Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme házasodni?
Szeretem a párom, de az élet bonyolult, nem biztos, hogy 5 év, 10 év, 25 év múlva is ezt fogom érezni. És az sem biztos, hogy ő ugyanígy fog érezni, mint most.
Én reálisnak tartom ezt a felvetést, nem szeretem a rózsaszín ködös dumát, hogy most akkor ásó, kapa, nagyharang.
Ezek a párok válnak el a legelőbb, akik égre-földe esküdöznek, és azt képzelik, hogy semmi nem ingathatja meg a kapcsolatukat.
Azt is látom, hogy a legtöbb ember számára az eskü semmit nem jelent.
Kimondják Isten vagy az állam színe előtt, hogy jóban- rosszban, míg a halál el nem választ.
Ehhez képest sok a válás, mmintha az eskü igazából már csak egy formaság lenne, bármikor felrúgható, megszeghető.
Akkor már inkább papír nélkül, és ha időközben kiderül, hogy nem működik a kapcsolatunk, nincs a válással annyira bacakodás.
Mitől vagy ilyen frusztràlt kérdező? Miért b@ssza a csőröd hogy vannak akik összehàzasodnak mert erre van igényük? Annyira jó a kapcsolatod a pasiddal miért foglalkozol azzal, hogy màs hàzasodik?
Egy büdös szóval nem àllítottam , hogy akik hàzassàg nélkül vannak együtt azok kevesebbek vagy hogy hamarabb félremennek. Vannak olyan baràtaink akik nem akarnak összehàzasodni, semmi bajom velük és nekik se velünk amiért hàzasok vagyunk. Az esküvőnkre is eljöttek. Velünk örültek. Annyit írtam , hogy az embereknek màsok az igényeik. Van aki hàzassàgban akar élni, van aki kapcsolatban, van aki akar pl gyereket, van aki nem akar stb stb.
Tudod gyanús hogy ennyire kàrogsz a hàzassàg ellen. Ha szimplàn csak nem akarnàl hàzasodni nem pattognàl azon hogy màs megteszi mert neki így jó. Az nem bizonygatàs àllambàcsinak hogy összehàzasodtunk. Jogi köteléket ad. Törvényes kapcsolatot. Ennyi. Neked pasid van, nekem férjem. Neked nem mindegy?Miért van ezzel bajod?
Koràbbi munkahelyemen volt egy nő, az sipàkolt ennyire a hàzassàg ellen, nagyon hangoztatta hogy ők papír nélkül szeretik egymàst. A véletlen folytàn derült ki, hogy ő valójàban szimplàn csak irigy a hàzas nőkre, mert őt a pasija 10 év + 3 gyerek utàn se volt hhajlandó feleségül venni pedig nagyon vàgyott rà . Sírva mesélte a baràtnőjének ... Erre a nőre emlékeztet a kapàlózâsod.:) Amúgy őt 15 év utàn hagyta ott a pasija. 2 évre rà megnősült. Nem is csodàlom hogy az exet nem vette el soha. Hisztis elviselhetetlen piccsa volt.
Szerintem is valami olyasmi lehet a háttérben, hogy a kérdezőt nem akarják elvenni feleségül. Ennyi indokolatlan düh nem jön magától.
Nekem édesmindegy, hogy valakik házasok-e vagy sem. Egyszerűen csak leírtam, hogy a társadalomnak, közösségnek, államnak a jogilag (is) tiszta kapcsolatok az elsődlegesek. A le nem papírozott kapcsolatok egyszerűen követhetetlenek lennének. Azt mégsem várhatod el az államtól, hogy minden jött-ment kapcsolatra majd hitelt és adókedvezményt fog adni. Facebook alapján tájékozódna vagy mi? Ugyanúgy be kellene jelenteni valamit és kötelezettséget vállalni egymás iránt. Ergo házasság.
A válást pedig semmi sem tiltja.
Az csak egy szomorú tény, hogy nem feltétlenül jók érzelmileg a házasságok.
Egyébként pedig sima párkapcsolaton belül is ugyanúgy csalhatják, lenézhetik a másik embert, amint azt oly sok sok sok példán keresztül láthatjuk is a saját környezetünkben, vagy akár ezen az oldalon. Pedig ott még a papírmunkával sem kellene törődni!
"A társadalom számára biztonságos kapcsolatok és utódok kellenek."
- Inkább munka a válóperes ügyvédeknek, mert elég sok a válás is.
- Utódok meg nem minden házasságba születnek, akiknek nem lehet gyerekük, olyanok is házasodnak, és házasság nélküli kapcsolatokba is születnek gyerekek.
Nekünk nyáron lesz esküvőnk.
Tudjuk, hogy az, hogy az ember 10-20 év múlva mit érez, nem megjósolható teljes bizonyossággal - mindketten reál területen dolgozunk, nem vagyunk már 15 évesek. Az, hogy összeházasodunk, egyfajta záradék, egy ígéret arra, hogy mi TÉNYLEG együtt akarunk megöregedni. És még inkább, vagy kevésbé szentimentálisan: hogy bármilyen probléma jön szembe - és nem vagyunk tinik, fog és volt is -, azt megpróbáljuk teljes energiabefektetéssel megoldani. Jó eséllyel nem leszünk 50 éven át olyan szerelmesek, mint most, de ez nem jogosít fel egyikünket sem arra, hogy kívülről oldjuk meg a problémákat.
És értem ez alatt, hogy pl. tudjuk, hogy igen kicsi esély van rá matematikailag, hogy egyikünk sem érez soha semmi többet senki más iránt. Ezzel az érzéssel két dolgot lehet tenni: vagy megkeressük az okát, ketten együtt, hogy mégis miért láthattunk meg valaki mást, vagy engedhetünk neki és voilá megcsalás. Ez viszont egy döntés, nem egy érzés.
Számunkra egyébként nem felrúgható az eskü, amit egymás felé intézünk.
Például azért, mert házasság nélkül nagy katyvasz lehet mindenféle ügyintézés.
Elrettentő példa, ami kvázi akárkivel megtörténhet: [link]
Ha a válást bacakodásnak nevezed, akkor mit mondanál a papír nélküli együttélés utáni szakításra, mikor aztán tényleg megy a marakodás, hogy mi kié?
Komolyan mondom, ha tojnék az egészre, akkor is írnék egy vagyonjogi szerződést az általunk preferált kitételekkel, és aláírnám a nyomorult papírt, egy csomó mindent leegyszerűsít és tisztába tesz, mindkét felet védi.
Ha mégse működik, ma már legális a válás.
Mondjuk a magam részéről papír nélküli kapcsolatban se szívesen lennék ilyen hozzáállással, hogy úgyse tart örökké. :D
Atyavilág, kérdező, csak most olvastam el a válaszaidat. Mi bajod van tulajdonképpen?
Nem akarsz házasodni, akkor ne házasodj. Probléma megoldva.
Miért vagy ilyen frusztrált, miért kell ezen háborogni? :D
Anyagi okból megeri nekik meg státuszt ad. Nekem is kepmutatonak tűnik. Szeretni meg ígérni papír nélkül is lehet. Viszont papírral könnyű anyagi javakhoz hozzajutni.
Azért se hiszek benne mert a pasik 75% csalja a nőjet. Aki meg nem az unalmas és kényelmes.
Ezt a százalékos adatot a megcsalásokról honnan szedted? Forrás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!