Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » A megcsalásnak mi értelme van?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A megcsalásnak mi értelme van?

Figyelt kérdés

Nem értem.

Ha valaki nem érzi jól magát egy párkapcsolatban,akkor szakítson,de annak semmi értelme,hogy félrelép.

És szerintem nem mentség a z,hogy éppen részeg volt.

2016. szept. 18. 20:25
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Nos en ugyerzem mindent megadtam a paromnak amit csak akart megis felre du.ot. kereshetjuk a hibat de sz.tem a pasik igy vannak beallitva. Kell nekik az izgalom az uj es keresik ok is hiszen vadaszosztonuk hajtja oket. Az hogy hibaznak e csak a vegen jut eszukbe. Mi nok alt.ban mar csak elkeseredesunkben keressuk a kalandot de eggyik sem jo. Mindket fel ha kapcsolatot akar nem lenne szabad a masikat becsapni hazudni egymasnak. En mindig azt hittem ha szeretik egymast akkor nincs olyan akadaly amit eggyut netudnanak lekuzdeni tevedtem. Mondom en aki 20 eves eggyuteles utan tartok ott hogy a parom teljesen hidegen hagy.
2016. szept. 19. 07:22
 12/33 János Gilján ***** válasza:
100%

A megcsalás minden esetben egy hiányra adott válasz reakció. Azokban a kapcsolatokban, ahol van megfelelő minőségű (és mennyiségű) kommunikáció, az esetlegesen kialakuló hiány azonnal orvosolható lehet. Akkor juthat el tettlegességig a probléma, ha nincs kezelve és megfelelően kommunikálva egymás között. Minden esetben mindkét fél hibás, fölösleges hárítani a felelősséget, inkább a megfelelő kommunikációra érdemes helyezni a hangsúlyt, mert azzal lehet a legjobban megelőzni a bajt. Ha pedig megtörtént, akkor is a kommunikáció segíthet menteni a kapcsolatot, amennyiben még maradt benne annyi potenciál, hogy van mit menteni.

Sokkal könnyebb az ártatlan megcsalt szerepében tetszelegni és a sebeket nyalogatni, de fejlődni csak akkor lehet, ha valaki felismeri a saját felelősségét a történetben. Én 10 éve vagyok együtt a feleségemmel és a kapcsolatunk első évében én is félreléptem, ennek számtalan oka van, hogy miért tettem. Ebből viszont tanultam és azóta 9 éve meg sem fordul a fejemben a megcsalás gondolata és 10 év után is szerelmes vagyok a páromba. A titkunk a hatékony kommunikációnkban rejlik!

36F

2016. szept. 19. 10:43
 13/33 anonim ***** válasza:

Ugyan már, a legjobb nőket is megcsalják. Azokat is akik nem hagyják el magukat, akik csinosak még több gyerek után is. Egyszerűen azért mert a másik más. Más a nevetése az illata, a teste az arca és egyszerűen az újdonság varázsa és az izgalom miatt.

Nem kell túlmisztifikálni, egy idő után nincs meg az a szexuális töltet mint az elején.

Ettől függetlenül a legtöbb férfi szereti és ragaszkodik a feleségéhez, és esze ágában sem lenne ott hagyni egy pár potya kufirc miatt.

2016. szept. 19. 11:29
 14/33 anonim ***** válasza:
Nos kedves 12- es reszben igazad van. De mi van akkor ha a masik fel csupan mero buszkesegbol nem hajlando a problemajat kozolni a tarsaval. Ugyebar ferfikent nem meri bevallani ha problemaja van. Es tudod perpillanat nallunk en lettem evekig hanyagolva pedig en minden tolem telhetot megtettem. Es megis o lepett felre nem en. Es tudod meg egy- ket esetet elis neztem neki mert akkor meg ugyereztem szeret de kesobb mar epp ellenkezojet tapasztaltam. Es azt hiszem sokember igy eli meg a megcsalast.
2016. szept. 19. 18:37
 15/33 János Gilján ***** válasza:
Az aki olyan partnert választ magának, akivel nem tud rendesen kommunikálni, aztán eltűri, hogy rendszeresen megcsalják, az pont ugyanolyan mértékben hibás, mint a párja, aki mindezt elkövette. Vagy talán úgy gondolod, hogy a tiétek a történelem első párkapcsolata, ami csupán az egyik fél hibája miatt ment tönkre és a másik fél (természetesen te) mindent tökéletesen csinált?
2016. szept. 19. 22:36
 16/33 anonim ***** válasza:
Nem pontosan tudom hogy ez nem egyedi eset. Csak ha mar en nem tudok ebbol tovabb lepni bizom benne hogy mas nem jut el idaig ha epp erre az utra teved. Tehat hibas lehet a no is pasi is de igen a megfelelo kommunikacio nelkul nem lehet a problemakat orvosolni foleg ha meg a buszkesegunk sem engedi hogy esetleg a masik felnek ezt bevaljuk. Ebben tokeletesen igazad van. Ja es mikor kivalasztjuk a parunkat ezek a problemak meg nincsenek. Sajnos kesobb jonnek elo kinel milyen formaban ez valtozo. Nallam 17 evig tartott az igaz hu szerelem.
2016. szept. 20. 12:30
 17/33 János Gilján ***** válasza:

