Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A bántalmazott férfiakat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A bántalmazott férfiakat miért nem veszik komolyan?

Figyelt kérdés

A média hangos attól, ha egy férfi bántalmazza a barátnőjét. Az emberek legalább annyira felháborodnak, mintha pedofíliáról lenne szó.

Ez eddig rendben is volna, na de ha a dolog fordítva esik meg, mindenki az áldozatot hibáztatja, mert hát ő a férfi, miért nem védi meg magát, vagy szakít. Aki volt már ilyen helyzetben, az tudja, nem ilyen egyszerű a dolog.

2020. jan. 17. 08:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Vannak érzékenyítő programok, előadások, és ha ezeken részt veszel, akkor rájössz, hogy a legtöbb ember rettentő csőlátásban van nevelve, és csak a legeslegtipikusabb forgatókönyvet bírja egyáltalán elképzelni, mert bele se gondol, hogy más is lehet.

Tehát igen, férfiak/fiúk is esnek áldozatul, de mivel le vannak hurrogva, talán kevésbé vállalják az áldozat szerepet és magukban őrlődnek, mert ők "nem lehetnek áldozatok".

Azt meg hozzá se teszem, hogy a férfiakkal szembeni erőszak nem merül ki abban, hogy egy nő otthon megver egy férfit, mert nem csak és kizárólag ököllel tudnak bántani valakit, hanem akár felkap egy súlyos tárgyat és azzal üti, ahhoz pedig nem kell nagy fizikai erő, hogy mondjuk egy vas rúddal egy átlagos nő komoly károkat okozzon. Nem csak és kizárólag nők tudnak bántani férfiakat, hanem akár apa/férfi rokon a saját fiát, akár szóban, akár fizikailag, akár szexuálisan, bár ez nyilván már nagyon durva helyzet, de ezek az emberek, akik ebben nőnek és szocializálódnak, nem tanulják meg az önvédelem semmilyen formáját, így tűrnek, mert azt gondolják ők ezt érdemlik, bármennyire is torz ez a kép.

De amennyiben az áldozat megfelelő csatornákon segítséget kér, úgy őt is komolyan veszik. A probléma inkább az (férfi-nő egyaránt), hogy nem kérnek segítséget, vagy visszamennek a bántalmazó közegbe, mert csak ott tudnak otthonosan mozogni.

De abban igazad van, hogy akár férfi, akár nő, az áldozatot komolyan kell venni és segíteni neki, mert senki nem érdemli meg, hogy bántsák.

2020. jan. 17. 09:20
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hibáztatom a férfi bántalmazott embert se.

Őket is komolyan kell venni!

2020. jan. 17. 10:03
 13/30 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem az is közrejátszik, hogy a férfiak inkább fizikailag bántalmazzák a nőket, a nők pedig inkább a mentális bántalmazásra vannak "specializálódva" (érthető, hogy miért, ha egy átlag nő pofozna fel egy férfit, akkor az épp, hogy megérezné, ha viszont cserébe a férfi pofozná fel teljes erejéből a nőt, akkor leszállna a feje). A magyar társadalom pedig még mindig nem veszi komolyan a mentális problémákat, a depresziósra rásütik, hogy "lusta dógozni, csak sajnálja magát", a skizofrén pedig nemes egyszerűséggel csak "bolond". Ezt a mintát követve a felesége/barátnője által lelkileg kicsinált férfi is "lúzer" meg "férfiatlan", nem pedig bántalmazott, senkit nem érdekel. Másrészt pedig egy minden önbecsülésétől megfosztott ember jellemzően nem is kér segítséget, hanem elfogadja, hogy neki ez jutott, ennél jobb úgysem lehet. Lásd: hány idős házaspár van, ahol a mami dirigál, a papi pedig úgy le van oltva, ha bármit ki mer ejteni a száján azon kívül, hogy "igen, drágám", hogy még azt is megbánja, hogy megszületett, de attól még életük végéig együtt vannak. Személyes példa: nemrég pl a könyvtár ruhatár részében hallottam, ahogy mellettem az idős hölgy mindenki füle hallatára hülyézi, szarozza válogatott kifejezésekkel a férjét, amiért nem az a könyvet kölcsönözte ki, amit megbeszéltek. Erre a bácsi nem ám azt mondta, hogy "mégis honnan veszed a bátorságot, hogy így beszélj velem?", hanem egyetértett az asszonnyal, lehajtotta a fejét és szépen visszaballagott a könyvtárba kicserélni a könyvet. Nyilván ez nem egyik napról a másikra alakul ki, hanem évtizedek módszeres lelki kicsinálása következtében a mami részéről.
2020. jan. 17. 10:08
 14/30 anonim ***** válasza:
78%

