Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akik szerint manapság elavult...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik szerint manapság elavult dolog a házasság, ők mivel érvelnek véleményük alátámasztására?

Figyelt kérdés
Aki szerint pedig nem elavult, ők mivel indokolják ezt?

2018. júl. 10. 12:57
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem fontos mérföldköve egy kapcsolatnak. Nem a ruha és nem is a pénz miatt. Egyszerűen csodás dolognak tartom azt, hogy a párom felvállal az egész világ előtt.
2018. júl. 10. 13:03
 2/35 próbálokkedveslenni ***** válasza:
41%

Semmit nem ad hozzá a házasság egy kapcsolathoz számomra.

Nem egy papír miatt lesz a kapcsolatunk szorosabb. Nem jelent 1 picivel sem több elköteleződést a másik felé. Nem mutatja meg, hogy tényleg szeretem őt.

Egyszerű adó-ügyi haszna lenne, de az meg nem érdekel.

Nem vagyok pesszimista ember, de csak a hátrányát látom. Amennyiben úgy alakul, sokkal nehezebb szétválnia a feleknek, mintha nem lennének házasok.

2018. júl. 10. 13:04
 3/35 anonim ***** válasza:
13%
szerintem házasságban hajlamosabbak eltunyulni egy kapcsolatban. ezért én nem támogatom.
2018. júl. 10. 13:21
 4/35 anonim ***** válasza:
72%

Nekem a gyerekvállalás csak házasságon belül elképzelhető. Beismerem, hogy ebben konzervatív a gondolkodásom.

Ebből a szempontból van jogi haszna is (apasági nyilatkozat nem kell, a férj lesz a legközelebbi hozzátartozó, stb.)

Egyrészt nekem is azért fontos, amit jelképez: egy nyilatkozat, hogy összetartozunk, egymást választottuk, közös jövőt (családot) tervezünk. Aki erre nem hajlandó, mert nehezebb válni, mint szakítani, azzal nem vállalok gyereket.

Másrészt ez egy polgárjogi szerződés, tehát két tanú előtt kimondjuk, aláírjuk. Nem az a lényege, hogy milliós kiadás legyen, 200 fővel, fehér ruhàban, aztán 5 évig nyögjük a hitelt rá.

Szerencsére ezekben a férjemmel tökéletesen egyetértettünk.

Azzal is tisztában vagyok, hogy ettől még el lehet válni, félre lehet lépni, nem garancia semmire. Egy kapcsolat csak akkor működik, ha dolgoznak rajta.

Az teljesen igaz, hogy a kapcsolaton nem változtat semmit, és az így van jól.

2018. júl. 10. 13:22
 5/35 anonim ***** válasza:
26%
Nem ismerek olyan olyan 40 év feletti embert aki ne vált volna már el minimum egyszer. Elég érv?
2018. júl. 10. 13:28
 6/35 peca1000 ***** válasza:
65%

Hátránya: Az esküvő utáni fokozatos kiüresedés.

Mikor rájössz, hogy nem lett boldogabb, jobb a kapcsolatotok, amit a házasság megkötésétől reméltél.

Jön az elkényelmesedés, a férj letudta a kötelességét, minek kűzdjön érted, ott vagy, -né lettèl, ne panaszkodj ezt akartad.

2018. júl. 10. 13:56
 7/35 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem nincs túl sok értelme úgy, hogy bármikor el lehet válni. A retorika egyszerűen nem találkozik a valósággal. Azt mondod, hogy egy életre összekötitek magatokat egymással, aztán közben az esetek többségében úgyis elváltok. Szerintem innentől kezdve álságos a dolog. Akkor kössetek házasságot 5 évre vagy 10 évre vagy akármi.
2018. júl. 10. 14:07
 8/35 peca1000 ***** válasza:
22%

Folyt.: válás.

Elég gyakori, számolj vele.

A nő kap majdnem mindent a gyerek miatt, a férfi jóformám kisemmizett lesz.

2018. júl. 10. 14:11
 9/35 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem egy teljesen felesleges dolg,amivel csak bukni lehet.Olyan,mint a szerencsejáték.
2018. júl. 10. 14:22
 10/35 anonim ***** válasza:
56%

Ugyan Peca, ez csak mítosz itt.

Igaz, hogy van egy kollégám, 50 feletti, 2 házasság, 2 válás (mindkétszer asszony lépett le), 1-1 gyerek miatt 2 ház bukta, pedig 20-25 évvel ezelőtt a fizetése az átlagkereset 6-8-szorosa volt és most néha, néha én fogadom be egy napra mert lesérült, táppénzt kap ami nem elég a vonatjegyére, ha másnap reggel vissza kell jönnie kontrollra. Táppenze meg ugye a fantasztikus magyar munkarendszer és tisztességes munkabejelentés után olyan sok, hogy nem győzi számolni. :D

Más elvált férfi kollégáknak is hasonló tapasztalatai vannak, de sebaj, előre a házassággal! Annyiból szerencsés vagyok, hogy ezeket az életutakat látva eszembe nem jutna nősülni.

2018. júl. 10. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!