Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a liberális (vagy annak tűnő) korban miért érinti annyira rosszul a házassági szerződés a nőket?
Jópár itteni válaszból ugyanis ez jön le.
Ahogy én látom: A nők előtt is teljes mértékben ott van minden lehetőség már arra, hogy saját egzisztenciát alakítsanak ki. Lehet, hogy még legfelsőbb vezetői szinten nem, de ott is egyre nagyobb az átfedés ilyen tekintetben.
Közszférában viszont ahol a legtöbb ember helyezkedik el ugyanakkora eséllyel kapják meg a nők is a munkát (gyakran a könnyebb munkát) ugyanazért a fizetésért.
Ám házasságnál gyakran (nagyrészt jogosan ugye...) elvárt, hogy a férfinak legyen lakása ami válásnál vagy az asszonyé marad a gyerekek miatt vagy feleződik.
Szóval miért is ellenszenves, ha egy férfi gondol arra, hogy nem teszi bele vakon, az egész életében kemény munkával felépített javait egy nő kezébe és teszi kockára az egészet a szerelem oltárán?
Én még nem váltam ezért csak az ismerőseim tapasztalatai révén tudok gondolkodni (férfiak) akiknél rendre az van, hogy 5-10-20 év házasság után a feleség egyik hétről a másikra közölte, hogy ennyi, vége és mindegyikük legalább egy lakást vagy házat bukott a váláson. Volt aki háromszor nősült, három lakást bukott el és most 50 felett albérletben él.
Én férfiként nem lennék megsértődve, ha mondjuk kilátásban lenne a házasság egy olyan nővel aki jobb anyagi és egzisztenciális szinten van nálam és mondaná, hogy csak ilyen és ilyen feltételekkel hajlandó belemenni a házasságba. Szerintem ez teljesen korrekt és logikus.
"Ebben a femináci világban, jobb ha csak örömlányokkal van kapcsolata az embernek, mert azok legalább örömet okoznak."
Ha nem tévedek, az örömlányoknak is fizet a férfi, szóval tényleg "k..va nagy örömöt" okozhatnak...ezektől bezzeg nem sajnálják a pénzt, csak a családtól..
Ezt a pénzt a gyerekek elől vitték el az ilyen nőknek.Marha jó világ volt már akkor is a nők számára... csendben kellett tűrniük az uraság kilengéseit, mer'milyen lett volna már egy válás akkoriban?Ma viszont megvan a lehetőség, hogy elváljon egy nő egy farkát kordában tartani nem tudó, gerinctelen f..sztól.Ezt sajnálják a férfiak a nőktől, hiszen odavan a család érzése feeling, nem adják meg az örömöt a pasiknak a nők, tehát nem marad biztos pun..ci, ha válik a nő a csalások miatt.Szar mi, férfiak?
Jaj, 41-es!
Megmagyarázom,lassan írom, hogy megèrtsd!
Azèrt írtam, hogy inkább aldtál volna,mert èjjel 1:28kor ennèl nagyobb fszságot idefosni nem is lehetett volna... Ès tartom, hogy inkább aludj egyet, hátha elhallgatnak a fejecskèdben a csúnya hangok! 😊
Lehet, hogy nem volt tökéletes, de az is biztos, hogy fele olyan rossz sem volt, mint előadjátok. De az biztos, hogy nem egy öngyilkos rendszer volt, mint ez!
Most bármit megtehetnek a nők valóban. Ezért szervezetten, "boldogan", ki is irtják a fehér embert, és átadják a helyet a "fejletlen, rossz világnak" ahol az a kevés fehér gyerek sem fog megélni, mert kevesen vannak. Nekik lesz ám igazán rossz világ, de csak a "felvilágosult" szüleik jóakaratából.
Az a család, amelyik 2 gyereket, vagy kevesebbet nevel, társadalmilag nem ér semmit.
