vágyott, ezért én eladtam pár ruhámat, hogy legyen rá pénz. A csomagátvételnél azonban csak kártyával tudtam volna fizetni, de nem volt rajta elég fedezet. Akkor épp velem volt a barátom, kifizette kártyával, mire én kp-ban oda is adtam neki a pénzt. 5500 forint volt ez az összeg, ő azonban csak 5000 forintot vett el, az 500 forintot "elengedte". Tudom lehet én vagyok a hülye, csak azt érzem, hogy valahol az lett volna a lovagias tőle, ha nem fogadja el tőlem a pénzt, tekintettel a mostani helyzetemre, de azt is tudom, hogy ez nem kevés pénz, nyilván nem várom el tőle... Nektek mi a véleményetek?

Egyébként én sose fogadtam el tőle pénzt hasonló szituációban, régebben a randik alkalmával is többször felajánlottam, hogy felezzünk, vagy moziban ő veszi a jegyet, én a nasit, stb. Olyan is volt már, hogy véletlenül összetört a kedvenc parfümöm, mert veszekedtünk, az én bénaságomból meg a földre zuhant, ugyan megkérdezte, hogy hol lehet venni ilyet, de semmi, amikor rendeltem újat és megkaptam, nem szólt arra se semmit...

Én reagálom ezt túl vagy tényleg szűkmarkúnak tűnik a barátom?

2020. máj. 4. 17:38
1 2 3
 21/30 Sunshinedoll ***** válasza:
21%

Szerintem az hogy 500 forintot nagyvonalúan elengedett az nagyon ciki :D 500 forint????

Már nem azért, de én a barátnőimmel nagyvonalúbb vagyok, nemhogy a párommal, akivel együtt élek.

Amúgy meg vagy vegye el az összes pénzt vagy akkor semennyit se, ez az 500 ft felb-sz :D Egyébként meg nem hiszem, hogy evidens az, hogy kifizeti a te anyukád ajándékát, amit te vettél neki, de akkor ne 500 kib-szott forinton vacakoljon.

2020. máj. 5. 09:23
 22/30 Sunshinedoll ***** válasza:
19%

Közben most elolvastam pár többi választ, meg a Tiédet is és... a lovagiasság nem ott kezdődik, hogy megveszi a te ajándékodat, amit anyukádnak szánsz.

Hanem ott, hogy látja, hogy rossz anyagi helyzetben vagy, és akkor lehet rá számítani annyira, hogy nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy a ruháidat kell eladnod, hanem ő akkor többet bevállal a rezsiből vagy a kajákból vagy valami.

Én nem várnám el, hogy a párom fizesse anyukám ajándékát, viszont az 500 ft elengedés nekem kiverné a biztosítékot. Ha valaki nagyvonalú akar lenni, akkor ne 500 forinttal bőkezűsködjön.

2020. máj. 5. 09:28
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
#21/22, szerintem a Kérdező és a párja NEM élnek együtt, sehol sem írta hogy együtt élnek, csak azt, hogy a pasinak van saját lakása, míg ő csak a tartalékaiból él. Ha együtt élnének, szerintem leírta volna a Kérdező, akár a leírásban akár egy kommentben, de sehol sem említette.
2020. máj. 5. 10:05
 24/30 anonim ***** válasza:
83%
És az ilyen nők alapján ítélik meg az összeset pénzéhes libának... Szégyen vagy ☹️
2020. máj. 5. 10:08
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem èlnek együtt, különben a kèrdező kiemelte volna. Az 500ft mièrt ciki? Ha azt is eltette volna, akkor meg az lenne ciki, hogy mèg az apróra is tartja a markát. :)

Èn azt gondolom, hogy azèrt mert biztos anyagi helyzetben van, mèg nem tisztje neki állni az ajándèkot.

2020. máj. 5. 10:28
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, ezen az oldalon ha csak 100 forinttal többet fizet a férfi, a nőt kikiáltják aranyásónak, pénzéhesnek.

Párod egyébként másban lovagias?

2020. máj. 5. 13:42
 27/30 anonim ***** válasza:
86%

"Olyan is volt már, hogy véletlenül összetört a kedvenc parfümöm, mert veszekedtünk, az én bénaságomból meg a földre zuhant, ugyan megkérdezte, hogy hol lehet venni ilyet, de semmi, amikor rendeltem újat és megkaptam, nem szólt arra se semmit..."

A te bénaságodból tört el a kis parfümkéd, miért vett volna neked újat?

2020. máj. 5. 16:14
 28/30 Sunshinedoll ***** válasza:
0%
Azért feltételeztem, hogy együtt élnek, mert a pasija volt ott, mikor átvette a csomagot, my bad. Ettől függetlenül szerintem továbbra sem evidens, hogy elvárja, hogy az anyukája ajándékát kifizesse, viszont ettől függetlenül továbbra is cikinek érzem az 500 forintot, max ha nem volt nála 500-as és úgy volt vele, jólvan oké, csá, nem tudok aprót adni. De amúgy ez nekem nagyvonalúskodás a nagy semmire kb. Ha egy pasi 500 forinttal akarná megmutatni, milyen lovagias, kiröhögném.
2020. máj. 6. 18:01
 29/30 anonim ***** válasza:
69%
Sunshine én szívesen megmutatom neked 500 forinttaal :D
2020. máj. 6. 19:22
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit tudsz te pattogni azon az 500ft-on. (•‿•)
2020. máj. 6. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!