Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek van előnye annak, ha fiatalon házasodik valaki?
21 éves vagyok, nagyjából 3 év múlva szeretnénk egybekelni. Akkora fejezem be a sulit, addigra lesz úgy pénzünk, akkor tudjuk megoldani az összeköltözést. Sokan mondják, hogy még korai, nincs értelme, h*lyeség stb. Pedig szerintem ez nincs így, nem tudok igazából semmilyen ellenérvet felhozni. A párom 23 éves. Szerintetek?
L
23 évesen házasodtam. A vőlegény 26 éves volt. Már 6 éve együtt voltunk, ebből 3 évet együtt is éltünk. Amit én előnynek látok:
Együtt alakítjátok ki a világotokat. Fiatalon általában kb.nulláról indul az ember. Együtt értek el mindent. Kocsi, lakás, megtakarítás. Együtt alakítjátok ki a pénzügyi kultúrátokat. Szerintem így könnyebb az összecsiszolódás, mintha már két kiforrott személyiségnek kellene közös nevezőt találni.
A közös életetek felépítèse nagyon szépen összekovácsol. Egy nagyon erős kapocs lesz kettőtök között.
Ha nagy családot szeretnétek, azt érdemes "időben" elkezdeni. Biológiailag a hùszas èvek a legjobbak a gyermekvállalásra. Ha nem szeretnétek sok gyereket, akkor is jobban bírod a strapát fiatalon. Kisebb az esély a termékenységi problèmákra, gyorsabban regenerálódsz.
Bőven van időtök megismerni egymást és kiélvezni az édeskettest, mielőtt családot alapítotok. Nekünk 3 év házasság után jött az első gyermek. Tehát összesen 9 èvig romantikáztunk kettesben. Gyermekek mellett sokkal kevesebb idő és energia jut egymásra.
Akármit is csinálsz, mindig lesznek kritikusaid, mindig lesznek vészmadarak. Hallgasd meg őket, gondold át, amit mondanak, majd tegyél úgy, ahogy Te jónak látod. 30N
25 évesen mentem férjhez 1,5 év kapcsolat után, a férjem akkor 22 éves volt. Pont leszartuk ki mit gondol, vagy mit mond, ez a mi döntésünk volt és biztosak voltunk magunkban és egymásban. Még nem vagyunk idősek, csak 9. éve vagyunk együtt. Szeretjük egymást, ahogy évekkel ezelőtt, úgy most is tudjuk, hogy együtt éljük le az életünket, nem csak úgy dobálóztunk az igenekkel.
Semmi hátrányát nem látjuk, hogy viszonylag fiatalon házasodtunk össze. Dolgozni járunk, szórakozunk, a hobbinkkal foglalkozunk, élvezzük az életet együtt, ahogy házasság előtt is tettük.:) Minek járogasson, vagy éljen együtt csak úgy évekig az ember, ha biztosan érzi és tudja, hogy megtalálta akit keresett? Nem láttuk értelmét várni, nem volt mire.
Nyilván, akinek a házasság nem fontos, vagy ellene van, nincs rá igénye, annak nem kell házasodni. Ez annak lehetőség aki ilyen jellegű, törvény előtt is elismert kapcsolatot= házasságot szeretne.
Én 25 voltam, férjem 24, amikor összeházasodtunk, 4 éve voltunk együtt, 2,5 éve együtt is éltünk. Nem látom hátrányát, nem bántuk meg, jó nagyon a házasságunk most is. Bár 20 év nincs még mögöttünk, csak összesen 9, második gyerekünket várjuk. Ahogy írták előttem, tök jó pl az, hogy tényleg mindenünk közös, mindent együtt építettünk fel nulláról, ez eléggé össze is kovácsol. Együtt éltünk meg sok mindent a gyerekek előtt, együtt lettünk olyanok, amilyenek.
Szerintem többéves kapcsolatban, együttélés után egyáltalán nem gáz relatíve fiatalon házasodni. Csak arra kell vigyázni, hogy tényleg ne arról szóljon a dolog, hogy az amúgy már uncsi kapcsolatot ez majd feldobja, vagy a problémákat megoldja, mert annak tényleg nem lesz jó vége. Az a jó, ha úgy házasodsz, hogy azt akarod, ne változzon tőle semmi.
24 & 26 annyira nem is korai szerintem... Kicsit élvezitek a házaséletet aztán épp optimális korban lesztek a gyerek(ek)hez, már ha akartok.
A környezetemben amúgy azok a párok boldogok egymással igazán, akik 20 környékén házasodtak, jó korán.
Együttélés nélkül marhaságnak tartom. És a nyári együtt lógás szvsz nem együtt élés.
Értettem, mikor "laktok" együtt, épp erre írtam a lógást :)
Régen mi is sokat voltunk együtt a párommal, nekem is nagy volt a szám, hogy "együtt lakunk", aztán összeköltöztünk tényleg, évi 365 napra, és... ég és föld a kettő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!