Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Sóherség volt ez a barátomtól?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sóherség volt ez a barátomtól?

Figyelt kérdés

Jelenleg munkanélküli vagyok, elvesztettem a munkám és nem tudok elhelyezkedni. A tartalékaimból élek, illetve a szüleim segítenek. A barátomnak jól fizető munkahelye van, örökölt lakása, saját autó, stb, szóval anyagilag független. Hozzáteszem nem emiatt vagyok vele, nem érdekel a pénze, sohasem ez alapján választottam párt. Tudja ő is, hogy most hogyan élek. Anyák napjára venni akartam anyukámnak egy karkötőt, amire már régóta vágyott, ezért én eladtam pár ruhámat, hogy legyen rá pénz. A csomagátvételnél azonban csak kártyával tudtam volna fizetni, de nem volt rajta elég fedezet. Akkor épp velem volt a barátom, kifizette kártyával, mire én kp-ban oda is adtam neki a pénzt. 5500 forint volt ez az összeg, ő azonban csak 5000 forintot vett el, az 500 forintot "elengedte". Tudom lehet én vagyok a hülye, csak azt érzem, hogy valahol az lett volna a lovagias tőle, ha nem fogadja el tőlem a pénzt, tekintettel a mostani helyzetemre, de azt is tudom, hogy ez nem kevés pénz, nyilván nem várom el tőle... Nektek mi a véleményetek?

Egyébként én sose fogadtam el tőle pénzt hasonló szituációban, régebben a randik alkalmával is többször felajánlottam, hogy felezzünk, vagy moziban ő veszi a jegyet, én a nasit, stb. Olyan is volt már, hogy véletlenül összetört a kedvenc parfümöm, mert veszekedtünk, az én bénaságomból meg a földre zuhant, ugyan megkérdezte, hogy hol lehet venni ilyet, de semmi, amikor rendeltem újat és megkaptam, nem szólt arra se semmit...

Én reagálom ezt túl vagy tényleg szűkmarkúnak tűnik a barátom?

2020. máj. 4. 17:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én sem látom vészesnek, pedig eléggé ki vagyok élezve az ilyesmire. Ha nem adta volna oda a kártyáját, akkor igen, van miről beszélni. De odaadta, és nem is kérte el az egész összeget. Mondjuk az se mindegy, mennyi ideje vagytok együtt, bár ha már régóta, de külön kassza van, még akkor is belefér.

Nekem inkább az jutott eszembe, nem lehet, hogy nagyon más az elképzelésetek a pénzről, és nem akart ehhez "asszisztálni"? Én nem tartom a kapcsolatot az anyámmal, de a férjem tök szép virágot vett az anyjának 2200 forintért. Számomra fura, hogy annyira nincs pénzed, hogy el kell adnod a cuccaidat, hogy ajándékot vegyél, és kiadsz rá 5500 forintot. Mikor nekem nem volt pénzem, olcsó ajándékot vettem. Nem lehet, hogy a barátod magát a "költekezést" ellenzi?

2020. máj. 4. 19:10
 12/30 anonim ***** válasza:
96%
Nahát, kérdező, a #9-es válasz fényében különösen érdekes az értékrended. Milyen áldozatról beszélsz? Nem tüzelőre vagy műtétre spóroltál édesanyádnak. Elég sok olcsó (de eszmeileg nem kevésbé értékes) ajándékozási lehetőség van, nem hiszem, hogy azon a karkötőn kívül semminek sem örült volna. Sőt, ha én mindig igyekszem anyagilag támogatni a gyerekemet, pont hogy nem örülnék, ha ő a keveské pénzét, az eladott ruhái árát nekem szánt értékes ajándékra költené. Ezernyi más módja van a hála kifejezésének. Az értékesebb ajándékozást hagyd meg azokra az időkre, amikor már egyenesbe jöttél.
2020. máj. 4. 19:16
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Minek veszel ajándékot, ha jelenleg nem telik rá?

Én ilyen esetben azt csináltam, hogy később adtam anyukámnak ajándékot, amikor már telt rá, és nem a barátomtól vártam, hogy az ajándékot megvegye az anyámnak. Ha azt írtad volna, hogy alig van pénzed ennivalóra, és a közös ebédnél/vacsinál is elkéri az ennivalód árát, akkor sóher lenne, de így nem.

Nagyon furcsán gondolkodsz, és ha leírják, hogy nem volt sóher a párod, még neked áll fejjebb. Miért nem írtad oda a kérdésed végére, hogy csak olyan válaszok érdekelnek, amik neked adnak igazat? Hiába írták le, hogy nincs igazad, kötöd az ebet a karóhoz és még a válaszolók az udvariatlan bunkók.

