Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik szerint manapság elavult dolog a házasság, ők mivel érvelnek véleményük alátámasztására?
"Pisztolyt tart a pasi fejéhez? Hisztizik? Èrzelmi zsarolàs? Nyaggatàs? Hogyne persze. Hagyjuk màr. Aki nem akarja elvenni az épp aktuàlis csajàt az nem is fogja. Inkàbb dobnà ki a nőt."
Érzelmi zsarolás, igen. Persze nem vitatom, hogy ennek engedni meg a férfi hibája, de ez még nem menti fel a nőt sem. :) Engem is zsaroltak már több kapcsolatomban is, csak én nem engedtem a zsarolásnak, így elváltak útjaink.
Ez egy példa. Egyébként ha a nő kapta a lakást, akkor vagy közös vagyon volt, és a férfi megkapta a felét pénzben, vagy a nőé volt már a házasság előtt, vagy ő örökölte, ezesetben meg természetes, hogy az övé lesz.
Most a következőkben minden állításom elé képzeld oda, hogy "NAGY ÁTLAGBAN", mert tudom, hogy vannak kivételek, de én most azt írom, ami a leggyakoribb:
A házaspárnak megromlik valami miatt a kapcsolata. Mindegy, hogy mi miatt. Elválnak. Legtöbbször a nőnél maradnak a gyerekek, tehát neki helyből nagyobb kiadásai lesznek (amúgy is egy nőnek szerintem drágább az élet, mint egy férfinak, igaz nem jelentősen), és NEM, a nevetséges átlag gyt nem fedezi a gyerekkel járó költségek felét, esetleg valami uzsipénz, már ha egyáltalán a kedves apuka fizeti, ugyanis elég könnyű elmismásolni. Vegyük hozzá, hogy általában a férfi keres többet a házasságban, pláne, ha a nőnek ki kellett hagynia x évet a karrierjéből a gyerekek miatt. Szóval kevesebb pénzből költhet többet a megélhetésre. (Ha tegyük fel ő kapja a családi házat, mert sokszor annak ítélik az ingatlant, akinél a gyerekek maradnak, belátható okokból, akkor ismét a kevesebb pénzből kell fenntartania egy olyan házat, amit valószínűleg 2 felnőtt keresethez szabtak, úgy lőtték be a kiadásokat.)
Akkor még a pénzügyeken túl ott a többi: apuka könnyen van, x időnként elviszi hétvégére a gyerekeket, játszik velük, minden happy, majd visszapasszolja. A párkeresésben se akadályozza _annyira_, hiszen ok, van gyerek, de nem ott él vele, nem zavar sok vizet. Eközben az anyának kell minden nap minden gondot megoldani, egyedül kell intéznie a gyereknek minden elintéznivalóját, és hát a férfiak jó részét zavarja, ha a nő egyedülálló anya, nem szívesen jönnek vele össze.
Akkor én is írok egy kis story time-ot: Egyik rokonom vált el a férjétől, aki bántalmazta őt is és a kisgyerekeket is. (Tök normális volt, aztán egyszer a második gyerekük érkezése előtt nem sokkal összefutott valami régi nagy szerelmével, megkefélte, utána elkezdett inni és teljesen kifordult önmagából) A válás vagyonelosztás részével nem volt gond, korrekten lement, elég igazságos volt, senki nem akart lehúzni senkit, a gyerek-témánál viszont beütött a f0slavina, apuci közölte, hogy otthagyja a jól fizető állását a versenyszférában, és elmegy középsulis tanárnak, mert akkor kevesebb gyt-t tudnak levonni, és ezzel el tudja lehetetleníteni anyagilag a nőt (ezt konkrétan ő mondta nekünk röhögve), ő meg max valamit maszekol feketén. A gyerekeket már többször is kék-zöld-lila foltosra verte, ők már rettegnek az apjuktól és gyűlölik őt, de hiába a feljelentés, hiába a látlelet, hiába a gyámügy, hiába a pszichológiai szakvélemény ami alapján a faszi agresszív, apukának ♥jogai vannak♥ és természetesen elviheti a gyerekeket láthatásra továbbra is. (A pereskedés alatt az anya nem engedte elvinni őket a biztonságuk érdekében, amíg nincs határozat, úgyhogy őt megbírságolták, apuci meg a nő idős szüleihez járt fenyegetőzni szidni őket és a lányukat)
Az egész rokonság tehetetlen, az anya nem védheti meg a gyerekeit, mert nincs hozzá joga.
Apukának meg joga van lilára verni a gyerekeit, ha kedve szottyan.
Győzött az igazság, na.
Én ez óta az ügy óta nem bízok a gyámügyben, se a rendőrségben, se a többi hasonló inkompetens gittegyletben. Tojnak azok mindenre. Nem a rokonom az első, aki így járt, vagy hasonlóan.
Gyt-t is megvan, hogy hány hónapig lehet elsumákolni, mire egyáltalán ELKEZDENEK csinálni valamit.
Apucinak jogai vannak, hát meg ""kötelezettségei"", amik alól egy picike okoskodással simán ki tud bújni, a nő meg pusztuljon éhen a kölykeivel együtt.
Mindenesetre nekem vicces, no, mikor a férfiak panaszkodnak, hogy a házasság BIZTOSAN egyenlő azzal, hogy a nő majd kisemmizi őket. Holott eleve nem tudja kiSEMMIzni, tekintve, hogy a vagyon fifty-fifty alapon van elosztva, sőt, ezen még házassági szerződéssel lehet is változtatni bármelyik fél javára, ha valaki annyira parázik.
Más részről, ha szerintük egy válás csúnya, akkor nézzenek meg egy pereskedést, mikor valakik csak úgy, minden papír nélkül összebútoroztak, és évekig, évtizedekig vásárolgattak mindent összevissza kettejük pénzéből, na ott aztán szép rendbe tenni, hogy kinek mennyi jár.
A házasság egyébként csak olyan tud lenni, amit a pár belerak. Ez nem valamiféle varázslat, hanem egy szerződés, egy elköteleződés. Ha valaki hü lyén csinálja, akkor nem értem, miért csodálkozik, ha rossz vége lesz.
Meg hát nem is való mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!