Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme házasodni?
Szeretem a párom, de az élet bonyolult, nem biztos, hogy 5 év, 10 év, 25 év múlva is ezt fogom érezni. És az sem biztos, hogy ő ugyanígy fog érezni, mint most.
Én reálisnak tartom ezt a felvetést, nem szeretem a rózsaszín ködös dumát, hogy most akkor ásó, kapa, nagyharang.
Ezek a párok válnak el a legelőbb, akik égre-földe esküdöznek, és azt képzelik, hogy semmi nem ingathatja meg a kapcsolatukat.
Azt is látom, hogy a legtöbb ember számára az eskü semmit nem jelent.
Kimondják Isten vagy az állam színe előtt, hogy jóban- rosszban, míg a halál el nem választ.
Ehhez képest sok a válás, mmintha az eskü igazából már csak egy formaság lenne, bármikor felrúgható, megszeghető.
Akkor már inkább papír nélkül, és ha időközben kiderül, hogy nem működik a kapcsolatunk, nincs a válással annyira bacakodás.
31. Ez ám az önző érv a gyerekvàllalàsra, hàzassàgra...legyen aki ràd nyitja az ajtót. Hàt gratulàlok.
Az ember azért él mert màsok úgy döntöttek, hogy szülessen meg.
Az élet azért élet, hogy élvezzük. Ki így, ki úgy. Szerencsére semmi sem kötelező. Mi hàzasok vagyunk, gyerek viszont nem kell mert nem vàgyunk rà. Màs akit ismerek se hàzassàgot se pàrkapcsolatot, se gyereket szülni nem akar, mert egyedül boldog. Mindenki maga dönt az életéről. Nem mindegy neked ki akar gyereket és ki nem? Amúgy csak mert nem akar kölyköt attól még lehet csalàdja. Szív szerint a szerelme is lehet a csalàdja, a szülők, testvérek is az ő csalàdja. Elég beteg dolog úgy gondolkodni hogy ha nem akar hàzassàgot, meg szaporodni akkor nem akar csalàdot. A csalàd nem csak férjből feleségből meg gyerekből àll.
Nem tervezünk vàlni. Ha ne adj isten mégis esetleg úgy alakulna akkor ez van. Soha nem voltam kapcsolatfüggő. Ès emberfüggő sem vagyok. Az időskoromról anyagilag gondoskodom. Ha lennének gyerekeim akkor se telepednék ràjuk.
De nem akarunk gyereket. Kettesben éljük az életünket. Ha a férjem màr nem lesz, nagyon szomorú leszek, de majd leszek nélküle. Vannak hobbijaim, el tudom magam foglalni, sokat olvasok is...Veszek egy kutyàt. Ez nekem elég. Utàna màr nem akarok senkit, úgysem érne senki a nyomàba sem. Nem vagyok tàrsasàgi ember amúgy sem. Ha nem vele akkor inkàbb egyedül.
Akinek gyereke van is lehet egyedül öregként úgy, hogy sose néz rà a szüleire. Szóval ez nem érv. Olyan gyerekek is léteznek akik megölik a sajàt szüleiket...
Az pedig, hogy a szerelem elmúlik hülyeség. Az igazi érzèsek soha nem múlnak el. Szàmomra pedig beteges ha valaki a sajàt gyerekével kapcsolatosan szerelemről beszél. Vérrokonok esetében max szeretet az egészséges. Attól is hànyingert kapok ha egy szülő pl szàjonpuszilja a gyerekét. Gusztustalan.
Nekem nem kell gyerek ahhoz, hogy tiszta szívből szeressek és szeressenek. Ha neked igen, az a te dolgod. Szàmunkra egy gyerek és a vele jàró összes macera csak teher lenne. Nyugodt életre vàgyunk. Arról nem is beszélve, hogy sok millióba kerül felnevelni.
Ez így van:) Mindenkit màs tesz boldoggà. Engem az, hogy nincs gyerekem, szabad vagyok, kötöttségtől mentesen élek.
Nem értettem félre, rossz szót hasznàltàl. Te szeretetre gondoltàl. A szerelem teljesen màs érzés. Olyat normàl esetben csak a pàrunk irànt érzünk. Még leírva làtni is furcsa volt , hogy szerelem/gyerek, ezért tettem szóvà.
Szívből kívànok neked tovàbbi sok erőt, kitartàst a gyerekneveléshez és sok boldogsàgot is:) Remélem olyan felnőtté vàlnak majd àltalad akikre büszke lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!