Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet eldönteni, menjek vagy maradjak egy ilyen kapcsolatban? Erkölcsi dilemmák nem engednek egyik irányba se lépni. Egy aprócska élettörténet, kíváncsi vagyok, mik a más vélemények, nézőpontok, tapasztalatok.
Már 3,5 éve együtt vagyunk a párommal. Nagyon harmonikusan éltünk, sosem veszekedtünk igazán, mindent meg tudunk beszélni a másikkal. Egymás nagyon jó barátai is vagyunk, napi 1 órát legalább beszélgetünk minden nap végén. Szeretem a stílusát, kedvességét, intelligenciáját és humorát, szeretek róla gondoskodni, szeretem megölelni vagy hozzábújni.
Viszont a szex nem megy. Mi voltunk az elsők a másiknak, és elég rögösen indultunk el, viszont ahogy telt az idő, nem igazán lett jobb, sőt, az utóbbi egy évben nekem már egyáltalán nem esik jól, nem is igényeltem, kifejezetten kerültem, mert egyre inkább taszított az ilyesfajta közeledése. Hiába beszéltünk róla nyíltan, hiába próbál a párom mindent megtenni, hiába próbálkozom én is magamban, igazából nem érzem a kémiát köztünk. Szeretem a másikat, de nem vonz fizikailag.
Igen, ez probléma volt eddig is köztünk, de mindig nagyon empatikusan álltunk a másikhoz, és nem éreztük azt, hogy ez elég indok a szakításra. Bennem ez három héttel ezelőtt kezdett azonban megváltozni. Egy kedves ismerősömmel ugyanis történt egy aprócska affér, ahol pusztán csak megfogtuk a másik kezét egy hazafelé sétálás során. Semmi több nem történt, és ezt le is tisztáztuk, viszont utána egyszerűen képtelen voltam kiverni a fejemből, hiába nem történt semmi köztünk, és hiába nem akartam/akarom megcsalni a páromat. Viszont olyan fizikai vonzást indított el bennem, mint amit a párom sosem, és akárhogy küzdök ellene és szenvedek benne, egyszerűen teljesen begerjesztett.
Eddig úgy voltam vele, hogy tudjuk fejleszteni a szexuális életünket, hogy az intimitással kapcsolatos eltérő igényeinket kompromisszumokkal, de tudjuk majd kezelni. Viszont valójában nem azért nem kívántam eddig a szexet, mert nekem nincs rá igényem, hanem mert szexuálisan nem az esetem. És ez belül egy hatalmas erkölcsi dilemma számomra. Azóta sokat beszéltem erről a párommal, és ebben is támogat, szerinte tudnánk dolgozni a kapcsolaton. Én viszont félek, hogy ha dolgozunk is rajta, és jobb is lesz, valójában sosem lesz elég jó...
Egy részem kilépne a kapcsolatból, mert távolságra és függetlenedésre vágyik, a másik részem viszont maradna, mert egyébként szeretek a párommal lenni. Harmadrészt bűntudatom lenne, hogy a másik bármit megtenne értem, és azt kellene mondanom neki, hogy tudom és érzem, de egyszerűen lehet, hogy én nem rá vágyom, nem mellette tudom elképzelni az életem... mert ez olyan igazságtalan. De azzal sem tudok mit kezdeni, hogy valójában egyre jobban szenvedek ebben a helyzetben, és egyre jobban nem találom a helyemet a kapcsolatban. Félek, hogy csak teljesen ráfüggtem arra az elemi, ösztönös szexuális vonzalom érzésére, és azért szakítanék, mert az a könnyebb út, viszont nem tudom, hogy hogyan tudnék akkor ezzel megbékélni.
22/L
Igazából ilyen helyzetben az a másik férfi akárki lehetett volna. Ez nem neki szólt, hanem annak, hogy ki vagy éhezve úgymond.
Első körben vele tenném helyre, ha amúgy minden stimmel. Ha ő is partner benne.
Bárkivel eljuthatsz ilyen rossz pontig, de az a mostani mellett szól, hogy amúgy hogy szereted.
