Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mire jó manapság a házasság?
21
Az együtt éldegélő párok, akár gyerekekkel rendelkezők is, rengetegen szakítanak, csak nincs róla statisztika, mert követhetetlen, hogy ki kivel mikor dobja össze a szennyest és mennek szét. A válási arány önmagában semmit nem jelent. Kapcsolatok ugyanúgy megszakadnak. Az emberek egyéni vagyonára pedig senki nem teheti a pénzét, mert a házasság előtt szerzett vagyon soha nem lesz közös, és az örökség sem, akkor se, ha házasság után örököl az egyik fél.
A házasság alatti közös vagyonra meg lehet szerződést írni, ha ennyire félti az ember a pénzecskéjét. Bár ha ennyire nincs bizalom, akkor meg felesleges házasodni.
Ma ismét bebizonyosodott, hogy jogilag tök mindegy.
Nem is értem, minek polgári esküvőt csinálni? Ha csak az összetartozás a lényeg? Elég lenne a templomi is.
Az Elmű-től hívtak. A szerződés a férjem nevén, de én diktálom, én intézem, így az én e-mail címem, meg tel.számom van megadva. Ma hívtak, hogy a férjemet keresik. Mondom nem tudom adni, miben segíthetek. Csak tájékoztatást akarnak elmondani neki. Mondhatja nekem is, gondoltam én. De nem, csak neki. Megbeszéltük, hogy ezen a számon csak délután 5 után éri el, de ők csak fél5-ig dolgoznak. ÉS e-mailben nem írhatja meg.
Hát ez van. Akkor megtartja magának a tájékoztatást...
SZóval tök mindegy, hogy házasok vagyunk, 1 lakcímen vagyunk, közös háztartásban élünk, semmi közöm hozzá...
"ismét bebizonyosodott, hogy jogilag tök mindegy"
Mondd, ha nem olvasol utána, meg nem olvasod el a válaszokat, akkor tulajdonképpen miért írtál ki kérdést?
Hagyd, úgyse győzöd meg őket. Túl sok amerikai filmet néztek, vagy nem tudom, de olyan mélyen él sok emberben ez a kényszerképzet, hogy váláskor aztán a nő kap egy villát, két autót, 200ezres gyerektartást plusz még némi asszonytartást, és a jakuzziban ülve számolgatja majd a pénzt, miközben szegény férfi az aluljáróban takarózik majd újságpapírral :D
Azt, hogy mi a valóság, azt valahogy nem hajlandóak tudomásul venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!