Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A megcsalásnak mi értelme van?
Nem értem.
Ha valaki nem érzi jól magát egy párkapcsolatban,akkor szakítson,de annak semmi értelme,hogy félrelép.
És szerintem nem mentség a z,hogy éppen részeg volt.
Én is így gondolom.
Attól, hogy valaki megcsalja a másikat nem változik semmi.
Sőt még rosszabb lesz, mehet a folyamatos titkolózás és hazudozás, a kapcsolata meg ugyanolyan szar marad.
Nem olyan könnyű azért szakítani. Sok esetben eléggé nagy a közös múlt, sok közös tapasztalat, felépített dolog. Nem lehet csak úgy hipp-hopp kilépni, pláne, ha házasságról van szó. Ott nincs az, hogy meguntam a kapcsolatom, aztán csomagolok és szállok fel a buszra.
És igen, így kényelmes. Addig sem kell felelősséget vállalni. Egyszerűbb szeretőt tartani, és kettős életet élni.
Sokszor a megcsalás után jön rá az ember arra, hogy a párkapcsolat, amiben van, nem jó. Én is így voltam ezzel. Nem vagyok rá büszke, de megcsaltam a volt barátnőm. Nem feküdtem le a lánnyal, de eléggé összemelegedtünk. És most hogy kiléptem a volt kapcsolatból, eltelt három év, rájöttem hogy mi volt a baj. Elpudingosodott a kapcsolatunk. Eleinte jó volt, ment a szex, de aztán ellaposodott az egész, és hagytuk hogy ellaposodjon. A fincsi illatú, körömlakkos, szépen öltözködő lányból lett egy otthonkás anyuka típus. És nem kívántam. És a megcsalás után rájöttem, hogy hiányzott a nő. Oké, hogy szeretett, meg minden, de ezt nem kaptam meg. És az élet bedobott egy másik nőt, aki csinos volt meg minden. És ezután jöttem rá, hogy basszus, nem működik a kapcsolatom. Végül hagytam mind a két nőt, a párkapcsolatból kiléptem, a másik nőt meg hagytam a francba, új lappal akartam indulni. Úgy hogy ilyen ez a megcsalás, néha hipp hopp megtörténik, nem tervezed, de már benne vagy. És mint írtam ,sokszor csak utána döbbensz rá, hogy a kapcsolatod nem jó, amiben vagy, mert ez ébreszt rá, előtte csak elvoltál a pudingban.
Sokan úgy lépnek félre, hogy jól érzik magukat a kapcsolatban, és nem is akarják, hogy vége legyen.
Biztosak benne, hogy nem buknak le, és belemennek egy kis etyepetyébe.
Az egy dolog, hogy közben azt hazudja a harmadiknak, hogy a kapcsolata nem jó. Azzal nem lehet ismerkedni, hogy ha bevallja, hogy szereti a párját, de szexelne mással is, titokban.
Ezért kép félre a többség. Ott az alkalom, nem tud nemet mondani, élvezi az izgalmat.
Utólag mentegeti saját magát is ezzel, hogy amúgy is érett a szakítás. Könnyebb ezt elhitetni magával is, mint bevallani, hogy egy hűtlen xar alak, és ezt elbaxta.
Még annyit hozzáfűznék a #3-as válaszomhoz, hogy a volt párom nem tett sokat azért, hogy megváltozzon a helyzet. Nem kezdeményezte a szexet, nem tett azért sokat, hogy újra szépen nézzen ki. Néha mondta, hogy igen tudja, hogy problémái vannak a nőiességgel, de ezen kívül nem változott sok minden. Ugyanaz volt a szex, nem volt valami új dolgokra vágyó. Misszionárius meztelenül és köszi hello. Eszébe sem jutott feldobni a szexet egy fülbevalóval, vagy bármivel. Vagy hogy ülök a nappaliban és kigombolja a nadrágom vagy valami. Bevallom én sem, de mint írtam, nem kívántam az otthonkás anyukát.
Szóval van úgy, hogy egy párkapcsolat működőnek látszik, de már csak a megszokások tartják össze a két embert, és egy harmadik csak rávilágít erre. Ennyi értelme tud lenni a megcsalásnak, hogy ráébredj miben is vagy.
Mondjuk egy párkapcsolatban (10-15 év együttèlès után pl.) sokszor ellaposodnak a dolgok. A sok munka, gondok, gyerekek esetleg...a párok idegesek, egymáson vezetik le, nincs idejük már annyi egymásra. Ès ilyenkor van az, hogy az egyik (vagy mindkét) fèl elhanyagolva ès magányosnak érzi magát. Aztán megismerkedik a melóhelyen vagy bárhol egy kedves pasival vagy csajjal akitől több figyelmet meg kedvessèget kap stb... általában így szokott kezdődni.
Nyilván nincs rá mentsèg, mert mindent meg lehet(ne) beszèlni, de ugye nem mindig egyszerű.
" Úgy hogy ilyen ez a megcsalás, néha hipp hopp megtörténik, nem tervezed, de már benne vagy"
Javíts ki ha tévedek, de szerintem egy megcsalás tudatos döntések és cselekedetek sorozata.
Végig gondoltam az esetemet és nem egy folyamat volt, hanem egyszer csak benne voltam. Házibuli volt, és elcsattant egy csók. Nem volt ez egy tudatos döntés, hogy na akkor én most jól megcsalom a már exemet. Az persze tudatos, hogy te mit reagálsz egy helyzetre, de hogy milyen élethelyzetbe kerülsz bele, azt te nem fogod tudni mindig megválogatni.
Erre értettem, hogy a megcsalás egyszer csak történik, nem kell ezt tervezgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!