Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet eldönteni, menjek vagy maradjak egy ilyen kapcsolatban? Erkölcsi dilemmák nem engednek egyik irányba se lépni. Egy aprócska élettörténet, kíváncsi vagyok, mik a más vélemények, nézőpontok, tapasztalatok.

Figyelt kérdés

Már 3,5 éve együtt vagyunk a párommal. Nagyon harmonikusan éltünk, sosem veszekedtünk igazán, mindent meg tudunk beszélni a másikkal. Egymás nagyon jó barátai is vagyunk, napi 1 órát legalább beszélgetünk minden nap végén. Szeretem a stílusát, kedvességét, intelligenciáját és humorát, szeretek róla gondoskodni, szeretem megölelni vagy hozzábújni.

Viszont a szex nem megy. Mi voltunk az elsők a másiknak, és elég rögösen indultunk el, viszont ahogy telt az idő, nem igazán lett jobb, sőt, az utóbbi egy évben nekem már egyáltalán nem esik jól, nem is igényeltem, kifejezetten kerültem, mert egyre inkább taszított az ilyesfajta közeledése. Hiába beszéltünk róla nyíltan, hiába próbál a párom mindent megtenni, hiába próbálkozom én is magamban, igazából nem érzem a kémiát köztünk. Szeretem a másikat, de nem vonz fizikailag.

Igen, ez probléma volt eddig is köztünk, de mindig nagyon empatikusan álltunk a másikhoz, és nem éreztük azt, hogy ez elég indok a szakításra. Bennem ez három héttel ezelőtt kezdett azonban megváltozni. Egy kedves ismerősömmel ugyanis történt egy aprócska affér, ahol pusztán csak megfogtuk a másik kezét egy hazafelé sétálás során. Semmi több nem történt, és ezt le is tisztáztuk, viszont utána egyszerűen képtelen voltam kiverni a fejemből, hiába nem történt semmi köztünk, és hiába nem akartam/akarom megcsalni a páromat. Viszont olyan fizikai vonzást indított el bennem, mint amit a párom sosem, és akárhogy küzdök ellene és szenvedek benne, egyszerűen teljesen begerjesztett.

Eddig úgy voltam vele, hogy tudjuk fejleszteni a szexuális életünket, hogy az intimitással kapcsolatos eltérő igényeinket kompromisszumokkal, de tudjuk majd kezelni. Viszont valójában nem azért nem kívántam eddig a szexet, mert nekem nincs rá igényem, hanem mert szexuálisan nem az esetem. És ez belül egy hatalmas erkölcsi dilemma számomra. Azóta sokat beszéltem erről a párommal, és ebben is támogat, szerinte tudnánk dolgozni a kapcsolaton. Én viszont félek, hogy ha dolgozunk is rajta, és jobb is lesz, valójában sosem lesz elég jó...

Egy részem kilépne a kapcsolatból, mert távolságra és függetlenedésre vágyik, a másik részem viszont maradna, mert egyébként szeretek a párommal lenni. Harmadrészt bűntudatom lenne, hogy a másik bármit megtenne értem, és azt kellene mondanom neki, hogy tudom és érzem, de egyszerűen lehet, hogy én nem rá vágyom, nem mellette tudom elképzelni az életem... mert ez olyan igazságtalan. De azzal sem tudok mit kezdeni, hogy valójában egyre jobban szenvedek ebben a helyzetben, és egyre jobban nem találom a helyemet a kapcsolatban. Félek, hogy csak teljesen ráfüggtem arra az elemi, ösztönös szexuális vonzalom érzésére, és azért szakítanék, mert az a könnyebb út, viszont nem tudom, hogy hogyan tudnék akkor ezzel megbékélni.

22/L

2020. jan. 6. 23:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nézd meg mi van ezzel a másikkal kicsit jobban és ha valami szerelem féle, akkor menj.

Amúgy meg szerintem az a kérdés mi fontos szerinted az életben.

2020. jan. 6. 23:18
 2/19 anonim ***** válasza:
78%
Az a baj, hogy 22 éves vagy.. 52 évesen már érdemes lehet beleragadni egy ilyen kapcsolatba. Túl fiatalok vagytok ehhez, mindig is rossz volt a szex, most meg már csak barátok vagytok. Teljesen felesleges pazarolnotok egymás idejét!
2020. jan. 6. 23:21
 3/19 anonim ***** válasza:
76%
22 évesen ne ragadj benne, ez csak barátság köztetek, semmi több.
2020. jan. 6. 23:33
 4/19 anonim ***** válasza:
36%

Teljesen természetes, hogy egy egészséges embernek nem csak lelki, hanem fizikai intimitásra is szüksége van.

Egyáltalán nem jó ötlet ilyen esetekben szándékosan hátra sorolni a szexualitást, hogy az olyan kis mókázás a kapcsolatban de nem feltétele annak.

