Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sóherség volt ez a barátomtól?
Jelenleg munkanélküli vagyok, elvesztettem a munkám és nem tudok elhelyezkedni. A tartalékaimból élek, illetve a szüleim segítenek. A barátomnak jól fizető munkahelye van, örökölt lakása, saját autó, stb, szóval anyagilag független. Hozzáteszem nem emiatt vagyok vele, nem érdekel a pénze, sohasem ez alapján választottam párt. Tudja ő is, hogy most hogyan élek. Anyák napjára venni akartam anyukámnak egy karkötőt, amire már régóta vágyott, ezért én eladtam pár ruhámat, hogy legyen rá pénz. A csomagátvételnél azonban csak kártyával tudtam volna fizetni, de nem volt rajta elég fedezet. Akkor épp velem volt a barátom, kifizette kártyával, mire én kp-ban oda is adtam neki a pénzt. 5500 forint volt ez az összeg, ő azonban csak 5000 forintot vett el, az 500 forintot "elengedte". Tudom lehet én vagyok a hülye, csak azt érzem, hogy valahol az lett volna a lovagias tőle, ha nem fogadja el tőlem a pénzt, tekintettel a mostani helyzetemre, de azt is tudom, hogy ez nem kevés pénz, nyilván nem várom el tőle... Nektek mi a véleményetek?
Egyébként én sose fogadtam el tőle pénzt hasonló szituációban, régebben a randik alkalmával is többször felajánlottam, hogy felezzünk, vagy moziban ő veszi a jegyet, én a nasit, stb. Olyan is volt már, hogy véletlenül összetört a kedvenc parfümöm, mert veszekedtünk, az én bénaságomból meg a földre zuhant, ugyan megkérdezte, hogy hol lehet venni ilyet, de semmi, amikor rendeltem újat és megkaptam, nem szólt arra se semmit...
Én reagálom ezt túl vagy tényleg szűkmarkúnak tűnik a barátom?
Szerintem nem.
Nem köteles támogatni téged, és a randi költségének felezése meg alap dolog.
Anyukád kibírta volna karkötő nélkül, a barátod meg nem köteles vásárolgatni neki.
Ez nem egy szirupos amerikai film.
Szerintem ez így önmagában nem sóherség. Ez a kiadás a legszemélyesebb egyéni hóbort kategória, azaz kb. utolsó azon a listán, amire a másik azt mondja, hogy állja. Viszont hasonló felállásban egy csomó egyebet szívesen fizettem a páromnak, szóval úgy nagyobb eséllyel marad akár ajándékra is (sok múlik rajta amúgy, hogy épp hol tart a kapcsolat, mennyire szoros a viszony).
Másrészt amúgy sóvárogni se kéne: ha valóban azt szeretnéd, hogy fizessen valamit, akkor egyszerűen kérd meg rá.
Ez még egyáltalán nem sóherség. Az én volt barátom, na ő az volt:
Ő Pesten élt, saját lakása volt, szuperül fizető munkahelye (min. 400E forint), én kis vidéki egyetemista, egy kevéske ösztöndíjjal. Egyszer felhívott magához Pestre a hétvégére, fel is vonatoztam. Viszont ott mikor tömegközlekedtünk Pesten, magamnak kellett megvennem a vonaljegyeket, meg felajánlottam hogy fizetek a kajáldába, szó nélkül elfogadta. Még szerencse, hogy volt nálam elég pénz. Azon a hétvégén vonatjeggyel együtt 20.000 simán elment, pedig ennyi egy havi ösztöndíjam is. Arra számítottam, hogy meghívott magához, akkor ő állja a hétvégét, nem hogy még a 400 forintos vonaljegyeket is nekem kell fizetni.
Ja, és tudta, hogy nem vagyok anyagilag eleresztve. Szüleim támogatnak az ösztöndíj mellett, de jó ha havi 5-10ezret tudok félretenni.
Előző voltam.
Nem sóher, csak nem akarja, hogy anyagilag kihasználják. Okos fickó, jól választottál. A te anyukád karkötője, te akarod venni neki. De szerintem anyud nem is várta volna el a helyzetedben, hogy drága ajándékot vegyél. Egy csokor virág is elég lett volna. Meg mi az, hogy rendelsz valamit és nincs annyid? Ha én rendelek valamit, akkor tudom hogy ki is kell fizetni. Szerintem te direkt hagytad, hogy a párod fizesse ki mert úgyis gurul neki a szekér.
30 N
Én nem tudom ennyiből megítélni. Tényleg az van, hogy anyagilag nehezebb helyzetbe kerültél önhibádon kívül, és ilyenkor talán nem prioritás annyi pénzért ajándékot venni másnak, amennyid nincs. Lehet ezért nem fizette ki, mert miért venne anyukádnak ajándékot helyetted anyák napjára?
Ugyanakkor 5500 Ft egyáltalán nem nagy összeg, és a jól szituált, anyagi biztonságban élő pasid elnézte, hogy eladod a cuccaidat, hogy az édesanyádnak ajándékot vehess. Szerintem ha így nézzük, ez gáz.
Én a randiról is azt vallom, hogy amennyiben a férfi hív el, ne fogadjon el pénzt. Bár nem tudom, nálatok pontosan ki hívott el kit.
Nehéz ennyiből megállapítani, de azért ne hagyd magad kihasználni! Sajnos én is éltem olyan kapcsolatban, ahol én kis egyetemista diákmunkás lány voltam, a pasim meg már egy jól kereső férfi és mindent feleztünk. Neki rengeteg pénze megmaradt, nekem meg már a hónap felében gyomoridegem volt a pénz miatt. Emellett tiszta lakásba, étellel vártam haza, megkapta a szexet, villoghatott velem, mert adok magamra. Én sokkal többet beleadtam anyagilag (a lehetőségeimhez mérten) a kapcsolatba, otthon is többet dolgoztam, szóval.. soha többé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!