Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válságban a kapcsolatom, mit tegyek? (Lent kifejtve)
Sziasztok.
20 éves egyetemista srác vagyok, azaz még csak most szeptembertől egyetemista. Van egy hamarosan (novemberben) 1 éves kapcsolatom. Szeretjük egymást, legalább is én így érzem, azonban gyűlnek a gondok. A problémák ott kezdődtek, hogy nyáron találkozgatott egy gyerekkori barátjával. Ez így önmagában persze nem gond. De amikor felmentek kettesben a szobájára videózni meg mit tudom én mi gyerekkori szarokat nézni, míg én melóztam, nagyon kiakadtam rá. Ő persze azzal takarózott, hogy én betegesen féltékeny vagyok és nem bízom benne, hiszen ő sohase csalna meg. Itt kezdődött az, hogy elkezdtem kicsit jobban odafigyelni ezekre a dolgokra.
Az egyetem miatt fel kellett költöznöm Pestre, így most jó 200km van köztünk. Persze minden hétvégén hazamegyek, és akkor csak vele vagyok. AZonban 2 hete történt, hogy lett egy új barátja. Eleinte nem érdekelt, haverkodjon nyugodtan, nincs abban semmi rossz. Azonban tudomásomra jutott, hogy ők miről beszélgetnek. Kérdőre vontam őt is és a srácot is (a pasi nyíltan lökte a flörtöt). Ennek az lett a következménye, hogy én ne szóljak bele, hogy ő kivel barátkozik, és betegesen féltékeny vagyok... bla bla. Még aznap este egy olyan üzenetet írt neki, hogy ez az incidens megerősítette a barátságukat, de ezt egy elég félreérthető környezetben. Az óta én teszem, mint ha nem is érdekelne a dolog, azonban további érdekes üzenetek jutottak tudomásomra. Ezen üzenetek tartalma egyre privátabb, és egyre közelebbi kapcsolatra utal. Egy példa amikor a srác írta, hogy randizni meg egy lánnyal, a párom erre azt reagálta, hogy irigyli a lányt. Nekem párom azt mondja, mennyire szeret és én vagyok a mindene, és velem tervez jövőt, ill. azt, hogy nem jön be neki a pali, meg fiatalabb is bla.
A kérdésem az, hogy most én reagálom túl, vagy szakítanom kéne?
Mellesleg annyira szeretem, hogy nélküle nem tudnék élni, de papucs sem leszek akit jól átbasznak a háta mögött.
Előre is köszönöm szépen azok válaszát akik végigolvassák, és próbálnak segíteni.
Egy kétségbeesett srác.
"Ha tényleg nem tisztel, hogy tudom újra elérni hogy tiszteljen?"
Nagyon egyszerű.
Odamégy hozzájuk, és odaszarsz a szobája közepére. Ha elkezdi takarítani, szeret. Ha hisztizik, biztos lehetsz benne, hogy megcsalt.
Ezt nagyon komolyan mondom!
Idefigyelj kérdező, látom anyád egyedül nevelt, vagy apád egy papucs volt, ezért én mondom el, hogy hogyan kell tiszteletet parancsolni egy nő előtt.
Ez nem az erőszaktól függ. Fizikai erőszakot szélsőséges esetekben lehet csak alkalmazni. Egy nő előtt a tiszteletet az adja meg, hogy az igényeidet vele is elfogadtatod, és kiszolgáltatod. Hogy nagyvonalú vagy és határozott. Hogy elegáns vagy és tudatos. A nők birkák, szükségük van egy támaszra, aminek segítségével élni tudnak. A nő a család alapja, de férfi nélkül a család olyan, mint a tetőtlen ház.
Te tartod a tetőt, neked soha, mondom soha nem szabad összeomlani. Én kétszer sírtam tíz éves korom óta, amikor a gyerekeim születtek. Senki sem fog tisztelni egy síró, tanácstalan, hisztis partnert, mert ezzel azt kommunikálod, hogy nem férfi vagy, hanem csak kisfiú.
Nem számít, hogy húsz, harminc vagy negyven éves vagy.