Bizony kőkemény feltétele, sőt én prioritást szoktam neki adni, mert ha az nem megy akkor az egész kapcsolat romokban lesz előbb vagy utóbb.

Ha az megy, akkor az elégséges feltétele egy kapcsolatnak, hiszen lelki intimitásra akár egy barát, barátnő vagy rokon is jó, de a szex az más, oda kell az ösztön, az érzékiség azt pedig csak attól kaphatod meg, akire te vonzó férfiként tudsz tekinteni.

2020. jan. 6. 23:36
 5/19 anonim ***** válasza:
58%

Hát, ha a "legjobb barátoddal", vagy a "fogadott testvéreddel" akarsz együtt élni, te tudod.

A párkapcsolat alapja a szex. Család anélkül nincs.

Elszúrod az életedet.

Egyikőtökre nézve sem normális állapot.

Amúgy nagyon ritka, hogy két szűz hosszútávon együttmaradjon. Nem is biztos, hogy egészséges. Kell a tapasztalat.

2020. jan. 7. 02:21
 6/19 anonim ***** válasza:
35%
Kézen fogva mentél haza egy másik fèrfival...komoly vagy .Fellángolás lehet majd elmúlik.Lehet a másikkal jobb a szex de lehet ő emberileg egy 0.Tudod milyen rossz magányosnak lenni egy kapcsolatban? Inkább becsült meg azt amid van .A dugás csak egy ösztön.Akinek csak ez számít visszamehet az állatvilágba.
2020. jan. 7. 06:04
 7/19 anonim ***** válasza:
41%

Én is 6-ossal vagyok, de én is csak pontosan azért, amiért te, kérdező is még a pároddal van. Egy barátsággá szelídült kapcsolatot még elhagy az ember, de egy lelkitársat nehezen. Főleg úgy, hogy a másik fél tényleg annyira ragaszkodó, és ki is mutatja, és mondja, és folyamatosan a közös jövőt tervezi. Így nehéz a szakításon gondolkodni. Miért ne akarjam azt az életet? Ami kiszámítható és boldog, még ha nincs is benne olyan szexuális vonzalom és vágy, szerelem. Az ember nem talál csak úgy lelkitársat magának. Nem az a gond, hogy nincs mégegy ilyen ember (mert nyilván ez így van, mindenki más), de ilyen szinten jól működő bármilyen emberi kapcsolat annyira ritka, hogy nem tudom elképzelni, hogy az életben megadasson mégegyszer.

Ilyen feltételekkel és jövőképpel egyelőre én is még a mostani kapcsolatot tartom eredményesebbnek. Egyszerűen nem látom értelmét váltani. Semmi garancia arra, hogy ennél jobb kapcsolatom legyen valaha is. Más lenne, de jobb is? Erre még nem találtam választ. Az ösztöneim még nem írták felül az itt kifejtett logikát. Bármennyire is bennem van a vágy, hogy megismerjek mást, és akarjam őt testileg... nem látom, hogy ettől hogyan lesz jobb nekem.

Kérdező, te hogy látod? Ha már találtál egy ennyire hozzádillő embert, akkor fogsz még olyat találni, akivel lelkileg ugyanilyen szinten együtt tudsz működni, és még a fizikai vonzalom is elapadhatatlan egymás iránt?

27F

2020. jan. 7. 07:08
 8/19 anonim ***** válasza:
70%
Èn viszont azon a vèlemènyen vagyok, hogy 22 èvesen mèg nem szabad megalkudni. Drága èvek mennek el egy olyan kapcsolatra, ami eleve kudarcra van ítèlve. Mert arra van. Hiába tartják sokan állatos ösztönnek, igenis meghatározó rèsze a kapcsolatnak. Ha az nem működik, akkor tönkre fogja tenni a kapcsolatot, lelki társ ide vagy oda. Ès lehet hogy a srác most mèg ragaszkodó, van benne társfüggősèg is bizonyos fokig az tuti, de előbb vagy utóbb benne is elő fog jönni a hiányèrzet.
2020. jan. 7. 08:32
 9/19 anonim ***** válasza:
67%
Én évekig kínoztam magunkat szex nélkül! Majd véletlenül találkoztam egy olyannal akihez vonzódni kezdtem és végül összejöttünk és azóta is tart. Szóval nem fog menni szex nélkül!
2020. jan. 7. 10:50
 10/19 anonim ***** válasza:
38%
Mikor akarsz szexelni, ha nem 22 évesen? Nem érdemes ilyen kapcsolatban maradni. Ha jó szex van, akkor minden van, fordítva nem igaz. Kémia vagy van vagy nincs, azon nem lehet dolgozni, viszont minden máson igen. 22 évesen nem kell megalkudni, hanem kalandozni és keresni azt, akivel lehetőleg minden klappol.
2020. jan. 7. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!