Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Na most akkor hogy is van ez?
Mióta itthon vagyok a babánkal mindent nekem kell megcsinálnom. Szó szerint mindent egy 4 szobás kertes házban. Egyedül a fűvágást bízhatom másra. De mindezt a baba mellett. Ő neki áll inkább valamit dolgozgatni csak, hogy semmit ne kelljen segíteni. 20 percet játszik a babánkal napi szinten akkor is rohannom kell be mert nincs el vele a kislány egyáltalán. Úgy érzem egyedül maradtam holott ő volt úgy oda. Mindegy is nem ez a lényeg.
Ma mikor kiszedtem a szárítóból a ruhákat és össze hajtogattam megkértem, hogy pakolja el a SAJÁT ruháit, egyből szaladt hogy vigyáz a gyerekre. Oké rendben, de azért közben rákérdeztem hogy ha találok új munkahelyet (régi csúszott a baba miatt) akkor is mindent nekem kellene csinálnom vagy akkor segít? Válasz: majd ha lesz időm. Mondom akkor nem fogok keresni mert meglesz itthon a munkám mire a gyerek után napi szinten össze pakolok mindent szobánként stb
Erre mondja hogy oké.
Szerintem az volt a normális ahogy régen volt hogy mindketten dolgoztunk a házi munkát feleztük. Szerintetek?
Kedves Kérdező!
Ne húzd föl magad az igazságtalan beszólásokon, aki itt érdemi tanács helyett játssza a felsőbbrendűt, a következő okból teszi:
- vagy fogalma nincs, miről beszél, mert még nincs efféle tapasztalata,
- vagy a hétköznapi frusztrációit kénytelen itt kitombolni, mert máshol nem tudja,
- vagy meg van győződve saját tökéletességéről és tévedhetetlenségéről, mely utóbbi miatt ő fogja kapni a legnagyobb pofont az élettől.
Az a baj, hogy sem mi nők, sem a férfiak nincsenek felkészítve a szülői szerepre tisztességesen. Mindenhonnan dől a rózsaszín vattacukor, ha anyaságról van szó, meg szoptatási tanácsadás, meg műbalhék a nyilvános szoptatás körül, holott a szoptatás maga a legkevésbé problémás része az anyaságnak, amióta feltalálták a jó minőségű tápszereket.
Arra azonban senki nem készít fel, mit jelent nem aludni a szülést követő három napon egyáltalán, és utána hónapokig csak 1-2 órát. Senki nem beszél arról, hogy ezzel konkrétan embert lehet ölni, és mivel drága férjuradnak sincs róla halvány segédfogalma, joggal hiszi, hogy hisztis vagy. Senki nem világosítja fel sem a fiúkat, sem a lányokat, hogy attól a naptól, hogy ott a gyerek, anya és a vacsora esténként nem fog úgy illatozni a szokott időben, mint annak előtte. Senki nem tanítja meg sem a fiúkat, sem a lányokat, hogy ha apa nem teszi lehetővé, hogy anya olykor regenerálódjon, anya előbb-utóbb össze fog omlani. Senki nem készít fel arra, hogy nem minden csecsemő eszik-alszik-néhasír üzemmóddal jön a világra, hanem bizony vannak babák, akik föladják a leckét. Ha apából hiányzik a szükséges empátia és figyelem, a kapcsolat tönkre fog menni.
Nem véletlen, hogy a házasságok minimum harmada tönkremegy az első gyerek három éves kora előtt.
Aztán persze olyan is van, amikor kívülről minden tök idilli, anya és a vacsora is kellő időben illatozik, csak épp a csecsemő igényei vannak nagy ívben leszrva, hadd sírjon csak, majd megszokja. (Bizony, láttam ilyet is, anyuka jelenleg háromgyerekes sztárszülő, nagy mellénnyel osztja az észt mindenkinek, csak épp a gyerekei mentek tönkre az ő nagyszerű anyasága alatt.)
Érdemi tanácsot sajnos én sem tudok adni, az igényeid jogosak, vagy ki tudod harcolni, ami jár, vagy nem, ez innentől a pasin múlik.
Szerintem egyébként jól csinálod.
Szerintem erre az a megoldás, hogy rákényszeríted, hogy kettesben legyen a saját gyerekével és megismerjék egymást. Csinálj mondjuk minden szombat délelőttre magadnak programot (ne kérj előtte engedélyt, csak közöld, hogy elmész futni, vásárolni, barátnőhöz, vagy beiratkoztál egy tanfolyamra... mittudomén) - megeteted a gyereket, tisztába rakod és egy "na sziasztokkal" otthagyod őket 2-3 órára. Akkor te sem őrülsz meg a mókuskerékben és hidd el, ő is meg fogja tanulni pl. a pelenkázást és nem, nem fog sérülni a gyerek sem, ha kicsit sír, viszont lesz kötődése az apjához.
De ezekhez el kell engedned azt is, hogy csak te csinálhatod jól a gyerek körüli dolgokat, és persze dicsérd agyba-főbe, ha ő is bármit "túlélt", akkor is, ha béna volt.
Ha meg leültök egyszer beszélgetni, nyugodtan mondd el, hogy nem ő segít neked kegyesen azzal, hogy továbbra is dolgozik, mint amikor egyedül volt meg ketten voltatok meg ha évente egyszer elmosogat, hanem te segítesz neki egyfolytában azzal, hogy feladtál a közös gyereketekért egy csomó mindent a karriertől az énidődön át a testedig, és ha szeret titeket, értékelje már legyen szíves szavakkal is meg a rátok szánt idővel is. Ha meg totál nem hallgat a kérésre, hogy legyen újra közös jobban a házimunka, próbáld ki, hogy egy hétig nem főzöl rá és nem mosod ki a ruháit. Ezt tuti észre fogja venni.
2.es
Lehet ,hogy így van, nem vitatom, nem vagyok férfi..
De ugyanezt a választ olvastam szó szerint már több más kérdésnél is....:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!