Mi értelme van nagykorúsítani a magát? Unokatestvérem 17 éves múlt, a barátnője terhes, összeakarnak házasodni h nagykorú lehessen.
Azt mondja azért h el tudjon menni dolgozni h eltartsa a családját,meg h a nevére vehesse a gyereket.
Én mondtam neki h tök felesleges most 2 tanuval házasodni ezért,mert hiába lessz nagykorú munkát ugyse kap mert nincs 18. Nevére meg 3 éves koráig veheti a gyereket,amint betölti a 18at megteszi.
Mondtam neki h inkább menjen magántanulonak és menjen orrba szájba diákmunkázni.
2-es: :DDDD
Ezt melyik filmből szedted? Munka nélkül nem engedélyezik a házasságot? Ki nem engedélyezi munka nélkül?
Jajj...
Kiskorú csak a gyámhatóság előzetes engedélyével köthet házasságot. A gyámhatóság a házasságkötésre indokolt esetben és csak akkor adhat engedélyt, ha a házasuló a tizenhatodik életévét betöltötte. Az engedély megadásáról vagy megtagadásáról a gyámhatóság a szülő (törvényes képviselő) meghallgatása után határoz. Érvénytelen az a házasság, amelyet a házasuló a gyámhatóság engedélye nélkül, vagy a tizenhatodik életévének elérése előtt kötött.
A gyámhivatal a vonatkozó jogszabályok alapján a 16. évét betöltő házasulandó kérelmére – melyet személyesen terjeszt elő – lefolytatja az eljárást /házasulandók meghallgatása, kiskorú házasulandók törvényes képviselőjének meghallgatása, környezettanulmány készítése/, majd meghozza döntését.
A kérelmezőnek be kell csatolnia:
a háziorvos arra vonatkozó igazolását, hogy a kiskorú gyermek a házasságkötéshez szükséges testi és értelmi fejlettséggel rendelkezik,
a házasulandó felek jövedelemigazolását,
a családvédelmi szolgálat tanácsadásán való részvételt tanúsító igazolást,
a törvényes képviselő nyilatkozatát.
A házasságkötési engedély a gyámhivatali határozat jogerőre emelkedését követő 6 hónapig érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!