Ez egy kreált kérdés, egy kreált probléma. Eddig sem a kérdező, sem a válaszolók nem tudtak egy esetet sem felmutatni, hogy a férfiakat kevésbé támogatná a jog vagy a média vagy akármi.

Eleve nem is logikus az egész. A nők bántalmazásáról milló cikk van, sokkal több klikket érne egy férfi bántalmazós, ha volna ilyen.

A jog meg pláne nem különböztet meg nem alapján ilyen esetekben.

2020. jan. 17. 10:12
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igaz. A bántalmazott férfiakat is komolyan veszik. Csak nézd meg például azt, hogy 17 nap telt el az évből, eddig hány nőt ölt meg itthon a párja, és hány férfit ölt meg a párja. Megkapod a választ, hogy miért a nők elleni erőszakról beszélünk többet.

"mindenki az áldozatot hibáztatja, mert hát ő a férfi, miért nem védi meg magát, vagy szakít"

Hallottál már arról, hogy "minek ment oda?" "meg is érdemli ha éjszaka mászkál" "megérdemli, túl rövid volt rajta a szoknya" "biztos kellete magát" ? Áldozathibáztatás mindig, mindenhol van.

2020. jan. 17. 10:41
 16/30 anonim ***** válasza:
19%

Mert nem hallani róla, hiszena férfiak szégyellik, mivel a társai is kiröhögnék, nemhogy a rendőr.

Mellesleg a nők inkább az érzelmi terrort művelik jól, aminek az eredménye nem olyan látványos (pl alkoholizmus), csak a végén, az öngyilkosság, amiben nem véletlenül vezetnek a férfiak.

2020. jan. 17. 10:43
 17/30 anonim ***** válasza:
71%

"hány idős házaspár van, ahol a mami dirigál, a papi pedig úgy le van oltva, ha bármit ki mer ejteni a száján azon kívül, hogy "igen, drágám", hogy még azt is megbánja, hogy megszületett"

Na hány van? Na hány?

Inkább hány olyan van, ahol a papi megveri a feleséget, hogy kussoljon. Vagy hány olyan van, hogy sz..rt sem segít neki, mosson, főzzön egyedül, egy kedves szót sem kap, folyton megcsalja. Az nem lelki bántalmazás? De.

Ha úgy is lenne, amit leírtál, mit szoktak itt a gyakorin írni annak a nőnek, aki tűri a bántást? Soroljam? "Megérdemled, minek mentél hozzá?" "És? Ezt nem tudtad előtte, hogy ilyen? Persze." Stb. Szebbnél szebb áldozathibáztató szövegek.

Szóval ja. Ki lehet lépni a párkapcsolatból, ha a nő bántalmaz. Ugyanúgy.

Amúgy meg kérdező, jól írják itt páran. Nem siránkozni kéne, hogy összefognotok, nektek férfiaknak (vagy ezt is a nők csinálják meg helyettetek? Mit gondolsz a nőkön ki segít? A férfiak? Na ne viccelj!) de ti nem fogtok össze, mert egymást se nézitek semmibe. Ez van, fogadd el, a férfiak ilyenek. Inkább szívesebben áldozathibáztatjátok a nőket frusztráltságotokban, mint hogy együtt elérnétek bármi mást.

