Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Akit megcsal a házastársa, az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akit megcsal a házastársa, az miért makacsolja meg magát bármiáron is?

Figyelt kérdés

szept. 10. 12:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
21%

Nem értitek. Nem arról van szó, hogy egy megcsalás után élünk boldogan, mintha mi sem történt volna. Utána már csak lakótársi viszony maradhat. Vagy ha nem marad nagy harag, akkor barátság.

Amúgy én sokszor csak csodálkozni járok fel erre az oldalra, hogy itt milyen gyermetegek az emberek.

Ha például valaki minimálbért keres, szerintetek hová megy a gyerekekkel albérletbe? Miből fognak megélni? Az élet nem csak a k.efélésről szól, sajnos.

És nem arról volt szó, hogy le kell ülni a 1,5 éves gyerekkel megbeszélni. Ezt senki nem állította, aki ezt mondja, annak komoly gondjai vannak az élet dolgainak a megértésével, és a szövegértéssel.

És azt nem lehet elképzelni, hogy azért mert valaki egyszer félrelépett, attól még hazaadja a fizetését, szereti a gyerekeit? Nyilván, aki megcsalja a feleségét, az maga az agresszív sátán. Ugyan már, hagyjuk. A saját sértett önérzetünkbe ne keverjük bele a gyerek érdekeit. Nyilván a gyereknek nem érdeke egy olyan családban élni, ahol folyton veszekednek. De az sem érdeke, hogy hajléktalanként nőjön fel. Valahol meg kéne találni a kettő között az átmenetet. Sok nyitott házasság van, a gyerekeknek nem kell tudni, hogy a szüleik kivel és mit csinálnak a szabadidejükben.

Le lehet pontozni nyugodtan. Én nem azt mondom, hogy ez az ideális. Hanem azt mondom, hogy az embernek mérlegelnie kell, mi mit ér meg.

Elég nagy naivitás lenne az gondolni, hogy 40 év felett két gyerekkel majd olyan nagyon könnyű lesz szerető párkapcsolatot találni. Ilyenkor már inkább csak szexet akarnak a férfiak, a más ember gyerekét nem igazán akarják nevelgetni. Szexelni meg úgy is lehet, hogy a férj még otthon van, és kiveszi a részét a gyermeknevelésből.

Én ezt soha nem értettem a nőkben. A férfi megunta a házasságot, az asszonyt, a gyereknevelést, a kötöttségeket. Erre a nő nagy önérzetesen elengedi. Többet nem kell felelősséget vállalni, nem kell nevelni a gyerekeit, nem kell házimunkát végeznie a gyerekei mellett, boldogan élhet. A nő meg kínlódik, sem szabadideje, sem pénze sem magára, sem a gyerekeire. Mindezt azért, mert a nő megsértődött.

Ha megunt, nem baj. Én is találok másik férfit szexre, bármikor. Viszont nem gondolnám, hogy innentől az én dolgom lenne felnevelni a kettőnk gyermekeit.

Persze lehet azzal jönni, hogy veszekedik, meg nem adja haza a pénzt. Oké, ha semmi hasznom belőle, hát menjen. De akkor azt ne keverjük a megcsaláshoz.

A házasság egy vagyoni közösség, egy szerződés két ember közt. A szerelemnek ahhoz már semmi köze.

Én nem állítom, hogy az én férjem soha nem fog félrelépni, erre senki nem tud biztosítást kötni. Viszont biztos, hogy akkor is gondoskodni fog a gyerekeiről. Mert olyan embert választottam, aki erre alkalmas.

nov. 8. 17:01
 42/79 A kérdező kommentje:

38 De valamilyen szinten az, mert az illető megbánta és ő és a gyerek(ek) is mindenáron erősködnek, de a megcsalt fél

viszont semmiáron nem enged és nem érdekli, mit akar(nak) a gyerek(ek). Pedig létezik olyan is, hogy a megcsaló bizonyít, hogy többet tényleg nem teszi meg. Ezt engedni kell. Pszichiátriai segítséggel és párterápiával lehet ezen a makacsságon változtatnia a megcsaltnak.

nov. 8. 17:18
 43/79 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem az a nem normális, amikor vanakinek van bőr a pofáján megcsalni a másikat és még neki áll feljebb, hogy de a másik "ne makacskodjon", hanem bocsássa meg.

Ha már volt olyan gerinctelen puhatestű, hogy ahelyett, hogy oda állt volna a másik elé, és megmondta volna, hogy figyi baj van mert más farokra/lyukra vágyok, legyünk nyitott kapcsolatban vagy menjünk párterápiára a másikat átverve félrekúrt, akkor meg értse meg, hogy a párja azzal az ígérettel osztotta meg vele az életét, hogy mind2 fél hűséges lesz és joggal mondhatja azt, hogyha neked a hűség nem, akkor nekem meg a veled való házasság nem. Ez van. A tetteknek következményei vannak akkor is, ha valaki annyira önző féreg, hogy úgy gondolja, joga van azt követleni, hogy bárki bármi ellenére tegyen meg neki valamit, amit nem tud/nem akar.

