Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhagyott egy másikért. Van visszaút?
Én már hányok ettől a birtoklási mániától. Ez a holtomiglan holtodiglan leginkább arról szól, hogy van egy közös otthonunk és nincs hova menni belőle, max.a nyomorba, ezért eljátsszuk a boldog házast még 20-30 évig.
A gyereket sajnálom, egyébként meg teljesen megértem, ha az ember nem mond nemet egy viszonzott szerelemre. Úgy őszintén, mennyi van az ember életében? Mármint viszonzott?
Szia! Nem tudom milyen 20 évig házasnak lenni, viszont azt gondolom, hogy egy szakítás minden esetben nehéz. Ha tényleg szereted a másikat, akkor nem számít, hogy 2 hete vagy 20 éve vagytok együtt, mert nehéz lesz. 20 évvel rengeteg emléketek van. Hagyj időt magadnak, valószínűleg évekig is eltart majd, hogy rendezd magadban a helyzetet de a lényeg, hogy ne rekedj meg. Engedd, hogy végbemenjenek a gyász fázisai, ahogy mondják az idő minden sebet begyógyít. Lesz még harag, düh, megalkuvás, lesznek jobb napok és rosszabbak. A legfontosabb, hogy ne kapaszkodj bele görcsösen, hanem hagyd a dolgokat a maguk medrében folyni. Idővel majd jobban fogod érezni magad, sportolj, hobbizz, kiránduljatok a gyerkőccel, csináltass új frizurát, öltözködj, szerezz élményeket. Nem tudjuk, hogy milyen volt a házasságotok, ki miben hibázott de nem is ez a lényeg. A férjed meghozta ezt a döntést és neked annyi a dolgod, hogy tudomásul veszed és megtanulsz együtt élni ezzel a ténnyel fájdalom nélkül. Sokáig fog tartani de már elkezdődött és ennyivel is közelebb van a megnyugvás. Beszéld ki a sérelmeid, írd le, idővel talán egy terapeuta is segítségedre lehet. Idővel ki fog derülni miért így történtek a dolgok és minden rendbe jön. Nem vagy gyenge attól ha fáj, ha sírnod kell, ha beszélned kell róla.
Kitartást kívánok!
*"Mint kiderült, több, mint fél éve együtt voltak már"
Szerintem nem azon vannak kibukva, hogy a férj szerelmes, hanem, hogy nem volt korrekt és őszinte. Nem mindegy, hogy csalnak a hátad mögött, vagy eléd állnak, hogy tovább lépnének.
38
Nem bűn szerelembe esni. De kihasználni, hazudni és átverni azt, akinek hűséget fogadtál egy életre, az bűn.
A hűség döntés kérdése. Szóval ez a férfi valószínűleg mindigis ilyen volt, gyenge. Nem kell ez esetben házasodni, hanem nyugodtan lehet párt válogatni 2-3 évente, mint a "fiatalok".
Nyilván az erős szerelem elmúlik, de vannak még emberek, akik igenis értékelik a "megszokást". A ragaszkodást, kötődést, tiszteletet, bizalmat és biztonságot, amit egy hosszú kapcsolat nyújt.
Elhiszem,hogy valakinek ez unalmas, valakinek meg a háta közepére nem hiányzik a kezdetleges izgulás, másik megismerése, a rizikó, hogy működni fog-e az új kapcsolat. Épp ezért kellene a meglevő és jól működő kapcsolatba kellő energiát fektetni mind2 félnek és megbecsülni azt, ami sokaknak nem adatik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!