Köszönöm szépen mindenkitől a hozzászólásokat.
#6 Igen, én sem vagyok büszke rá, hogy így történt, sőt. Két hétig nem tudtam a szégyenérzetet lemosni magamról, nem aludtam, alig ettem... mert szembesített azzal, hogy én is ember vagyok, és igenis vannak olyan érzések, amit ha akarod ha nem, ha logikus ha nem, ha erkölcsös ha nem, megjelennek, és kezelni kell őket. Például, átgondolni, hogy pontosan mit is jelent számomra a jelenlegi kapcsolatom, és hogy miért nem tudom azon belül kielégíteni az igenis létező vágyaimat (amit eddig, mivel nem volt olyan más helyzet, ahol feltűnt volna, elintéztem annyival, csak én nem kívánom úgy általában a szexet, és csak más az intimitásigényünk.)
#11 Igen, én is látom, hogy ez a dolog elsősorban nem a másiknak szólt, és ezt szerencsére sikerült is megbeszélni. Úgyhogy az nem opció, hogy a másik miatt lépjek ki a kapcsolatból. Amúgy is, ha vége, akkor egyedül akarok maradni egy ideig, hogy önmagamat is jobban megismerjem, és jobban tudjam, mit várok egy későbbi kapcsolattól. Amikor összejöttünk, épphogy elmúltam 18, és akkor még természetesen egészen másképp álltam a dolgokhoz, mást kerestem egy kapcsolatban, mint most. Ez végső soron azért annyira nem meglepő.
#7 Igen, teljesen értem, hogy mit mondasz, jól látod ezt a részét. És sokáig én se láttam értelmét az ellenkezőjének. De nagyon sokat gondolkodtam az egész kapcsolaton, és rájöttem néhány alapvető dologra, amik mégis meg tudják ezt kérdőjelezni, hiába szeretnék ragaszkodni. Az #5-ös nagyon találóan fogalmazott: legjobb barát/fogadott testvér. Az a baj, hogy bármikor, ha ránézek a páromra, én valójában tényleg csak ezt látom. Már az elején sem volt rózsaszín köd, nem azért jöttem össze vele, mert fizikailag vonzott, hanem mert a személyisége és az, hogy mennyire egy hullámhosszra tudunk kerülni, azonnal megfogott. Ahogy #4 is rávilágít, a szexualitás nem állt az első helyen, bár hogy is állhatott volna bármiképp nulla tapasztalattal mögöttem. Csak azt tudtam, hogy vele akarok lenni, hogy együtt majd megismerjük és majd belejövünk, összeszokunk... csak ezzel nagyon-nagyon lassan haladtunk egyről a kettőre, bár elég nagy empátiával fordultunk a másik felé (másképp biztos nem lehetett volna). És például az mindig is baj volt, hogy sosem voltam elég nedves... mert így visszanézve, sosem kívántam úgy eléggé.
Na ez is egy olyan dolog, amit nehéz először nem szégyellni, elfogadni, hogy igen, a naivitásnak ilyen formáit is meg lehet élni... Az segít, hogy én mindig is őszintén fordultam a párom felé (meg egyébként úgy az emberek felé is, ezért talán az átlagnál több olyan barátom van, akikkel nagyon mély és őszinte dolgokról is gond nélkül tudunk beszélni), és nem hibáztathatom magam olyan dolgokért, amiknek korábban nem voltam tudatában. Persze, ettől még rossz :) De legalább esélyt ad, hogy tovább tudjak majd lendülni.
Szakítani fogok, csak próbálok lélekben felkészülni. Hiába szeretem a párom, nem ugyanolyan módon, mint ő engem, és ez nem tisztességes vele szemben. Szenved ő is az elutasítástól, a hiánytól, szenvedek én is, hogy bármiképp próbálkozom, nem tudom megváltoztatni azt az érzést, hogy nem kívánom, hogy frusztrál, ha próbálkozik, sőt, most már képtelen vagyok rávenni magam a gondolatra se, hogy próbálkozzunk. Kipróbáltuk azt is, hogy tartunk egy kis intimitás távolságot, de nem változott tőle semmi. Ahogy páran írták, lelkitárs dolog ide vagy oda, még évtizedekig ezt csinálni, akármekkora is az empátia a másik felé, biztos, hogy kicsinál minket érzelmileg.