Mit vársz amúgy a nőktől? Rengetegen olvassák pl. ezt az oldalt és mit lát, ha feljön ide? Múltkor volt egy olyan kérdés, hogy a barátnőjét megerőszakolták, de ő nem tud együttérezni a csajjal, mert szerinte ő hülyítette a pasit (legjobb barátok voltak vagy mi és a csaj nem akart tőle semmit, de egy buliban mégis csókolóztak, aztán ezt jelnek vette a paai). Na mindegy. És mindenki a csajt ribizte le. Még az odaíró nők is. Hogy megérdemli és nem kéne sajnálni.

Kérdezem ismét, mit vársz attól a nőktől, akik mondjuk átéltek ilyet és ők vannak hibáztatva az összes sz..aros oldalon az interneten, az utcán, a barátaik is ezt mondják, az összes köcsög férfi? Hm?

Ti vívtátok ezt ki. Én biztos nem segítenék egy férfinak sem. Nekem sem segítettek soha, folyton csak bántottak, kigúnyoltak, hibáztattak. Én miért segítenék. Segítsen neked a rendőrség. Jaaa, hogy nem segít? Hát képzeld bmeg a nőkön sem segít. Azt hiszed elhiszik, ha besétálsz és azt mondod, hogy megerőszakolt a férjem? Szerinted elhiszik??? Na mindegy. Túlságosan felhúztam magam.

Hozzatok létre magatoknak egy FAFE-t, aztán ügyködjetek. Nem mintha olyan sok bántalmazott férfi lenne ebben az országban. De hajrá!

2020. jan. 17. 10:53
 18/30 anonim ***** válasza:
73%

Nem azért, de szerintem egy férfi hamarabb meg tudja védeni magát mint egy nő.

Pl a barátom semmit nem edzett sose, mégis minimum 3x vagy 4x erősebb nálam, pedig én edzek. Nekem esélyem se lenne ellene, míg én ha meg akarnám ütni simán le tudna nyomni.

2020. jan. 17. 11:18
 19/30 anonim ***** válasza:
18%
17# Nem hiszik el, de azért egész karriereket tettek tönkre az bántalmazós, erőszakolós kamu vádjaikkal...
2020. jan. 17. 11:20
 20/30 anonim ***** válasza:
84%
Csak saját véleményem de szerintem az általános fizikai erő különbség miatt több a fizikailag bántalmazott nő. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy a lelki bántalmazás és zsarolás terén ugyanezek az arányok vannak. Csak a saját példámat hozom fel. Volt egy 2 éves kapcsolatom 23 évesen az volt az első kapcsolatom. Nagyon jól mentek a dolgaink voltak súrlódások de azokat mindig megoldottuk. Viszont az akkori barátnőm betegesen kötődés mániás volt fizikailag rosszul tudott lenni ha például munka miatt nem voltam vele 2 napot. Mikor megelégeltem, hogy ő akarja vezérelni az életem minden elemét és elszakítani mindenki mástól számítottam vele. Utána jött egy jó vastag lelki zsarolás, hogy ő öngyilkos lesz nélkülem. Meg is próbálta persze az akkori énemmel el is hitette, hogy hibás a dologban. Után következett 3 hónap mentális kínzás ahol módszeresen belém masszírozta, hogy nem érek semmit és milyen gonosz ember vagyok. Viszont ő szeret még így is nem kell nekem más csak ő. Szerencsére sikerült észbe kapnom és eltakarítani az életemből. Utána 1 év kezelés és a jelenlegi párom kellett hozzá, hogy megint normális ember legyek. Egy fizikai bántalmazás nyomai láthatók és a többi ember is észreveszi őket a lelki sebek viszont nehezebben múlnak és tény, hogy ezred annyi ember nem figyel rájuk vagy nem tanúsít semmi jelentőséget nekik.
2020. jan. 17. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!