Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy segitség lenne számomra, ha szánnátok erre 3percet! Szükségem van az oldalon lévő normális emberek véleményére! Érdemes megtartani a kapcsolatomat? Részletek következnek:
3éve járok a baratnőmmel. Ez idö alatt nagyon sok szép élményt éltünk át együtt, persze voltak húzósabb idöszakok is. Mindkettönk családja pozitívan áll a kapcsolatunkhoz, egymásra találtunk, és ebből könnyedén házassag is lehet. Viszont fél éve oly sok minden negatívum összejött, betelt a pohár mindkettönk részéről. Szakitott velem a leány. Olyannyira elvoltam keseredve annak ellenére, hogy én is haragudtam rá, hogy megkértem öt, ne dobja el a kapcsolatunkat, igy annyit mondtam csak, hogy hivjon, ha ismét hiányzom neki, és csak abban az esetben, ha komolyan gondolja a jövönket. 4hét után felhivott, találkoztunk és megbeszéltük a dolgokat, utána összeköltöztünk és éltük mindennapjainkat egészen tegnapig.
Tegnap este tv-zés közben traccsoltunk, és valahogy szóbajött az a bizonyos 4hétnyi szünet, barátnőm elfehéredett, és egyből tudtam hogy valami gubanc van. Elmondta, hogy lefeküdt egy régi pasijával egyszeri alkalommal ittas állapotban, mert meg akart szabadulni attól a sok rossztól, ami minket akkor ért, és meglépte e borzalmas tettet.
Mivel a kapcsolatunk a bizalomra épül, most elvesztettem a bizalmamat ő irányában. Kértem, hogy számoljon be mindenről, el is mondott mindent, amire csak emlékezni tudott, egyetlen csók sem volt, csak a srác levetköztette, és misszionárius pózban dugtak addig a rövid igeig.
Amint kilépett az ajtón zokogott, tudta, hogy rosszat csinált, és mivel az élvezetnek teljes hiánya volt az az 1alkalom, ráébredt, hogy velem akarja leélni az életét. Ugye aztán felhívott, találkoztunk, összejöttünk. Lett volna rá alkalom e fél év alatt hogy elmondja nekem, de nem tudta, nem volt batorsága, mert nem akar elvesziteni, és ebből a hülyeségböl elrontani az életének azt a részét, amit velem képzelt el. Zokogva kérlel, hogy bocsássak meg neki, és hogy ne hagyjam el.
Meg lehet neki bocsájtani e bűnös tettét, ha tényleg látom rajta a megbánást? Reggeltöl nyeli a könnyeit, szipog, sír, mert nem akar elvesziteni, hasson ez rám? Megcsalásnak minősül, ha abban 4hétben nem jártunk? Megléphet e hasonlót a jövöben, ha hajlamos volt erre idegességében fél éve? Örlödhetett benne a lelkifurdalás fél évig olyannyira, hogy egy életre felhagy a megcsalás bámely fogalmával? Mi szól az mellett, hogy együtt maradjuk? Mi szól az mellett, hogy szakítsak vele?
Segítsetek kérlek!
Ha együtt maradunk, jövő szeptemberében végezzük el az egyetemet, és ennek alkalmából terveztem megkérni a kezét persze a hír elött, most bizonytalan vagyok.
Ha együtt maradunk, mi leszünk a keresztszülei a most született unokahugomnak.
Ha szétmegyünk, elvesztem életem legszebb és legtartalmasabb kapcsolatát, a legszebb lányt akivel valaha jártam, és az egyetlent, kit eddig eltudtam képzelni a társamnak egy életre.( sok párkapcsolatomból ez az 1)
Ha együtt maradunk, és 15év után elválik tőlem 2gyekekkel, tönkretettem az életemet.
Ha együtt maradunk, és az idők során megtudunk minden problémát oldani, enyém a boldogság egy életre, amiről mindenki álmodik ezen az elcseszett világon.
Előttem van, és most kell döntenem.
Adjatok hasznos tanácsokat, irjatok véleményeket, képzeljétek el magatokat az én helyemben, hogy hogyan döntenétek, és mi a következménye az életetekre nézve.
Várom a válaszokat! Előre is köszönöm!
Üdv
Zoltán
2017. 10. 17
Nehéz ilyen helyzetben hasznos tanácsot adni.
Egyrészről azt mondanám, hogy ha még szereted őt, fogadd vissza. Elvégre akkor feküdt le azzal a másikkal, amikor épp nem jártatok, szóval ez legszigorúbb szemmel nézve sem tekinthető megcsalásnak. Utólag be is vallotta neked.
Másrészt viszont... "el is mondott mindent, amire csak emlékezni tudott, egyetlen csók sem volt, csak a srác levetköztette, és misszionárius pózban dugtak addig a rövid igeig. " Ezt olvasva az jutott eszembe, hogy próbálja elbagatellizálni a dolgot. Nem is volt jó, nem is csókolóztak, a végén már az is elmaszatolná, hogy egyáltalán lefeküdtek, vagy hogy ő is akarta volna... Ilyen szempontból megértem, ha bizalmatlan vagy.
Szerintem - ha tényleg szereted - maradjatok együtt, próbáljátok feldolgozni az esetet mindketten. Ha sikerül (és csak akkor) jöjjön szóba egyáltalán a lánykérés meg esküvő meg a többi. Ha most belemenekülnétek a házasságba, az csak még súlyosabb károkat okozna.
Az 5- ös válaszolóval értek egyet.
Tudod mi jutott eszembe? Nézted régebben a Jóbarátok c. sorozatot?
Ross és Rachel szakítottak. Ross pár napra rá, lefeküdt egy csajjal, hogy könnyebben túljusson Rachelen. Rachel évekig nem tudta megbocsátani. Pedig hát semmi köze nem volt hozzá, mert szakítottak.
A Ti életetek nem egy sorozat! El fogtok sodródni egymás mellől az életben és vége lesz. Emelkedj felül azon, hogy a barátnőd mást is beengedett a lábai közé. Hisz szakítottatok akkor. Tulajdonképpen nincs közöd hozzá. EZ NEM MEGCSALÁS! Azért mondta el, azért van bűntudata, mert szeret téged.
Attól félsz, hogy a jövőben is csinálni fog ilyet? Tervezel még vele szakítani/szünetelni? Ha nem, akkor nem kell félned emiat.
28N
Először is nem vennék mérget arra hogy amit ő elmond a dologgal kapcsolatban az úgy történt (jó hogy nem úgy hozta ki a dolgot hogy ő nem is akarta, a srác erőszakoskodott... Na hagyjuk). Bár mindegy mert megtörtént a dolog így vagy úgy.
A lényeg hogy te mit érzel, ha szeteted szerintem maradj vele és majd meglátod mit érzel később, a lényeg hogy el ne jegyezd, el ne vedd, gyerekeket ne csinálj amíg biztosan nem érzed hogy túl vagy ezen, és feldolgoztad!!!
Úgy gondolom, hogy ez nem sokadik kapcsolatod volt. Kicsi az esélye, hogy tudtál felnőtt döntést hozni. A hosszú eltelt idő miatt már okafogyottá válik a válasz, de a szituáció tanulságos.
A házasság sok mindenről szól, mindenekelőtt a gyereknevelésről, a velük kapcsolatos kötelezettségekről. Mi lesz 15-20 év múlva, ki tudja. Ha tudjuk a kötelezettségeinket és megértjük, hogy a másik a társunk, de nem a kizárólagos tulajdonunk, akkor nagy valószínűséggel együtt élitek le az életet Jó barátokkal, ha kell, jó társakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!