Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, ha a párom nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha a párom nem akar lagzit?

Figyelt kérdés

Úgy képzeli el az esküvőt, hogy 2 tanú társaságában összead minket anyakönyvvezető, és ennyiben ki is merül.

Hallani sem akar templomi esküvőről, itt az az érve, hogy egyikünk sem vallásos, nem tudok rá, hatni, hogy itt nem is az a lényeg, hanem az élmény, az a hangulat, amit csak egy díszes templom áraszt magából. Ugyanakkor ezt még le tudom nyelni, azt már nehezebben, hogy nem akar semmilyen bulit, vendéglátás.

Azt mondja, hogy abból az 1,5-2 millió forintból menjünk inkább egy emlékezetes nászútra.

Itt próbáltam azzal érvelni, hogy a vendégek által adott pénznek hála, lehet vissza is jönne az ára, amennyiben nem csinálunk nagy felhajtást, mert nem muszáj 2 milliót költeni, de azt mondta, hogy erre nincs garancia, és álljak elő jobb érvekkel, ha ennyire szeretnék nagy esküvőt.

Ezzel nagyon megsértett, nem szeretnék lemondani erről, tudom, hogy meggyőzhető, mert régen a házasságról sem akart hallani, csak kéne néhány tanács. Kérlek segítsetek!

2019. aug. 10. 21:52
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Ne legyetek álszentek, sok ember házasodik templomban, miközben magasról tesz a vallásra, a keresztelők esete ugyanez, szokás, hagyomány, persze van igazság abban, amit a párom, és ti írtok, de ilyen alapon ma már a kutya sem házasodna templomban, ugyanakkor, mint írtam erről le tudok mondani.

Egy lagzi viszont jó élmény, amit mindenki meg kell tapasztalnia egyszer az életben, hatalmas buli szokott lenni. Ne mondjátok, hogy egyikőtöknek sem volt esküvője.

A nászút pedig ráér akár 1 évvel rá is, és az esküvő árának egy része visszajön az ajándék pénzből.

2019. aug. 10. 22:22
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

De én pl. pont nem szeretem a "hatalmas bulikat", nekem az ilyesmi nem kellemes élmény, hanem olyan szinten feszengős, hogy a gerincem majd szétszakad, nem is érzem jól magam ilyenkor.

De egy kis összejövetel utána mondom 8-10 olyan fővel akikben megbízom, jöhet. És minimális alkohol nem a szokásos "úszunk a piában" magyar esküvői "kultúra"

2019. aug. 10. 22:24
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértem a párodat, hogy nem akar templomban esküdni, ha nem vagytok vallásosak.

Az ismeretségi körünkben csak én és a férjem voltunk az egyetlenek, akiknek nem volt templomi esküvője, csak néztem jobbra-balra, hogy a sok nem-keresztény ismerős mind templomba megy... De úgy látszik, ez a trend.

Ha fontos neked, hogy szép legyen a helyszín, meg lehet oldani máshol is. Nem tudom, hol laktok, de ha Budapesten, akkor mehettek a várba, ott is van anyakönyvvezető. Nekünk ott volt a nagyon kis létszámú, olcsó, szolid, de szép esküvőnk.

Mi sem akartunk nagy felhajtást, de egy finom vacsorát igen, és annak az ára simán visszajött, még maradt is.

De azokat is megértem, akik inkább nászútra költenék azt az összeget.

Nincsen rossz megoldás, csak az a fontos, hogy a két fél meg tudjon egyezni, hasonlót akarjon.

Ha a párod már lépett feléd egyet kompromisszumként, próbálj te is lépni felé. Elvégre az a cél, hogy az életetek hátra levő részén együtt menjetek végig. :)

2019. aug. 10. 22:27
 14/36 anonim ***** válasza:
84%
a vallásosok templomban esküsznek :) hagyd meg nekik
2019. aug. 10. 22:31
 15/36 anonim ***** válasza:
91%

Nem volt esküvőm, de többön voltam. Nekem úgy tűnt inkább, hogy a lagzi mindenre van időd, leszámítva azt, hogy jól érezd magad, meg a párod. Pedig ez a ti napotok. Ha meg jól érzed magad, akkor meg világ szégyene vagy, mert ugye mindenki rátok figyel.

