Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elítélendő (ld. alább)...?
550-es:"még az aki valóban megdolgozott a sikerért még az sem akar dupláját küszködni ha nem muszáj és az is ahol csak tudja megkönnyíti a dolgát"
Ha csalással, hazugsággal, akkor elítélendő.
"Csakhogy ő megtalálta a módját, hogy elérje"
Hát, meg: csalással, fondorral, ármánnyal, hazugsággal, de nem tehetséggel, szorgalommal, tanulással.
"Kivéve az önostorozó szerzetest de a nő nem az"
Jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben, egészségben-betegségben, amíg a halál el nem választ. A férj még él. Ennyi.
"Igen mást mondtál"
Nem, nem mondtam mást. Vagy mikor mondtam, hogy a pénzhiány nem okozhat feszültséget?
"csak egy példa"
Mégpedig egy ide nem illő példa.
"nem is akarna jönni"
Miért is akarna? Megtalálta a számítását (ízlelgesd ezt a kifejezést: számítás) a nagykeresztény mangalicánál.
"nem ismerjük a nő álláspontját"
Dehogynem...
Ennyi ésszel? Ezért mondják, hogy, ha az autópályán mindenki szembe jön, akkor el kéne gondolkodni, hogy talán te mész rossz irányba. Csak ehhez kéne tudni gondolkodni...
547-es:"A megcsalás is csak fikció, pedig itt szinte tényként kezeljük."
Szerinted hogy' történt? A rbanc korrekt módon előállt akár a többhónapnyi szingliséget is bevállalva, hogy: "figyelj, megpróbáltuk, nem megy, ne erőltessük, majd te is találsz vkit, akivel boldog lehetsz, idővel én is, de ne húzzuk feleslegesen tovább egymás idejét"? Aha, ahogy' azt Móricka elképzeli. Tipikus gyáva, jellemtelen rbanc: csimpánz effektus - addig nem engedi el az előző ágat, míg a következőt bizton' nem tartja...
"Jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben, egészségben-betegségben, amíg a halál el nem választ. A férj még él. Ennyi"
Kérdező valami vallási fanatikus lehet, valami szektatag, vagy szimplán csak elmeháborodott.
Szerencsére a jogrendszer lehetőséget ad a házasságok felbontására.
Szegény nő így meg tudott (reméljük) szabadulni egy elmeháborodott férfitől, aki úgy képzelte, hogy magához láncolja egy életre.
#558 Apropos! Nagykeresztény mangalica mit szól a házasság szentségéhez, úgymint:
"Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét".
"A te felebarátodnak feleségéhez se add magad közösülésre, hogy azzal magadat megfertőztessed".
"Ha valaki más ember feleségével paráználkodik, mivelhogy az ő felebarátjának feleségével paráználkodik: halállal lakoljon a parázna férfi és a parázna nő".
"Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követett el vele".
"Ezt is előírták: Aki elbocsátja feleségét, adjon neki válólevelet. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elbocsátja feleségét – hacsak nem paráznasága miatt –, okot ad neki a házasságtörésre. S aki elbocsátottat vesz feleségül, házasságot tör".
"Aki elküldi feleségét és mást vesz el, házasságtörést követ el ellene. Ha pedig a feleség hagyja el férjét és máshoz megy, házasságot tör".
"Aki elbocsátja feleségét és mást vesz el, házasságot tör, és az is házasságot tör, aki férjétől elbocsátott asszonyt vesz el"...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!