Szerintem a problémák gyökerei már a párkapcsolat első napjától fogva jelen vannak, csak a szerelem torzítása miatt az emberek szándékosan igyekeznek ezeket nem észrevenni. Éppen ezért hatalmas a felelősség a kapcsolat elején, hogy a "járás" során még "józanul" feltérképezzük, hogy az újdonsült párunkkal végig tudunk-e beszélgetni egy egész életet.

Egy felmérés során frissen szakított párokat kérdeztek a kapcsolatuk elejéről, és valamennyien azt mondták, hogy már az első napokban tisztában voltak a párjuk azon tulajdonságaival, amelyek végül a kapcsolat megromlásához vezettek, csak a szerelem miatt inkább nem vettek tudomást róluk.

Amennyiben tehát én úgy döntök, hogy szándékosan figyelmen kívül hagyok egy akadályt, ami az orrom előtt van, az már az én felelősségem és nem a páromé!

Fontos mindenkinek tudatosítani magában, hogy hatalma csak önmaga fölött van, innentől fogva a párunkat nem tudjuk megváltoztatni, csak önmagunkat. Aki azt a tanulságot vonja le a megcsalások után, hogy minden férfi disznó vagy minden nő ribizli, az semmit sem fog tanulni az esetből és újra meg újra meg fogja kapni a pofonját, amíg nem tanulja meg a leckét. A lecke mindenki számára más és más lehet, ezeket egyénre szabottan lehet feltérképezni. Az viszont biztos, hogy egy harmonikus kapcsolatban, amelyben virágzik a szerelem és nincsen intenzív hiányérzet egyik félben sem, ott nem létezik a megcsalás gondolata sem. Jómagam is csak akkor léptem félre még 9 évvel ezelőtt, amikor a kapcsolatunkat illetően mélyponton voltak az érzelmeim és nem voltam biztos abban, hogy akarom folytatni. Amióta biztos vagyok kettőnkben, a megcsalás gondolata is maximum megmosolyogtatni képes de szemernyit sem motivál cselekvésre. Ez pedig hatalmas különbség! ;)

2016. szept. 20. 14:09
 18/33 anonim ***** válasza:

Akkor ezek kvázi "szerencsés emberek" lehettek mert van akinél évek múlva derülnek ki ezek a dolgok amikor már "megfogta" a másikat pl gyerekkel vagy mással bepozicionálta magát és onnantól fogva már biztonságban érzi magát elő jöhet az igazi énje.

Ráadásul ne felejtsük el azt sem, hogy nem kizárólag a szerelmi torzítás miatt nem "vesszük" figyelembe a jeleket, hanem a másik fél is vissza fogja magát vagy nagyon jól tudja játszani a szerepét.

Sajnos erre is akad számos példa.

2016. szept. 22. 11:08
 19/33 János Gilján ***** válasza:

A kapcsolat elején mindenkinek van hozzávetőlegesen fél éve kiismerni annyira a párját, hogy el tudja dönteni, akarja-e komolyra fűzni a szálakat vele vagy sem. Aki a fél év alatt nem képes megnyitni a párját és megismerni annyira, hogy el tudja reálisan dönteni, hogy az méltó-e a bizalmára, annak az emberismeretével komoly hiányosságai vannak.

Én sosem csalódtam egyik páromban sem, mindegyik úgy viselkedett, amire számítottam. Amelyik kirakott vagy megcsalt, ott sem ért meglepetés, mert pontosan számítani lehetett rá, hogy ez fog történni. A feleségemben 100%-ig megbízom, pontosan tudom, hogy nincs rá esély, hogy félremenjen, de már arra sincs, hogy ezt én tegyem meg.

2016. szept. 22. 17:39
 20/33 anonim ***** válasza:
Sokat lehet tanulni, okulni ezekbol a hozzaszolasokbol. Tenyleg a kommunikacio nagyon de nagyon fontos egy kapcsolatban
2016. szept. 22. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!