Igen, a gyerekek akarhatják, hogy a szülők együtt maradjanak, de nem ők vannak benne a párkapcsolatba és nem látják át, hogy ez után (sem) lesz tökéletes családi életük és most még nem látják, de később ők is beláthatják, hogy ilyen feszültségek közt élni nap mint nap nem egészséges.

Ha fekélyesen el van fertőződve az ember lába, hiába fáj, le kell bizony amputálni különben belehal.

nov. 8. 17:31
 44/79 A kérdező kommentje:
Igazad van abban, hogy a megcsalás undorító dolog, de mindenáron makacskodni sem lehet. Nem is mindenki tudja megoldani. Az elfertőződött fekélyes lábbal meg tényleg nem lehet mást csinálni. Nemcsak úgy lehet megtanítani nekik ezt, ahogy írod. Nem lehet mindig első alkalommal úgy gondolkodni, hogy nem akarjuk márpedig semmiáron.
nov. 8. 18:46
 45/79 anonim ***** válasza:
84%

"viszont semmiáron nem enged és nem érdekli, mit akar(nak) a gyerek(ek). Pedig létezik olyan is, hogy a megcsaló bizonyít, hogy többet tényleg nem teszi meg. Ezt engedni kell. Pszichiátriai segítséggel és párterápiával lehet ezen a makacsságon változtatnia a megcsaltnak."

Hát esküszöm, hogy nem vagy normális, vagy már félrementél és itt akarsz bizonyítani, hogy de meg kell bocsátani és a csalfa döggel együtt maradni főleg ha gyerekek vannak mert ha nem akkor önző a megcsalt fél. Sőt még tovább mentél mert kijelentetted, hogy a megcsalt félnek kell pszichiáterhez (nem pszichológushoz) járni a "makacssága" miatt és nem a hazug, kétszínű csalfának, vagy nem kéne otthagyni.

A megcsaló nem nézi a családját amikor nyugodtan félrelép. Akkor én vajon miért legyek ő rá tekintettel a gyerekeimmel együtt? A gyerekeimre ki lesz ha abban nőnek fel, hogy hagytam magam rommá csalni, miből fogják érezni ők, hogy szereti őket valaki?

Pszichológusok által ki van elemezve, hogy a nagyon sok lelki beteg gyerek pontosan hűtlenség miatt lettek azok. Vagy ők is csalni fognak ugyanúgy, vagy felmosórongyok lesznek hiszen azt látták, azt tapasztalták.

Azzal senki nem segít a gyerekein, hogy hűtlen "csodabogár" mellett marad.

Mégha nem is megy félre soha az életében a megcsalt fél soha nem fog benne megbízni úgy mint azelőtt és az feszültséget okoz ami kihat a gyerekekre!

A bizalmat nem lehet felépíteni újból és a hűtlenség egy olyan súlyos cselekedet amely nyilván súlyos következményekkel jár!

Legyen az az említett bizalmatlanság, vagy szakítás/válás, családi élet tragédiája.

Nincsen és nem is lesz olyasmi sohasem, hogy megcsalsz valakit és aztán hátradőlhetsz mint aki jól végezte dolgát.

nov. 8. 18:55
 46/79 A kérdező kommentje:

Sose csak az egyik felet kell nézni, hanem mindkettőt. Én ha másodszorra is megtenné csak akkor zavarnám el a páromat, ha lenne.

Segítséggel biztos, hogy fel lehet újra építeni. Én ezt próbálnám meg első alkalommal.

nov. 8. 19:20
 47/79 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon sokan abba a hibába esnek, hogy könnyelműen állnak hozzá a megcsaláshoz. Sőt azt vallják, hogy érzelmi megcsalás nem is létezik. E kérdés is fizikai megcsalásról szól, de szerintem nem kéne elfelejteni az előbb felsoroltat sem. Ki merem jelenteni, hogy néhány szituációban jobban tud fájni még nyílt/hármas/orgia/cuckold esetén is. Ugyanis bár a fizikai sem elhanyagolható az átlagosan véve a szexuális élet miatt történik amely unalmas, rossz, kevés vagy nem bír magának parancsolni a ribizli - nemeket nem nézve. De nyílt és stb. kapcsolatok is zátonyra futnak érzelmi megcsalás esetén merthát az alapja átlagosan véve az elhidegülés, elhanyagoltság, érzések kihalása amit pótol.