2020. máj. 4. 19:30
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Ki kötelezett, hogy megvedd azt sz@@rt.?
2020. máj. 4. 19:31
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

És mióta vagytok együtt? Ez sem mindegy.

Amúgy, valószínűleg h anyád normálisabb nálad, ugyanúgy örülne egy tábla csokinak is. Főleg, ha tudja, hogy anyagilag nem vagy a toppon.

Kicsit provokáció szaga van, de mindegy.

2020. máj. 4. 20:46
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem sóherség. Megpróbalom beleképzelni magam a helyzetedbe, bár nem könnyű, mert én ha nincs pénzem, akkor nem veszek drága ajándékot.(Anyukámmal nem is vagyok jóban,de ez most Mind1, úgy általában senkinek.) Szóval, ha én valamiért mégis ragaszkodnék hozzá, akkor elég furán érezném magam, hogy más fizeti ki. Olyan, mintha ő lenne az ajándékozó, miközben én érzem azt, hogy ezt szeretném neki adni, akár erőmön felül is. Szerintem a srác is így gondolkodhat, ezért meg se fordult a fejében. Te gondolod túl.

Saját sztori, hogy érts, mi a sóherség: Volt egy párom, együtt is éltünk. Vett magának egy shaket. Én nem vettem magamnak, vele se vetettem. Mivel egy új íz volt, kérdezte, hogy megkóstolom-e.(Ő magától, nem én kértem). Ittam belőle egy kortyot. Otthon már úgy vágta a fejemhez, "meghívtalak shakere is.)😂

2020. máj. 4. 23:25
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

“ Ezt hívják áldozathozatalnak, úgy látszik valaki képes rá, valaki nem.”

Milyen áldozathozatal, amikor elvártad volna a barátodtól, hogy ő fizesse ki a te anyád ajándékát?:D Mivel nehezményezed, hogy elfogadta tőled a pénzt, így ez történik.

Komolyan tudtad volna jó szívvel úgy odaadni anyukádnak a karkötőt, hogy tőled van, de nem te vetted?!

Ajándékot én mindig az aktuális anyagi helyzetemnek megfelelően vásároltam. Igen, még anyák napján is, születésnapokon is stb. Méghozzá azért, mert addig nyújtózkodunk ameddig a takarónk ér ugye, és mert ha úgy van, akkor nekem nem kell alkalom ahhoz, hogy meglepjem a szeretteimet. Ez alatt azt értem, hogy ha tudom, hogy mondjuk anyukám szeretne egy fülbevalót, és megtehetem, akkor megveszem neki.

2020. máj. 5. 01:26
 18/30 anonim ***** válasza:
12%

Na olvasom, hogy itt sokan a pali allnak és neki adnak igazat.

Hat szerintem meg neked van igazad kérdező. Soherseg volt.

Amugy én sokszor azt tapasztaltam, h a legtöbb pasinak fel sem tűnnek az ilyenek és maguktól nem is gondolnak az ilyesmire. Kicsit noszogatni kell őket. Sírni az anyagi helyzetedrol, ilyenek. Ez rosszul hangzik, de enélkül sajnos nem kapcsolnak. Ők annyira nem empatikusak sajnos.

2020. máj. 5. 01:47
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Tehát nem a pénzért vagy vele de sóher mivel nem fizeti anyád ajándékát :D

Amelyik nő pénzben méri a lovagiasságot (mert állíthatod azt, hogy te nem ilyen vagy holott a történeted nem ezt bizonyítja), az bizony sértve fogja magát érezni ilyen dolgok miatt.

Nem volt soherség a barátod részéről egyszerűen rossz barátnőt választott. Lehetett volna egy szál virágot is venni édesanyádnak anyák napjára, gondolom annak is örült volna. Persze ezt egy hozzád hasonló pénzéhes nő nem tudná értékelni.

2020. máj. 5. 08:30
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se volt sóhersèg, a lovagiasság nem abban testesül meg, hogy anyagilag mit nyújt. Ha nincs pènzed, ne vegyèl "drága" ajándèkot, elèg lett volna egy virág is, vagy csoki. A szándèk a lènyeg, anyukád annak is örült volna, főleg, hogy tisztában van a helyzeteddel. Ráèrt volna a karkötő akkor is, mikor már tellik rá. Tudod nem kell feltètlen anyák napja, vagy szülinap, akármilyen neves alkalom ahhoz hogy meglepjük a szerettünket.
2020. máj. 5. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!