Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akik szerint manapság elavult...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik szerint manapság elavult dolog a házasság, ők mivel érvelnek véleményük alátámasztására?

Figyelt kérdés
Aki szerint pedig nem elavult, ők mivel indokolják ezt?

2018. júl. 10. 12:57
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
83%

#8:

Ez nem az USA. A nő sok esetben gyerektartást se kap, és anyaotthonba kerül. Főleg akkor, ha nem is voltak házasok...

Miért nem nevelitek felesben? Ja, hogy az úgy neked macera, mert nem kell a gyerek.

Erre a "mindent a nő visz a váláskor" dologra vajon hány férj gondol, miközben prütyköli a szeretőjét? Tudod a válásoknak is oka van.

A házasság több ezer éve ugyanazt a célt szolgálja, minden népnél jelen van valamilyen formában. Egyfajta ígérvény, hogy a férfi nem csak megcsinálja a gyereket és lelép, hanem fel is neveli. Ez az állandója a többnejűségnek, a monogámiának, az ősközösségektől máig. És itt került pont a sztori végére, és ezzel vált hiteltelenné a hàzasság intézménye, hogy beadják a válást, aztán a nő neveli fel egyedül a gyereket, szegény, kisemmizett férj meg éli világát, miután átutalt 20 ezret.

Ugyanúgy nincs semmi garancia semmire, csak miután szétcuccoltak, egyszer aláírják a válást is.

2018. júl. 10. 14:25
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pont az a lényeg benne, hogy ma már nem kötelező, nem kell házasságot kötni sem a szexért, sem a családért, sem vagyonért vagy földért. Társadalmilag sem elvárt. Az házasodik, aki őszintén akarja. Szerintem szép a szertartás és jó érzés, hogy elismernek egy új családként.
2018. júl. 10. 14:42
 13/35 anonim ***** válasza:
69%

Manapság szerintem többnyire csak a buli miatt csinálják és, hogy körbemutogassák magukat, hogy ők mennyire jók együtt.

Közben a csajt már vagy húszan megkúrták előtte, meg a fickó is végigment mindenkin akin lehetett stb, stb. Az esküvőn meg ott áll a hófehér ártatlan ruhájában és tapsolnak nekik százan. Vigyorog mindenki, hogy deszépekezek ígyegyütt.

Én látnám benne a jót, azt a pluszt amit jelképezne, de egy értékvesztett dologgá vált manapság. Úgy mint sokminden más.

2018. júl. 10. 14:49
 14/35 Bétó apó ***** válasza:
56%
A házasság egy gazdasági szerződés, és semmi egyéb. Sokan érzelmeket és romantikát tulajdonítanak neki, de valójában semmi köze sincs a szerelemhez, hanem csak ahhoz, hogy onnantól kezdve közös a vagyon. Épp ezért szívás, amikor válásra kerül sor, mert az egyik fél biztos hogy többet tett bele a buliba, de a végén mégis felezés van. Sok nőnek viszont épp ezért ez az egyedüli útja az érvényesülésnek az életben, ezért minden férfi hússzor is gondolja meg, hogy nősülni akar vagy sem.
2018. júl. 10. 14:50
 15/35 anonim ***** válasza:
59%

Nekem két igazán fontos szempont számít.

Az egyik hogy a párom a házassággal kimondja hogy fontos vagyok neki annyira hogy adott esetben vállalja a válással kapcsolatos procedúrát. Ez nekem elég ígéret ahhoz hogy gyereket merjek vállalni. Nem mellesleg a gyerek körüli dolgokat is megkönnyíti.

A másik hogy ez egy biztosíték arra hogy ha gyerekünk lesz és ő úgy dönt más pniája jobb nem maradok hoppon.

Ez nem arról szól hogy a pénzére megyek vagy hogy jól kitoljak vele és elvegyem mindenét. Egyszerű biztosíték.

Nálunk például lesz házassági szerződés is hogy mindenkinek a javai védve legyenek.

2018. júl. 10. 14:58
 16/35 anonim ***** válasza:
74%
Számomra ez csak egy gazdasági közösség és az esküvő egy hatalmas rongyrázás.
2018. júl. 10. 15:00
 17/35 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy van olyan típusú ember, akinek spirituálisan szüksége van a házasságra, a másik típusú embernek meg nem. Sztem egyáltam nem maga az intézmény elavult - max. az a nézet, hogy mindenkinek kell.
2018. júl. 10. 15:14
 18/35 anonim ***** válasza:
76%
En no vagyok,de sose akartam hazzasagot! Boldog parkapcsolatban elek 12 eve,es azt latom nagyon sok hazzasagban ,h mar reg dobbanta valamelyik fel de a haz a vagyon stb ,macera a valas es meg tengodnek a langyos sz@rban.Igy meg ,h csak egyutt elunk mindenki mehet az utjara ha valamo nem oke.
2018. júl. 10. 16:00
 19/35 anonim ***** válasza:
60%
Kedvencem amikor eroltetik a pasira a hazzasagot.:))) Az meg menekulne de a csalad is azt szajkozza ,h idelye elvenni.Jon a gyerek nost mar vegkepp el kell venni.Na ne.. ..
2018. júl. 10. 16:03
 20/35 anonim ***** válasza:
76%

A férfi az utcára kerül? Kisemmizi a nő? :-)

Amikor összeházasodtunk még éppen egyetemre jártam 29 évesen 11 éve egy 5 éves képzésre akkor volt 300 kreditből 185 kreditem :-) soha nem volt munkahelyem, egy napot nem dolgoztam még + láncdohányosként napi 1,5 dobozzal szívok és iszok is rendszeresen:-) buli buli hátán.....feleségem ezzel szemben diplomás volt már akkor és a megismerkedésünk évében államvizsgázott a második egyetemén.....ezenfelül sokkal gazdagabb mint én! Szerződést nem kötöttünk :-)

Szóval összegezve adott voltam én 29 évesen érettségivel, munkanélküliként, több éves csúszással az egyetemen nulla munkatapasztalattal és mégis hozzám jött feleségül a szülei legnagyobb örömére...:-)

2018. júl. 10. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!