Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek van előnye annak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek van előnye annak, ha fiatalon házasodik valaki?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, nagyjából 3 év múlva szeretnénk egybekelni. Akkora fejezem be a sulit, addigra lesz úgy pénzünk, akkor tudjuk megoldani az összeköltözést. Sokan mondják, hogy még korai, nincs értelme, h*lyeség stb. Pedig szerintem ez nincs így, nem tudok igazából semmilyen ellenérvet felhozni. A párom 23 éves. Szerintetek?

L

2018. szept. 18. 16:29
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
79%

"Nem együtt lógunk, együtt lakunk. Nyáron ez három hónap, télen pedig az ünnepek alatt. Ez már három éve így megy, szerintem amit kell, azt megtapasztaltam így is."

Ha te komolyan azt hiszed, hogy összehasonlítható az ilyen pár hónapos együtt éldegélés a tényleges összeköltözéssel, az csak azt bizonyítja, hogy tényleg baromi éretlen vagy még. Nincs ezzel gond, majd tanulsz a saját hibáidból.

2018. szept. 19. 10:33
 22/29 anonim ***** válasza:
87%

3 év sok idő, főleg, hogy mlg együtt sem éltek

majd ha az meglesz, akkor gondolkozz ezen

2018. szept. 19. 11:13
 23/29 anonim ***** válasza:
82%

Nem az együttélésen múlik. Ha ez így lenne, a válàsok szàma csökkenne, mert egyre több pàr él együtt x ideig hàzassàg előtt, mégis magas a vàlàsi aràny. Az ismerőseim közt pl sok szakítàs is volt 1-2 év együttélés utàn.

Mi a férjemmel az összeköltözés előtt , a kapcsolatunk 1. évében, a 3. randitól kezdve szóval 2 hét utàn, hetente 4-5 napot folyamatosan együtt voltunk, éjjel- nappal. Mire ténylegesen összeköltöztünk, màr mindent megtudtunk egymàsról amit kellett, semmi extra dolog nem történt miutàn hozzàm költözött.

Oké, az együttélés fontos, de előtte is meg lehet ismerni egymàst, de egyszerűen nem csak dugni kell összejàrni. Ennyi.

2018. szept. 19. 13:12
 24/29 anonim ***** válasza:
80%

Az egyéni véleményem a következő.

Terveztem én sok mindent, a párkapcsolatom alakulásától kezdve, az első csókon át, a mikor kéne házasodni című dolgon keresztül mindent. Gondolja az ember, mégis csak tartsam magam valami ésszerűhöz. Ami részben igaz.

Sok mindenen keresztül mentünk a férjemmel, még a házasságunk előtt, megkockáztatom azt a beképzelt kijelentést, több mindenen, mint akik 6-7-10 éve vannak együtt. Soha ne évek száma szerint akarj dönteni. Én egyszerűen úgy éreztem megtaláltam akit kerestem, és a házasság nem adott hozzá különösebben a kapcsolatunkhoz, de mégis valamit számít. Egyszerűen hozzám tartozik és kész. 20 éves koromig álmodoztam a szép, viszonylag nagy, 'népszerű' esküvőről, de vőlegényem még a horizonton se volt. Aztán mikor eljött életembe a fontos nap, úgy megfordult bennem minden, hogy amit korábban fontosnak gondoltam, nem volt már az. Csak ő volt, és én, és hogy szeretjük egymásnak.

Szóval amíg itt kérdezgeted az embereket, hogy nekik mi a véleményük, addig biztosan ne menj hozzá feleségül.

Amíg nem érzed azt a sóvárgást, hogy még jobban hozzá tartozz, addig várjál.

Én azonban 1 évet (4 évszak) biztosan együtt élnék a másikkal, ez a legkevesebb.

2018. szept. 19. 15:35
 25/29 anonim válasza:
85%
Az már annyira tényleg nem fiatal, emiatt ne aggódj. Sok emberrel ellenben én nem hiszem, hogy a házasság minősége a kortól függene. Nem mindenki egyforma persze. Van aki éretlen a házasságra fiatalon, de sokan még harmincas éveikben is azok. Én 21 évesen házasodtam össze a férjemmel, egyáltalán nem bántam meg. Szerintem is van egyfajta romantikája annak, hogy én úgymond lányból mellette értem nővé. Végtelen türelme volt hozzám a kezdetektől, ez sokat jelentett. Nem tartottam az együttéléstől se, mert ő már külön élt és szépen ellátta magát. Én pedig a szüleim házában is rendszerető voltam. Más probléma vagy konfliktus nem is merült fel. Ne foglalkozz mások véleményével. Még bőven van időtök, hogy átgondoljátok ezt a kérdést. De e év múlva csak akkor menj hozzá, ha 100%-ig biztos vagy, másképp nincs értelme. Én szorítok nektek ;)
2018. szept. 21. 17:16
 26/29 anonim ***** válasza:
mindent vagy semmit csak abban az esetben ha neked igy jo ahogy van es.nem kell semmibol se valtoznia. csak akkor.
2018. nov. 15. 10:59
 27/29 anonim ***** válasza:
mi van veletek azóta?
2021. júl. 16. 17:09
 28/29 A kérdező kommentje:

Szia! Köszönöm az érdeklődést! :)

Fél éve költöztünk össze, távol a családtól, új hely, új munka mindkettőnknek. Októberben lett volna az esküvőnk, de elhalasztottunk a covid miatt, áprilisban lesz majd. Egyébként házra gyűjtünk, jövőre lesz aktuális a vásárlás. :)

2021. júl. 24. 22:39
 29/29 anonim ***** válasza:
Gratulálok nektek, sok boldogságot 🥰
2021. júl. 25. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!