Nem pasi vagy, nem fiú vagy, hanem férfi, akinek tartása van.
Soha ne engedd, hogy a párodat bántsák. Óvjad. Ne engedd, hogy másik férfi "videózgasson" vele. DVD = Dugsz Velem Délután? Az illető srác orrát verd be. Ha erősebb, akkor vigyél valami botot vagy hasonlót, és azzal csapkodd véresre.
A barátnődnek soha ne hagyd, hogy a gagyi problémáiban beszélgetőpartner legyél. Te arra vagy, hogy a valódi kérdésekkel foglalkozz. Nem a haverja vagy. Nem az anyja.
Ha a sírópárnája leszel, soha az életben nem fog kívánni!
Viselkedj másokkal is illemtudóan, de határozottan. Ez megmutatja a számára, hogy neked ez az alap. Ha mégis megpróbál bevonni a nyafogásába, nagyon erősen és nagyon gyorsan reagálj rá, hogy soha többé meg ne merje próbálni.
Húzd meg a határaidat. Ez tesz valakivé, egy személyiséggé.
Ez a baj, hogy nincsenek határaid. Nem vagy még kiforrott személyiség. Nem az a gond, hogy húsz éves vagy. Sokan harmincas éveikben sem érnek meg. Ez nagyon szomorú. Te válaszd azt, hogy felnősz. Mutass erényeket a partnerednek.
A nők sokkal jobban ragadnak a szociális vonzerőre, mint a fizikaira. Ha csóró vagy, úgy elve nehéz. Próbáld meg eldobni a pólóidat, cseréld le őket szép ingekre. A farmert felejtsd el. Vigyél egy igényes nőismerősödet ruhát vásárolni. Nem anyádat.
Tájékozódj. Művelődj. Olvass. Az emberek tisztelik az okos társaikat. Ne hadoválj, hanem valódi tudást villogtass, csak akkor és csak abban, amiben biztos vagy. A tudás tekintélyt parancsol.
Legyenek érdeklődési köreid. Mutass fel eredményeket az egyetemen. Húsz éves koromban én már TDK-ztam, különmunkákat végeztem, hallgatói konferenciákon adtam elő. Te mit csinálsz?
Hass, alkoss, gyarapíts.
És akkor ha odaszarsz a szoba közepére, akkor a nő első gondolata az lesz, hogy Domestos-szal vagy Florasepttel mossa-e fel.
Ági, nem csak a nőket tartom birkának, az emberek 95%-a birka, akarattalan szürke. Se jó - se rossz, hanem éppen amerre a körülmények és a kisebb ellenállás vezetik, na meg a hangosabb kolomp, arra megy.
A női barika meg megnézi magának azt az 5%-ot, és ha nem is kapja meg, mindig vágyni fog rá.
Egyszerű példa a kérdező életéből: (most hagyjuk, hogy hogyan) megtudott némi csalárdságot a barátnője részéről, mireföl nem odaáll, higgadtan és kulturáltan szembesíti a tényekkel, keményen ítélkezik, hanem ide jön és nyafog, tanácstalan, nem tudja mit tegyen.
Szüksége van neki is a kolompra. Ezért mondom, hogy őt nem fogja senki sem követni.
Tegyük fel, együtt maradnak a párjával, összeházasodnak, gyerekük lesz, egy szép napon elmennek dolgozni meg iskolába, és mire hazaérnek, leég a ház, mert bekapcsolva hagyták a tűzhelyet. Szerinted ő az az ember lesz, aki a romokból menti a menthetőt, még aznap intézkedik a családja lakhatásáról, tartja a feleségében és a gyerekeiben a lelket, embereket szervez a romok eltakarítására, intézi a biztosítást, az anyagi dolgokat?
Nem, és ezt minden nő legkésőbb egy együtt töltött hét után tudja, hogy egy fiú soha a büdös életben nem fog felnőni a feladatához, vagy megvan-e benne a képesség erre. Ehhez csodálatos érzékük van a nőknek, bámulatba is ejt.
Az utolsónak annyit tudok mondani, hogy senkinek nem élvezet, ha a padlóról szart kell takarítania. Egy kérdésem van: ha a gyereked szarik a padlóra, mit csinálsz? Véresre csapkodod? Normális vagy?
