Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem csalt meg, akkor mik ezek a mondatok?
1éve járok a párommal.
Kb pár hónapja hasított belém a gondolat, hogy mivel olykor túl fáradt vagy éppen nem foglalkozik velem annyit,mint kéne...és újít magán ezt-azt így tuti megcsal.
Azóta ezek már rögeszméssé váltak, kutatok utána...és minden nap ez a téma kettőnk közt.
Elmondta kb. 1000x hogy sosem csalt meg, fejezzem be, sosem bántana meg stb.
Nem hiszek neki...már mindeféle mondattal próbálkozott, higgadtan is, nyugodtan is.
Azt mondta nem érdkeli, ha kutatok, de ne vádaskodjak ha nincs bizonyítékom,mert ezzel alázom, és tönkreteszem az idegeit.
De már mérgében olyanokat mond, hogy"aaajjj,, hagyjál már most ha meg is történt volna, akkor miva??"-
vagy hogy "Jó, akkor nem mondanám a szemedbe,mert forogna magamtól a gyomrom,de akkor sem maradnék veled hazugsággal,inkább szakítanék és kész"
Szóval ezek a mondatok méginkább gyanút keltenek bennem.
Végül mindig elmondja,hogy ezeket már mérgében mondja,mert nekem a szép szó nem segít.
Azt mondja ha megcsalt volna,már tuti nem lenne velem, és neki akkor is tiszta a lelkiismerete
Mär el akart menni a folytonos vadaskodasom miatt.
De mindig maradt,azt mondja szeret.
De akkor minek mond nekem ilyen fura mondatokat?
Amugy azt mondja hogy nem is lenne mit megvallania,mert meg csak nem ia kerult soha olyan helyzetbe hogy felreertheto legyen,megcsalni meg foleg nem csalt meg es soha nem is akart.
Csak nekem az a fura,hogy mondja hogy elege van belolem,nehez velem,beteges vagyok..es megis huseges hozzam.
Ez hiheto???
Utolso.
Az elso mondatat azzal magyarazta,hogy mar kinjaban inkabb ram hagyja, higgyen azt hogy nekem van igazam es megcsalt, csak fejezzem be vegre
Te tényleg mindenben a saját téveszméd igazolását látod...
A második mondat pont az ellenkezőjét jelenti: inkább szakítana, mintsemhogy megcsaljon, mert nem akar hazugságban élni.
Viszont tényleg a legjobb úton haladsz afelé, hogy elüldözd, sürgősen kezdened kellene valamit magaddal, akár szakember segítségével, mert ilyen mértékű féltékenykedésben, bizonytalanságban nem lehet élni. Én már a párod helyében rég dobbantottam volna... igaz, nekem a családomban volt beteges féltékeny személy, elmegyógyintézetben kezelték a paranoiája miatt!
Veled komoly baj van, ettől minden épeszű ember menekülne!
Nézd, ha nekem a nap 24 órájában rágnák a fülemet, hogy de valljam be, hogy nyolcas ikereket szültem, és az ágyneműtartóban dugdosom őket, hát egy bizonyos idő elteltével biz'Isten, bevallanám. Ez a kényszervallatások jól bevált módszere.
Hidd el, hogy baj van veled! Kérj segítséget!
Kivetited ra a felelmeidet. Ezeket kapod vissza az idezett mondatokban.
A helyeben en mar reg leleptem volna, beteges ez a feltekenyseg :\
Az exem részben az alaptalan féltékenységével és bizalmatlanságával nyírta ki a kapcsolatunkat, pedig nála közel nem volt ilyen rögeszmés szinten a dolog, mint nálad.
Nekem iszonyú nehéz volt úgy elhagyni őt, hogy közben meg nagyon szerettem, de beláttam, hogy nincsen mozgásterem abban, amit tesz és ahogy érez, és azt is, hogy én így nem tudok együtt élni valakivel.
Én utólag, érettebb fejjel jutottam csak el arra a felismerésre, (amit azóta egyébként pszichológusoktól is olvastam), hogy ha a féltékenység nélkülöz minden alapot, akkor ez ilyenkor nem a másikról, nem a kapcsolatról, hanem jórészt a betegesen féltékeny fél önértékelési problémájáról, megroggyant önbizalmáról szól.
Szétbaltázhatod a kapcsolatodat a viselkedéseddel, de ha magaddal nem vagy rendben ilyen téren, akkor gyakorlatilag törvényszerű, hogy újra ugyanezt fogod megélni a következő párkapcsolataidban is, amíg előbb-utóbb rá nem kényszerít az élet, hogy szembenézz a saját feladatoddal és megoldd.
Ha ilyen helyzetben lennék, én valószínűleg igénybe vennék terápiás segítséget, ha egyedül nem megy.
Kibírhatatlan lehet egy olyan nővel együtt élni, akinek állandóan azon kattog az agya, hogy a párja mikor és hol volt, mikor és mit mondott, hogyan mondta. Megcsal? Vagy csak gondolta? Miért így fejezte ki magát? Stb-stb.
Rögeszmés vagy, kutakodsz, minden nap ez a téma kettőtök között, ezt magad is elismered. Ez egy olyan öngerjesztő folyamat, amikkel elmarod magad mellől a párodat, ha ezt így folytatod. És pont egy másik, normálisan gondolkodó, normális értékrendű nő karjaiba hajtod ezzel a viselkedéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!