Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit tennétek a helyemben?
Sziasztok.
A párommal tavasszal tervezzük, hogy összeköltözünk. Viszont voltak/vannak gondok a családjában. Az édesanyja kb az összes pénzüket "eljátszotta", nem tudjuk hova lett, és a párom magára akarja vállalni ennek a felelősségét, hiába mondom neki, hogy az anyjáé a felelősség. Közben nálam változások vannak, a munkahelyem elég bizonytalan, eddig úgy volt, hogy januártól kalap kabát, most viszont májustól, de az igazság az, hogy bármikor kirúghatnak minket. Ráadásul a bizonytalan helyzet miatt, én jövőre elkezdek mást kitanulni, plusz álláskeresésben is vagyok, emiatt kevesebb melót tudok vállalni. A párom mondta, hogy mivel ő is számíthatott rám az édesanyjával kapcsolatban, ezért én is számíthatók rá, és ha hirtelen megszűnik a munkahelyem, bármikor odaköltözhetek hozzá. Én albérletben lakom, a párom a szüleitől örökölt lakásban. Viszont mivel az anyjával való dolgok még nem értek véget, sőt még biztos fognak kiderülni dolgok, ezért egyik pillanatról a másikra eldöntötte a párom, hogy mégse mehetek így hozzá lakni, sőt a tavaszi összeköltözésünk is bizonytalan, összeköltözni akar, de nem tudja még hol, lehet albérlet lesz.
Én viszont most nem tudom mit tegyek. Helyezzem az ő problémáját előtérbe? Sajnos a munkahelyemmel kapcsolatos dolog is elég égetőek. És ha tudom, hogy nem költözhetek hozzá, akkor nem mondom a munkahelyemen, hogy kevesebb munkát tudok vállalni. Sajnos jelenleg úgy néz ki, ha megszűnik a munkahelyem, akkor haza kell költöznöm a családomhoz vidékre.
Ti mit tennétek? Nem akarok a páromon élősködni, szó sincs erről, csak már egy éve nyaggat, hogy váltsak munkahelyet, mert utálom ahol most dolgozom. Így most, hogy bizonytalanná is vált a helyzet, végre léptem egyet annak irányába, hogy más munkát keressek, és most közli, hogy mégse mehetek hozzá lakni ha gond lesz.
Tanácstalan vagyok.
A történeted több helyen is sántít:
1. attól, hogy a pasid anyja zűrös, ti miért nem tudtok összeköltözni? A kettőnek semmi köze egymáshoz. Az írod, hogy a hapsinak saját lakása van. Oda te miért nem mehetsz?
2. Ha bizonytalan a melóhelyed, miért nem váltasz most rögtön? Munkaerőhiány van szinte minden szektorban, néhány hét alatt bárki el tud helyezkedni, aki dolgozni akar.
Azt sem értem, hogy miért vállalsz kevesebb munkát. 1-1 állásinterjúra elmegy az ember, az addig oké. Ez viszont nem kellene, hogy drasztikus penzkieséssel járjon nálad.
És hogy én mit tennék?
Keresnék új munkahelyet, mielőbb, és megállnék a magam lábán.
A pasimmal pedig elbeszélgetnék arról, hogy mik a tervei, mert a leírtak alapján nektek nem valószínű, hogy azonos a jövőképetek.
1: a párodnak le kéne szakadnia az anyjáról. Nálunk is el volt tévedve anyuka, nálunk is ez volt az első lépés, addig egy dobozt nem raktam arrébb, hogy költözzek.
2: olyan helyre normális ember nem költözik, ahol másnap lehet, hogy az utcára kerül. A párom anyja nevén volt a párom lakása, mikor odaköltöztem. Nem engedtem meg neki mindent, főleg azt nem, hogy a fián uralkodjon, ezért egyre inkább ki akart utálni onnan meg kitalálta, hogy én a lakására pályázok. 2 hétig laktam ott, a végére fájt odamenni, mert hétvégén odaette a fene és elkezdett hatalmaskodni, mintha ő járna a fiával. Én meg összepakoltam a párommal és húztunk albérletbe, majd a saját otthonomba, mikor végre sikerült eladnunk a családi házat.
3: a munkahelyeden még 3 hónapig maradsz. Én jellemzően 2 hét- 2 hónap alatt találtam új állást eddig. Ráadásul 4 évig tanultam estin és dolgoztam egyszerre teljes állásban. Mire vársz?
1-es
Sajnos van köze hozzá anyukának, mert az ő nevén van a lakás, és nem akarja átíratni a fia nevére, pedig a párom többször mondta neki.
Munakahellyel meg azért nehéz, mert ez az első munkahelyem, sose voltam munkakereső, gyakorlatilag egyetem után találtam gyakorlati helyet, ami jelenleg a munkahelyem. Félek a munkanélküliségtől, és borzasztó félek a váltástól.
Kevesebb munkát azért vállalok, mert szeretnék mást kitanulni, úgymond több lábon állni. Vállalkozó vagyok, és eddig is vállaltam más munkákat, de a fizetésem jelentős részét, egy helyről kapom sajnos.
A jövőképünk azonos, mindketten szeretnék majd egyszer egy saját kuckót, esetleg házat, az lenne mindkettőnk álma, hogy majd a gyerekeket egy saját kertes házban tudjuk felnevelni. De erre őszintén mekkora a lehetőség ma?
2-es
Teljesen igazad van, csak a félelem van bennünk. Nagyon sok ismerősöm ment mostanában szét. Összeköltöztek, majd utána szétköltöztek. Bár nyilván ezt nem lehet elkerülni, meg kell próbálni, hátha bejön.
3-as.
Neked is igazad van. Bár a párom már le van szakadva az anyjáról, csak fél, hogy ezek a pénzbeli dolgok őt is utolérik, és az anyja miatt nem tud majd teljes életet élni. Mivel ugye a lakás az anyja nevén van, és nem akarja átíratni a fiára, ezért a párom fél, hogy mint a pénz, az is eltűnik majd, szépen fogalmazva. Hogy esetleg kölcsönt vesz fel a lakásra, ami nagyon nem jó dolog.
Köszönöm azért a válaszokat. A munkahelyes dolog tényleg az én saram. Párom is mondta már, hogy ne féljek ennyire a váltástól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!