Nekem, ha valaha lesz esküvőm, akkor tuti azon fogok törpölni, hogy valami kisebb és szolidabb legyen.

2019. aug. 10. 22:36
 16/36 anonim ***** válasza:
86%

Ne aggódj, nem lesz ezzel az esküvővel semmi gond. Nem lesz. A pasid meg fog lépni még előtte, és nagyon jól teszi. Mindent le akarsz nyomni a torkán, ezt senki se szereti.

Nekünk nem volt templomi esküvőnk, nem vagyunk vallásosak, így szóba se került. Rengeteg barátunk templomi esküvőjén voltunk azóta. Teljes nonszensz volt az összes. Én hithű ateistaként többet tudok a vallásról, mint ők (Biblia ismerete, vallástörténet, szokások, imadságok). Volt olyan pár, ahol a menyasszony szinte meztelenül jött be a templomba (köldökig érő dekoltázs, elöl rövid-hátul hosszú ruha), de olyan is, aki a Miatyánkot nem tudta elmondani. Nem tisztelem különösebben a vallást/egyházat, de annyira igen, hogy meghagyjam azoknak, akik komolyan gondolják, és akikminden vasárnap dumálnak a képzelt barátjukkal.

Ami a bulit illeti: nézz magadba, nem a buli kell neked. hanem hogy egy napig körülötted forogjon minden, hogy királylánynak érezd magad, hogy irigykedjen az összes barátnőd.

Ha nem erről lenne szó, hanem mondjuk az számítana, hogy KIVEL kötöd össze az életed, akkora taktaharkányi városháza két tanúval is jó lenne, hidd el.

2019. aug. 10. 22:50
 17/36 anonim ***** válasza:
96%

Egyik ismerősék esküvője most volt. Teljesen minimál, 1,5 millió. Ők csinálták a csokrot, asztaldíszt.

Nekem múlt héten volt, 2 tanús. 15 000 esküvő + 15 000 gyűrű + a pezsgő.

Én vagyok a legboldogabb nő a világon.

2019. aug. 10. 22:57
 18/36 anonim ***** válasza:
91%

Oh, miért nem tud minden ember ilyen lenni? Bár akkor meghalna a puccoskodókra épülő iparágak mindegyike, azt pedig "nem hagyhatjuk kapitalista elvtársak!"

2019. aug. 10. 22:58
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Én se értettem a lagzikat soha.

Ótvar, csatak részeg rokonság, eleve berugni jön, 20 éve nem láttam, de jatsza az eszét, ha nem hívom meg botrány van.

Na mondjuk így is lett, mert utólag tudta meg mindenki, de pont nem érdekel. Minket ez épp olyan boldoggá tett, mint másokat a felhajtás.

Én jelenleg kisbabát várok, szóval azt a pénzt, amit ezzel megspóroltunk olyan szuper baba felszerelésre költjük, hogy csak na :D

2019. aug. 10. 23:03
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Itt minden rólad szól, minden legyen a te elképzelésed szerint, hiszen a TE esküvőd, a TE nagy napod, ez neked JÁR. De magasról le van sz.rva, hogy a "párod" mit szeretne, milyen kellemetlenül érezné magát a kierőltetett bulidon.

Ezt a bohócszínházat, amit egy vallást sem gyakorló emberként le szeretnél művelni a templomban, meg már abszolút nem tudom hová tenni. Visszataszító, amikor a hozzád hasonló emberek tömegével lepik el a templomokat házasodás céljából. Szomorú, hogy olyan időket élünk, hogy pénzért cserébe megkapjátok a "pompát" meg a "díszességet", de semmit nem jelent számotokra az egész.

2019. aug. 10. 23:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!