Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Hogy "benyújtják a számlát"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy "benyújtják a számlát" nektek egy nap, attól nem féltek?

Figyelt kérdés

Aki megcsalta már a társát, nem tart attól, hogy a karma/sors/Isten, kinek, mi, ki miben hisz, benyújtja a számlát valamilyen formában nektek?

Például halálos betegség, baleset, anyagi csőd, vagy hogy életetek egy pontján titeket is cserbenhagy valaki, akit szerettek?

Lehet, hogy pár nap múlva, lehet, hogy évek vagy évtizedek múlva, de valamilyen formában törleszteni fognak, és megbünhődtök?

2018. nov. 26. 08:25
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
41%
Erre ott az ezó rovat. Misztikus, földöntúli, sors keze és hasonlókban nem hiszek.
2018. nov. 26. 08:31
 2/47 A kérdező kommentje:

Szerintem ennek semmi köze az ezotériához.

Abban én nem hiszek.

De abban igen, hogy a bűnök nem maradnak büntetlenül, így vagy úgy, de felelned kell érte.

Ha nem ideát, akkor odaát.

Én is lelkiismeretről, felelősségvállalásról és morális kategóriákról beszélek, nem horoszpókról és kristálygömbről.

2018. nov. 26. 08:34
 3/47 anonim ***** válasza:
12%

Azt nem mondom hogy nem tartok attól hogy egyszer visszaüt a sors....de annyi sz.r volt már az életemben.....

Úgy gondolom hogy egyszer élünk...és ezt ki kell használni

2018. nov. 26. 08:40
 4/47 anonim ***** válasza:
3%
Ez nem igy mukodik.
2018. nov. 26. 08:43
 5/47 anonim ***** válasza:
81%

Én igazából nem félek attól, hogy bármilyen számlát be nyújtson bárki vagy bármi, mert nem hiszek se Istenben és a sorsszerűségben sem, és az sem mellékes, hogy próbálok úgy élni, hogy ne ártsak másoknak és ne bántsak másokat annyira.

Attól nyilvánvalóan tartok, hogy lesz majd aki cserbenhagy és eldob magától, de nem lenne ez más, mint amiket eddig átéltem, mivel számomra ez egyáltalán nem ismeretlen dolog.

Nyilván lehet, hogy "visszakapja" és a másik is szenvedni fog majd, de én ebbe nem igazán látom bele azt, hogy azért történt vele, merthogy megbüntette az élet azért amiért éppen mást, vagy engem bántott. Ez igazából szerintem csak belemagyarázás. Az életben mindenkivel történnek rossz dolgok és ez ellen nem lehet tenni. Mindenki életében lesznek betegségek, mindenki életében lesznek csalódások és lesznek olyanok is akiket szeretünk és meghalnak. Ez igazából az élet rendje, csak az ember hajlamos kárörvendő lenni, ha olyas valakivel történik rossz aki neki rosszat tett. Én ezzel úgy vagyok, hogy eddig még nem nagyon okozott örömet, ha rossz lett idővel annak a személynek aki engem bántott.. Bár én nem vagyok jó ember és eltudok képzelni olyan helyzetet amikor örömet okozna a másik szenvedése, de ezek már morális/emberi kérdések inkább. (Például: Megérdemli-e azaz ember a szenvedést aki mondjuk egy ittas baleset következtében valamely szerettünkkel rossz dolgot tett.) De ez igazából egyáltalán nem ide tartozik.

2018. nov. 26. 08:45
 6/47 anonim ***** válasza:
43%

Nem, ezek egyikében sem hiszek, és nem félek attól, hogy nemlétező dolgok majd számon kérnek. A túlvilágban sem hiszek, szóval erősen kétlem, hogy elszámoltat majd valami felsőbb hatalom bármely bűnömért.

És mi van, ha az én hűtlenségem a párom büntetése az ő saját korábbi bűneiért? Hiszen ilyen alapon ő is valamit tett a múltjában, ami miatt ezt megérdemelné. Vagy ha engem már eleget vert a sors, és így fizetem vissza én a korábbi fájdalmakat? Az én lelkiismeretem tiszta.

