Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az iszlám világban egy kényszerházasságban csak a nők szenvednek vagy a férfiak is ettől?
Ehhez az iszlámnak nem sok köze van.
Ez inkább kultúra.
Nekem török férjem van. Van egy nagybátyja, akinek el KELLETT vennie feleségül a halott öccse feleségét. Az apja kényszerítette, aki azt mondta, ha nem teszi meg, ki lesz tagadva, többé nem kell hazamenni e. A férjem családja/rokonsága nem túl vallásos, épp ezért nincs köze az iszlámnak a kényszerházasságoknak.
És igen, rengeteg férfit érint a dolog.
1+
Azt, hogy ő ezt hogyan élte meg, én nem tudom elmondani, viszont annyit tudok, hogy meg akart lépni, de nem hagyták. Náluk a férfiak ilyesmikről nem beszélnek, csak beletörődnek, ahogy a nők is.
na igen az elrendezett házasság az nem vallás függő hanem kultúra függő... még a mai időben is vannak a felsőbb rétegek akik csak bizonyos emberek közül választhatnak párt! de olyan is ahol érdekből adják össze őket
de pl a férfi is szenvedhet tőle mert ha mást szeret vagy ha meleg....
persze iszlám világ... pl török vagy Egyiptom esetleg valamelyik modernebb tudatú iszlám állam... mert ott normálisak azért az emberek...
Nem. Köztük is vannak igazi ri..ncok, elég sok.
Iránban, Szaúd Arábiában és Törökországban is csinálnak szüzhártya “visszaállító” műtéteket. Nem hiába, mert van rá igény.
Náluk az a lényeg, hogy szűz férfi szűz nőt vegyen el. Nagyon sok szűznek mondott nő már rég nem az, de megoldják, hogy a nászéjszakán annak tűnjenek. Ha valakinek nem lenne pénze a fent említett műtétre, már lehet kapni művér kis tasakot, amit a hüvelybe kell helyezni, behatoláskor elszakad és úgy tűnik, mintha akkor szakadt volna át a szűzhártya.
Szerinted, ha ilyen dolgokra van igény, akkor annyira ártatlanok a muszlim nők?
Ezekben a kultúrákban a család az első. Tök mindegy, hogy mit követnek el a szülők, őket tisztelni kell. Náluk előbbrevaló az, hogy ki mit mondd róluk, mint a másik érzései.
A férjem családja is eszméletlen képmutató. Folyton látogatják egymást a rokonok, meg órákon át jópofiznak, miközben rühellik egymást. Ennek ellenére soha nincs köztük az a tipikus örök harag, amit pl az én családomban tapasztaltam. Pl édesanyám és a húga közel 10 évig nem álltak szóba egymással egy stihl fűrész miatt.
Hiàba tudna egy férfi a saját lábán is megállni a családja nélkül, nagy szégyennek éli meg, ha nem mehet haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!