A testi megcsalások statisztikai adatok szerint valamennyi százalék különbséggel a férfiak által vannak elkövetve míg az érzelmi a nőkre inkább jellemző. Vagyis ebből lehet arra következtetni, hogy az érzelmi sokkal komolyabb mert sokkal súlyosabb indokkal tették meg. Persze férfiak szintén belemennek érzelmi hűtlenségbe és a nők fizikaiba, de nem ez a lényeg hanem az, hogy egyszerűen a megcsalás nem megoldás. Hogyha valamilyen okoknál fogva nem működik a kapcsolat akkor nem kéne erőltetni. A gyerekek megléte nem jó kifogás mert nagyon pár már rossz kapcsolatban vállalja és egyértelműen nem kéne. De ha már egyszer megvannak és megcsalás történt jobb különválni mint kibúvóként felhasználni őket. Csakhogy sok ember fél váltani, még arra se képes, hogy gyűjtsön pénzt még azelőtt hogyha beütne a krach akkor lépni tudjon és inkább marad, tűr és persze a gyerek szívja meg a legjobban. Ahhoz tartom magam, hogy kutyából nem lesz szalonna és szarból kastélyt nem lehet építeni, de legyek "keményfejű" szerinted kérdező, nem igazán érdekel.

nov. 8. 19:22
 48/79 A kérdező kommentje:

Ha annyira nem megy valami, azt tényleg nem lehet erőltetni, de az érzések kihalásán és az elhidegültségen is lehet párterápiával segíteni biztos. Ha semmi nem hozzá helyre, akkor nem lehet tényleg mást csinálni. A megcsalás tényleg nem megoldás semmire, mert csak ront a helyzeten.

Úgy is lehet, ahogy itt mondja a narrátor 9:57-nél.:

[link]

nov. 8. 19:32
 49/79 anonim ***** válasza:
92%
Ja, a megcsalás csak ront a helyzeten, de a megcsalt fél adjon esélyt a megcsalónak, sőt takarodjon pszichiáterhez. Aki hűtlen az okkal csinálja a legtöbb esetben ami nem más, hogy rohadtul nem tiszteli nemhogy szereti a párját (és családját ha van) úgyhogy semmilyen szakember nem tudja azokat az érzéseket kicsiholni belőle. Ő sem Harry Potter ám. Habár mégha nem is került sor megcsalásra, de egymást utálják, veszekednek és hasonlók akkor sem tud rajtuk segíteni senki! Azért kell szakítani és nem húzni az időt meg tönkretenni a megcsalt félt még jobban mint van megcsalás esetén.
nov. 8. 19:45
 50/79 anonim ***** válasza:
24%

Hagyjuk már a pszichológusokat. A csapból is ez folyik manapság, bármi gondod van, menj pszichológushoz. Közben meg mutassatok már egy olyan embert, akinek valóban segített.

Én nem ismerek senkit, ellenben nagyon sok olyat ismerek, akinek a világon semmit nem ért, csak a pénzt és időt áldozta rá.

"Pszichológusok által ki van elemezve, hogy a nagyon sok lelki beteg gyerek pontosan hűtlenség miatt lettek azok. Vagy ők is csalni fognak ugyanúgy, vagy felmosórongyok lesznek hiszen azt látták, azt tapasztalták."

Légy szíves linkelj már be ilyen kutatást. Pszichológusok azt is kimutatták, hogy a gyermek nemi fejlődésére nem lesz semmi hatással, ha meleg pár neveli fel. Ja, aha.

Le lehet nyugodtan pontozni, de továbbra is azt gondolom, hogy lehet ezt úgy intézni, hogy a gyerekek ne érezzenek meg belőle semmit.

Mostanában lett ez nagy divat, nem tetszik? El lehet válni. A világ legnagyobb önzőségének tartom a gyerekekkel szemben.

Elvolt így az emberiség nagyon sokáig, sok országban a mai napig elrendezett házasságok vannak, ott aztán marha nagy lehet a szerelem. Hagyjuk már ezt.

Pszichológus nekem is meg akarta magyarázni, hogy a csonka családot nem kéne devianciának kezelni, mert a párok nagy része úgyis elválik, hát ez a normális. Hát, nem. Nem ez a normális.

Igaza van a kérdezőnek. Ha megcsalás történt, ki kell elemezni, hogy miért történt. Ha valakit elhanyagol a párja, vagy undok vele, akkor könnyebben keres máshol vigaszt. Más kérdés, ha a férfi úgy gondolja, hogy ehhez neki joga van, mert akkor máskor is meg fogja tenni.

Kérdező, hagyd csak az itteni okoskákat, nem ebben a világban élnek.

nov. 8. 19:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!