Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A bántalmazott férfiakat miért nem veszik komolyan?
A média hangos attól, ha egy férfi bántalmazza a barátnőjét. Az emberek legalább annyira felháborodnak, mintha pedofíliáról lenne szó.
Ez eddig rendben is volna, na de ha a dolog fordítva esik meg, mindenki az áldozatot hibáztatja, mert hát ő a férfi, miért nem védi meg magát, vagy szakít. Aki volt már ilyen helyzetben, az tudja, nem ilyen egyszerű a dolog.
Vannak hivatalos statisztikák erről, tényleg elenyésző a párkapcsolatban bántalmazott férfiak aránya a bántalmazott nőkhöz képest, ráadásul a bántalmazott férfiak fele homoszexuális kapcsolatban él, tehát a bántalmazó is férfi.
Ezért van az, hogy a médiában főként a bántalmazott nők kapnak szerepet, mert belőlük van (sokkal-sokkal) több.
De a férfi bántalmazása sem ismeretlen a szakemberek előtt, komolyan is veszik.
Az áldozathibáztatás pedig igenis jellemző mindkét nem esetében, ha egy picit is járatosabb vagy a párkapcsolati erőszak témájában, akkor ez derül ki.
Javaslom, nézelődjetek a NANE egyesület oldalán, ott - bár a névből adódóan is "Nők a nőkért" a téma, ennek ellenére kitérnek a férfiak bántalmazására is.
Az itt a baj, hogy se a nők, sem a férfiak nem kérnek segítséget, de még ha segítenek nekik, akkoris visszamennek a bántalmazó kapcsolatba, így nem is érdemes rajtuk segíteni.
Múltkor én is segítettem az egyik szomszédomnak. Jött a hapsi, meg akarta verni a csajt a nyílt utcán, én meg szóltam a hapsinak, hogy ezt azért mégsem kéne, erre nekemjött. Nem ütött meg, csak csapkodott felém, aztán elment. Ezután a csaj ott örjöngött, hogy otthagyja a hapsit. Egy hét múlva visszament hozzá, aztán jött sírni, hogy megint megverte. A következő alkalommal biztos nem segítek neki, tőlem agyon is verheti. Ha nekik ez jó, akkor én nem szólok bele...
"Inkább hány olyan van, ahol a papi megveri a feleséget, hogy kussoljon. Vagy hány olyan van, hogy sz..rt sem segít neki, mosson, főzzön egyedül, egy kedves szót sem kap, folyton megcsalja. Az nem lelki bántalmazás? De."
Jól van, nehogy agyvérzést kapj már. Most a férfiak ellen irányuló erőszakról van szó, nem a nőkről. Ettől még létező dolog a nők elleni erőszak is? Igen. Fontos vele foglalkozni? Igen. Erről szólt a kérdés? Nem.
Attól, hogy férfiak is bántalmaznak nőket még létező és valós jelenség az is, hogy nők bántalmaznak férfiakat.
Tipikusan olyan férfigyűlölő válaszoló vagy, aki meglátja a kérdésben a "férfi" szót és egyből jön mocskolódni gondolkozás nélkül és még a férfiak sérelmeiből is csak annyit képes kihozni, hogy "bezzeg ők is". Képzeld, én is nő vagyok. A megerőszakolt barátnős kérdéshez azt válaszoltam, hogy qrvagáz, hogy a kérdező a barátnője helyett a csaj szegény kis incel haverjával azonosul és őt sajnálja. A hozzád hasonló válaszolók miatt nem veszik komolyan a segítő szándékú, normális, nem csak mocskolódni vágyó nők válaszait sem az oldalon.
Jajj ne írjatok sértőt, mert az egyik menstruáló lepontoz! :DDD
Megnyilvánulás helyett csak a csöndes bosszú dislike gomb maradt. Talán írni sem tud, csak nyomogatni az egérrel.
Aranyos, mint egy csimpáz a ketrecben. Nem utálod, csak elnézed a szerencsétlent ahogy játszik. Nyomogasd a gombot menstruáló csiklós! :DDD
#17 "Na hány van? Na hány?
Inkább hány olyan van, ahol a papi megveri a feleséget, hogy kussoljon."
Nem sokról hallottam, láttam ilyet való életben, csak tvben hallottam. Sőt egyáltalán nem találkoztam ilyennel.
De lelki terror alatt tartott, asszony által alázott papák nagyon gyakoriak, sőt nem csak papák, hanem fiatalabbak is, szinte mindig jópár év házasság után. Nem tehetnek semmit, mert a vagyon már közös és ott vannak a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!