Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire igaz, hogy a féltékeny, bizalmatlan nőket nagyobb számban csalják meg a párjuk, mint a kedves, cuki, szinte semennyire sem féltékenykedős nőket?
A környezetemben nagy számba ezt tapasztalom, persze kivételek vannak.
Saját magamon is tapasztaltam, amikor féltekeny bizalmatlan voltam meg lettem csalva nem is 1x, amikor meg szrtam a másik fejére csak én léteztem, oda vissza volt értem, hűséges volt.
Ez tényleg így van? Miért?
Sztem akkor feltekeny es bizalmatlan valaki, ha erzi hogy valami nem stimmel a masikkal, nem erzi biztonsagban magat.
Tehat nem azert csaljak meg, mert feltekeny, hanem azert feltekeny, mert erzi hogy gaz van.
Persze van az is, mikor x ev hazassag utan a hazisarkany asszonyt csalja a ferje.
Igazából ez vice-versa.
Ha érzed, hogy a párod megcsalna, akkor persze, hogy féltékeny és sárkány leszel. Míg ha úgy érzed, hogy hűséges emberrel vagy, akiben megbízhatsz, akkor nem fogsz fölöslegesen drámázni.
DE! Ha valaki mégis fölöslegesen kelti a feszültséget, az csak azt éri el, hogy kiábránduljon belőle a másik. Ha pedig kiábrándultál a párodból, akkor simán jöhet egy új fellángolás, szerelem, aminek lehet a vége megcsalás.
Egy párkapcsolat alapja a bizalom. A bizalom szabadságot ad. A szabadság érzete önbizalmat ad. Az önbizalom abban erősít meg, hogy megbíznak bennem. Ha megbíznak bennem, akkor szeretnek. Ha szeretnek, akkor miért kacsintgatnék másfele? Ez ilyen egyszerű.
A féltékenység maga a "zöld kígyó", tönkre tesz mindent!
#6.
Féltékeny az, aki nem bízik önmagában, vagyis önbizalom hiányos. Ennek az esetek túlnyomó többségében alapja van. Azért, mert önmaga tisztában van azzal, hogy miben nem képes a partnerének teljes mértékben megfelelni. Ezt kell önmagunkban helyre tenni, olyanná lenni, amit úgy gondolunk, hogy a partnerünk elvár tőlünk.
#7 Én az első kapcsolatomban nagyon féltékeny voltam, a másodikban soha, pedig nem telt el sok idő a kettő között. Közel 3 hónapig voltam egyedül, gondolhatod, hogy ezalatt nem mentem át hú de nagy személyiségfejlődésen, és az önbizalmam sem érkezett meg.
Pedig a második kapcsolatom amúgy egy bántalmazó kapcsolat volt, nehezen is léptem ki belőle. Talán az egyetlen pozitívum a hűsége volt, amit nem is kérdőjeleztem meg. Ezer más probléma volt, pl. szexuális kényszerítés, rángatás, lelki bántalmazás, de tudtam, hogy más nővel nem lenne, ezért féltékeny nem voltam.
#8!
Sajnálattal olvastam a hozzászólásod második részét, mert ha valamiért ütni, vagy ölni tudnék, az a bántalmazás.
Azonban mégis azt kell mondjam, hogy bár nem "fejlődésen", de személyiség változáson estél át. Ezt írod:
"Talán az egyetlen pozitívum a hűsége volt, amit nem is kérdőjeleztem meg."
Itt a kulcs, nem kérdőjelezted meg a hűségét, nem voltál féltékeny.
Az eredendő kérdésre a válasz, hogy a féltékeny embereket csalják meg, mert érzik a bizalmatlanságot, és annál inkább tesznek azért, hogy ennek alapja legyen.
Semennyire nem voltam féltékeny, a szexet is rendszeresen kívántam exemmel mégis megcsalt hónapokon belül.
Nem ettől függ. Ez személyfüggő dolog!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!