Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Mit tehetnék, hogy ne veszítse...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék, hogy ne veszítsem el a kisfiam (és feleségem)?

Figyelt kérdés

Feleségemmel hosszú évek óta együtt vagyunk, másfél éve közös fiunk született, nagyon imádjuk, mások elmondása szerint is mindketten nagyon jó szülők vagyunk.

De sajnos feleségem még jóval a fogantatás előtt szeretőt fogadott, ez pár hónapja kiderült. (Biztos én vagyok az apa, csináltattunk apasági vizsgálatot.) Én még mindig szeretem a feleségem, szeretném megmenteni a házasságunkat. Ő nagyon bizonytalan, nem tudja mit akar, de inkább a szeretője felé húz. Szerencsére nem gyilkoljuk egymást, viszonylag higgadtan tudjuk kezelni a helyzetet.

Feleségem elvesztését még könnyebben el tudnám fogadni annak ellenére, hogy még mindig szeretem. Ha nem lenne gyerekünk, már régen beadtam volna a válókeresetet.

A közös gyerek miatt viszont átértékeltem a helyzetet, szeretnék neki esélyt adni, hogy boldog családban nőjön fel. A válást én nem sürgetem annyira, mert minden nap ajándék, amit a kisfiammal tölthetek. Viszont minden nap egyben lassan ható méreg is, amíg a szerető is képben van.

Én azt szeretném, hogy a kisfiam boldog legyen és minél többet lehessek vele, lehetőleg nap mint nap. Ha még mellé visszakapom a feleségem is, az csak egy bónusz ajándék lenne. Ti hogyan próbálnátok megoldani ezt a helyzetet? Esetleg volt már más hasonló helyzetben, akinek ez sikerült?

2018. jún. 12. 16:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
En elvalnek kozos gyermekfelugyelettel.
2018. jún. 12. 16:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

mit lehet tudni a szeretőről? lehet ha együtt lennének, hamar szétmennének, a feleséged meg visszatérne hozzád. a szeretői kapcsolatok általában pont addig tartanak míg komolyra nem fordulhatnak, akkor a szerető általában kifarol a dolgokból, a megcsaló fél meg hoppon marad.

szóval fontos infó lenne hogy milyen is a csávója.

2018. jún. 12. 16:25
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért tartott szeretőt?

Mármint, ha komolyan vissza akarod szerezni, akkor gondolom azt a dolgot lenne érdemes megvizsgálni, ami miatt ez a dolog egyáltalán kialakulhatott nála. Fejlesszétek a kettőtök közti kommunikációt.

2018. jún. 12. 16:32
 4/13 anonim ***** válasza:
24%

Eddig sem működött minden jól tehát valószínűleg ezután sem fog.Ha egyébként jól megvagytok működhet mint nyílt kapcsolat(eddig is az volt ha jól értem csak titkon) odafigyelve egymás szabadságára és tiszteletben tartva azt,de ha mérgezitek egymást jobb ha külön mentek.

Érdemes lenne kikérni egy pszichológus véleményét is,hogy a gyermek és számotokra is legjobb döntést hozhassátok.

2018. jún. 12. 16:35
 5/13 Bence_ ***** válasza:
46%

Párterápián voltatok?

Amikor kiderült kiakadtál?

2018. jún. 12. 16:53
 6/13 anonim ***** válasza:
39%
A férfiak és nők közti egyenlőség pedig annyira megvalósult, hogy a bíróságok 99%-ban az anyának ítélik a gyereket akkor is, ha az apa is ugyanolyan alkalmas (vagy még alkalmasabb) lenne a nevelésére, mint az anya.
2018. jún. 12. 17:47
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha a feleséged a szeretőhöz húz, akkor itt már nincs mit megmenteni.

A közös felügyelet lenne a legjobb megoldás. Nem a gyerektől válsz el.

Abban is van valami, hogy ha hagyod menni, akkor szinte biztos, hogy a szerető kikerül a képből. Nem véletlen kezdett foglalt nővel, eszébe sincs lekötni magát és gyereket nevelni.

Kérdés, hogy neked kell-e úgy a feleséged, hogy azért van veled, mert másnak nem kellett.

2018. jún. 12. 18:05
 8/13 A kérdező kommentje:

"mit lehet tudni a szeretőről? lehet ha együtt lennének, hamar szétmennének, a feleséged meg visszatérne hozzád. a szeretői kapcsolatok általában pont addig tartanak míg komolyra nem fordulhatnak, akkor a szerető általában kifarol a dolgokból, a megcsaló fél meg hoppon marad.

szóval fontos infó lenne hogy milyen is a csávója."

Nem szeretnék túl részletes jellemzést adni a szeretőről. De én is biztos vagyok benne, hogy nem sokáig bírnák együtt, ennek nagyon sok kisebb-nagyobb oka van. A legfontosabb talán az, hogy költözni egyikük sem akar a munkahely közelsége miatt. (BKK-val kb. 1 óra távolság, kocsival talán csak 40-45 perc, de csúcsidőben meg jóval több. Van még sok más dolog is, ami miatt csak idő kérdése, hogy mikor mennének szét, de erről most nem szeretnék írni, túl személyes dolgok ezek.

Szerintem miután már "kinyírták" egymást, könyörögve jönne vissza hozzám a feleségem. De ez meg már nekem nem menne. Ha egyszer elmegy, szerintem pár hónap - fél év után már nem tudnám úgy szeretni, nem tudnám visszafogadni.

2018. jún. 13. 11:09
 9/13 A kérdező kommentje:

"Miért tartott szeretőt?"

Leginkább a szex miatt, meg még pár kisebb-nagyobb hiányérzet miatt.

"Mármint, ha komolyan vissza akarod szerezni, akkor gondolom azt a dolgot lenne érdemes megvizsgálni, ami miatt ez a dolog egyáltalán kialakulhatott nála. Fejlesszétek a kettőtök közti kommunikációt."

Megvizsgáltuk, sokat beszélgettünk, párterápiára is járunk rendszeresen, rengeteget javítottunk a kommunikáción, a kiindulási okok nagy részét sikerült is többé-kevésbé megoldani, megbeszélni. De hiába javult rengeteget a kapcsolatunk, ezzel együtt nem múltak el a szeretője iránti érzések. Erre pedig elég nehéz közös jövőt építeni.

2018. jún. 13. 11:15
 10/13 A kérdező kommentje:

"Eddig sem működött minden jól tehát valószínűleg ezután sem fog.Ha egyébként jól megvagytok működhet mint nyílt kapcsolat(eddig is az volt ha jól értem csak titkon) odafigyelve egymás szabadságára és tiszteletben tartva azt,de ha mérgezitek egymást jobb ha külön mentek."

Nyílt kapcsolat nem jöhet szóba, ez nekem erkölcsileg nem fér bele, monogámia és hűség párti vagyok. Ő is inkább hűség párti, csak belement ebbe a helyzetbe, és szenved is miatta rendesen.

2018. jún. 13. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!