7-es vagyok.
Hú, ez jómenet volt. Ritka az ilyen. Végre voltak jó érvek-ellenérvek, kulturált társalgás.
Persze mindehhez kellett egy intelligens kérdező is 🙂
Örülök, hogy segíthettünk elhatározásra jutni téged! 🙂 Sok sikert a továbbiakban! Ilyen önismerettel jól fogsz boldogulni magaddal, az érzéseiddel. Ez nagy előny.
Illetve gratulálok mindenkinek, jó volt résztvenni ebben veletek!
22 éves vagy, fiatal kor. Ha már csak nagyon jó barátok vagytok, akkor az nem párkapcsolat. A párkapcsolatnak az intimitás is része.
Megtapasztaltam már, hogy szemét dolog az intimitás. Ha van és jó, az önmagában kevés. Volt már ilyen is. Viszont a másik butácska volt, semmiről nem tudtunk beszélgetni. Pár hónap után unalmassá vált. Mondom mindezt úgy, hogy nagyon csinos volt és a szex is jó volt, a mai napig is azt kell mondanom, hogy életem egyik legjobb csaja volt. Ha viszont mindenben jó a kapcsolat, csak az intimitás akadozik, akkor tönkre fog menni a kapcsolat. Ilyen is volt már. Belső tulajdonságokban rendben volt a másik, de nem tudtam rá végül nőként tekinteni, nem vágytam rá. Sőt, olyan is volt, hogy bár csinos volt, nagyon kívántam, de az ő fejében voltak gondok és ezért nem működött a szex. Egyik sem volt hosszú jövőre ítélve.
Szóval, fontos a jó szex, anélkül nem megy, de ha meg csak az a jó, önmagában kevés.
Most még időben vagy, ha beesik a szakítás, nem 4x éves, gyerekek, közös vagyon után. És ha már ekkora hosszú történetet írtál, az is azt jelzi, hogy vannak gondok.
Van még egy megoldás, de ahogy megnyilvánulsz, szerintem ebben te nem lennél partner. Az a nyitott kapcsolat. Maradsz a barátoddal, lelki társak maradtok és te is azzal csinálod, akivel akarod és ő is, a testi vágyakat kielégíti mindkét fél valaki mással. De ebbe azért kevesen szoktak belemenni. Ennek talán annyi lehetne a pozitív hozadéka, hogy időközben mindketten megismerkedtek valakivel és akkor könnyebben engeditek el egymás kezét. Vagy éppen nagyon megharagszotok egymásra, mert szóban jó ötletnek gondoltátok, de amint az egyikőtök ténylegesen lefekszik mással, megsértve fogjátok érezni magatokat. Nem tudok nyilatkozni, nem voltam még nyitott kapcsolatban.
Kedves Kérdező!
12-esben szépen összefoglaltad a lényeget, jó hogy sikerült végül belátnod, hogy miről is szól ez az egész. Pontosan az történt, hogy összejöttél a legjobb barátoddal, ő szerelmes volt beléd, te meg nem, és eddig tartott, hogy erre ráébredjetek.
Én is hasonló helyzetben voltam, csak pont a másik oldalon. A volt párom mondta is az elején, hogy neki hiányzik az a bizonyos szikra, az a lángoló szerelem, de aztán idővel úgy tűnt, hogy nem lesz ebből gond. Aztán sok évvel később, már házasság és gyerek születése után borult ki a bili, hogy neki ez mindig is hiányzott. Csak sajnos ő sokkal rosszabb úton indult el, titkos viszonyban látta a boldogsága kulcsát, ami teljesen tönkretett mindent. Utólag belegondolva sose kellett volna összejönnünk, de ezt akkor mi sem gondoltuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!