Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az ember nem vallásos, akkor a házasság mitől több, mint egy papír?
A vallásosok számára szentség, ezt megértem, ezt ne is keverjük ide.
Hat éve vagyok házas, de nem sikerült rájönnöm, hogy a szerződésen kívül (ami nagyon fontos) miben különbözik a kapcsolatunk attól, ami előtte volt. Velem van a baj, vagy ez a "házasság több mint egy papír" tényleg nem mindig igaz?
Szimbólum.
Aki nem vallásos, az is sokszor tart pl karácsonyt, mert a szeretet ünnepe. Ugyanígy a nem vallásos is tekinthet az esküvőre az életük összekötésének ünnepeként, és a házasságra úgy, mint két összefonódott életre.
11.
" a házasságra úgy, mint két összefonódott életre."
Ezt nagyon szépen fogalmaztad meg:)
Ha szigorúan vallási szemmel nézzük, a ti házasságotok “ csak egy papír” ahogy írod. Ugyanis az egyház( ak) szerint az a hiteles házasság,, amit a templomban kötnek.
Úgyhogy nyugodj meg, nem változott semmi azzal, hogy polgari házasságot kötöttetek .
Pontosan ez a felfogás ma otthon,engem saját rokon prostituáltnak nevezett mert csak polgári esküvőnk volt. Elárulom jogilag a polgári számít..
Kiradíroztuk szerencsére az életünkből a bigott k-vát..
11# egyetértetek.
Én nem tudnám elképzelni az életem úgy, hogy nem vagyunk házasok. Pedig tulajdonképpen nem változott semmi. De mégis más. Nem tudnám jól elmagyarázni,mert fiatalon jöttünk össze és évek teltek el, mire összeházasodtunk. Ès addig sem gondoltam kevesebbnek a kapcsolatunkat. Viszont mindig is tudtuk,hogy egyszer össze fogunk házasodni. Aki azt hiszi, hogy a lapos kapcsolatuk a házasság után majd jobb lesz, az nagyon pofára fog esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!