Ha egy nő a kezét a fakanálnál magasabbra emeli bántó szándékkal, egy ollóval le kell vágni a felső ujjperceit. De legalábbis eltörni a kezét, hogy a seggét se tudja egyedül kitörölni hetekig.
Senki sem születik így. Az ember személyiségében nem a genetika, hanem a tanult tényezők dominálnak. Jó lesz felnőnöd ennek a felismeréséhez.
A hosszan kommentelő tag ezt ezt írta:
"A barátnődnek soha ne hagyd, hogy a gagyi problémáiban beszélgetőpartner legyél. Te arra vagy, hogy a valódi kérdésekkel foglalkozz. Nem a haverja vagy. Nem az anyja.
Ha a sírópárnája leszel, soha az életben nem fog kívánni!"
Remélem Kérdező, vagy annyira intelligens, hogy felülbíráljál bizonyos dolgokat. Ez az ember így gondolja, ő ezt tapasztalta, ez az ő dolga. Én meg egy 2 éves kapcsolatban vagyok benne (lány), nekem igenis kíváncsi a barátom minden "apró cseprő gagyi" problémámra, mindig figyelemmel és törődéssel hallgat meg, és nagyon nagyon jól esik, olyan kellemes bensőséges érzés jár át! Sír is előttem a párom, amit annak tudok be, hogy erősek az érzelmei, és rettentően kötődik. Na meg nem játssza a sziklaszilárd férfi szerepét, nincs megfelelési kényszere, és a bizalom legszebb ékköve, hisz intelligensebbnek és jobb embernek tart annál, mint aki lenéz egy férfit a könnyeiért vagy a bizonytalanságáért. Ő is elmond nekem mindent, és így van jól. Nincs játék, taktikázás, egyszerűen csak kitárjuk a lelkünket.
És lám, az olykor panaszkodó, minden bajomat meghallgató barátomra akkor is felizgulok, ha ad egy szájrapuszit. Kb a nap minden órájában tudnék vele szeretkezni.
Úgyhogy az ilyen tanácsokra nem érdemes hallgatni, mert minden ember más!
Kérdésedre válaszolva, tudni kéne, hogy a "spicli" igazat mond-e. Viszont ha tényleg ezt írta a lány, hogy irigyli azt a csajt, akivel a haverja randizik, akkor kalap-kabát.
Tudom milyen a szerelem, de ne hagyd, hogy hülyítsen.
21/L
" Mutass fel eredményeket az egyetemen. Húsz éves koromban én már TDK-ztam, különmunkákat végeztem, hallgatói konferenciákon adtam elő."
Előző vagyok, és akkor mi van?
Lehet valakinek 6 diplomája, meg 3 nyelvvizsgája, ha emberileg a talpam alatt van...vagy mondjuk, ha nagyképű, és az eredményeivel kérkedik, hivalkodik...na az taszító...azt már tényleg nem tudom megkívánni.
Az, hogy valaki művelt és iskolázott, csak hab a tortán. A lényeg az hogy milyen a szíve és a személyisége. És ha a szíve a helyén van, és SZERÉNY, majd akkor lehet értékelni mindenkit az elért eredményeiért.
Én egy affektálós, felvágós "értelmiséginél" sokkal többre becsülöm a szakmunkást, aki nagyon jól végzi a munkáját, szépen tud házat festeni vagy bútorokat összerakni, és van egy normális értékrendje.
21 éves, főiskolás lány
Igen, tényleg életképtelen az emberek többsége. De a maradék 5% domináns egyén dolga, hogy terelgesse a nyápic döntésképtelen egyéneket, hogy ne vesszenek el minden második bokorban a kivilágított főúton...
Pl. adott egy "kétségbeesett srác" aki azt sem tudja mit akar,kommunikálni sem képes megfelelően a nővel, de azért "nélküle nem tudna élni".Ha ez valóban így lenne kedves Kérdező, nem bírnád ki, hogy ne tudd meg az igazat és rázd helyre a csaj fejét, és nem itt nyűglődnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!