Tele vagy logikai hibával, már ha lehet logikáról beszélni valakivel, aki Isten meg túlvilág meg karma relációjában beszél.

2018. nov. 26. 08:49
 7/47 anonim ***** válasza:
41%
Ez bizony igy van. Hosszu ut kellett mire en is rajottem, de sok eve mar hogy nem kell ettol tartanom. Az exem viszont 24 eve bűnhődik, akkor hagyta el az első családját, 4 eve minket -egy másik nő miatt. Lassan az utcán végzi -egy rendkívül okos bár életképtelen a való életben, diplomas, dícsérettel. Empátia nélkül sajnos a legtöbb diploma sz..t se ér.
2018. nov. 26. 08:51
 8/47 anonim ***** válasza:
22%

Első vagyok.

"De abban igen, hogy a bűnök nem maradnak büntetlenül, így vagy úgy, de felelned kell érte."

A bűneimért meg kéne fizetnem, én lennék a legutolsó csöves már.

Vagy rég belehaltam volna már valami betegségben. Súlyos beteg leszek is, egy pillanatra nem gondolnám, hogy ez régebbi tetteim megtorlása.

2018. nov. 26. 08:56
 9/47 anonim ***** válasza:
79%

Ez nem a sors.

Adva van egy hűtlen ember, aki csalja a párját, mindenre ez a megoldás. És adva van egy szerető, akinek szintén nem fontos a hűség, és nem egy jellemóriás, ha annyival elintézi, hogy nem neki kell hűsegesnek lennie, ő nem bűnös.

Két ilyen ember, akik nyíltan felvállalják egymás előtt a rosszabbik arcukat, amit a többség az anyja előtt is titkol.

Teljesen logikus, hogy fájdalmat okoznak egymásnak, vagy önmaguknak, mert rossz párkapcsolati mintát követnek. Ezt minden új kapcsolatukba viszik magukkal, és borítékolható, hogy ott se lesznek boldogok.

2018. nov. 26. 09:00
 10/47 A kérdező kommentje:

"Tele vagy logikai hibával, már ha lehet logikáról beszélni valakivel, aki Isten meg túlvilág meg karma relációjában beszél."

Vallástalan és ateista vagyok, semmiféle ezoban nem hiszek.

A kérdésemben (amennyiben az értő szövegértelmezést megy neked), azért soroltam fel Istent/karmát/sorsot, mert ezzel a vallásosoknak is lehetőséget adok ezt átgondolni.

Egy katolikus Istenben, egy buddhista a karmában, egy ateista a sorsban hisz.

De ha egyikben sem hiszel, azt azért csak elismered, hogy van nálunk valami magasabb erő, mert ha nem lenne, akkor az életedet teljesen kontroll alatt tudnád tartani.

Van valami felsőbb dolog, én sorsnak nevezem.

És egész egyszerű a gondolatmenetem, ha valami bűnt követsz el, az ritkán marad büntetlenül.

Elhiszem, hogy sokan szeretnétek ezt hinni, és ez is egyfajta válasz a kérdésemre, hogy elbagatellizáljátok vagy tagadjátok.

De ezzel egyben azt is moondjátok, hogy ha nem rendelkeztek belső morális fékekkel, és mondjuk megcsaljátok a partnereteket, akkor az belefér, mert nem hisztek sem Istenbe, se sorsba, se karmába, tehát nem szorongtok semmiféle felelősségre vonástól és büntetéstől.

A megcsalás sajnos nem jogi kategória, mint a lopás vagy a sikasztás, holott kemény és súlyos lelki károkat okoz.

Mivel büntetőjogi következménye nincs, és mivel sokan tojtok bele a következményekre, mert semmiféle "számlabenyújtástól" nem tartotok, így aztán könnyű félrekefélni.

Nincs tétje, nincs következménye... legalábbis sokan szeretnétek ezt hinni.

Szóval én itt a megcsalás és lelkiismeretet kapcsolatát firtatom.

2018. nov. 26. 09:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!