Ez egyértelműen a nők miatt van. Persze ez alól is vannak kivételek. Nem is kell szülőgépnek lenni, de sokan egyet sem akarnak szülni, és a példádból, és sok másik példából, is látszik, hogy egy nőnek 7-8 gyerek nem okoz gondot. De könnyebb kutyát tartani, mert azzal bánhatnak kutyául, amit a férfiak nem fognak lenyelni. Ráadásul kutyát nevelni könnyebb, mint gyereket.
Anyagi okok???? Ugyan már. Vannak családok sok gyerekkel. Semmit nem ér a BMW, nagy ház. Ráadásul most Magyarországon, soha a világon nem látott, családtámogatási rendszer van. Aki a pénzre hivatkozik, az csak kifogás, és neki soha semmi nem lenne elég.
Utolsó, te mit szívsz? Hogy mi van ma Magyarországon? Milyen családtámogatási rendszer???? A csok-ra gondolsz, aminek a legtöbb fiatal család nem felel meg, de jól felverte a lakás árakat? Azt nem bírod felfogni hogy ha a anya keresete kiesik, nem tudnak megélni, így öngyilkossággal ér fel sok gyereket vállalni. Régen az emberek többségének természetes volt hogy nyomorog, éhezik. Ma azért már nem, hála Istennek. Hidd el, az egy vagy két gyerekes család többet ér néha a sok gyerekes családoknál ami érdekes módon sokszor a nem túl intelligens szülőknél van (tisztelet a kivételnek) és szülik sorra a gyerekeket akik azt látják hogy anyjuk egy lábtörlő, apjuk iszik vagy csajozik, anyu persze lelépni sem tud a 3+ gyerek miatt stb. És ez nem csak egyes rétegeknél van így, pedagógusként rengeteg ilyen családhoz van szerencsém.
A Föld így is túlnépesedik, és teljesen feleslegesen. Elég lenne a mostani népesség fele. Nem kell ennyi ember.
" a nők szavazati jogával kezdődtek a "modern" emberek problémái, amelyek a kihalásukhoz vezetnek. "
Kinek a problémái? Mert a társadalom több, mint felének pont ekkor szűnt meg egy csomó problémája. Nem tetszik? Nem kellett volna visszaélni a hatalommal, amíg nálatok volt. Majd ha képesek lesztek ösztönlények helyett FÉRFIKÉNT viselkedni, ha fel lehet majd rátok nézni, meg lehet bennetek bízni, akkor talán vissza lehet térni a régi idők családmodelljéhez. Addig is hallgass, vagy gondolkodj, mielőtt kinyitod a szád, mert azzal, amit csinálsz csak tovább mélyíted a szakadékot a két nem között.
Én nem értem, konkrétan mit sajnál a nőktől az egyik válaszoló.
A szavazati jogot? Hogy dolgozhatunk? Hogy közel azonos összeget kapunk ugyanazért a munkáért, mint egy férfi? Hogy eldönhetjük, kivel kötjük össze az életünket? Hogy tanulhatunk? Hogy olyan ruhát hordhatunk, amilyet szeretnénk? Hogy azt ehetünk, amit szeretnénk? Hogy megoszthatjuk a férfiakkal a házimunkát és a gyereknevelést? Hogy a férfiak köthetnek velünk vagyonközösséget saját akaratukból? Hogy kiléphetünk ebből a kötelékből, ha valami nem tetszik? Hogy nem kell csendben tűrnünk a testi és lelki bántalmazásokat? Hogy ilyenkor a KÖZÖS vagyonból fele fele alapon osztozunk?
És ez mind a férfiakra is ugyanúgy igaz.
Komolyan mi bajod van neked? Milyen területen érzed magad lenézve? De tényleg, írd már le, szerinted konkrétan mi nem igazságos.
Nem mindig voltak olyan biztos védekezési módszerek, mint napjainkban. De igen, gondot okozott a 7-8 gyerek, csak ha már becsúszott, hát nem dobták el, mert nem volt rá annyi lehetőség, mint manapság. Anyám egyik nagynénjéről tudok, akinek volt abortusza, ott is nagyon alapos ok volt rá, hogy ezt nála elvégezték, ugyanis nem élte volna túl a terhességet, mert szívbetegen született, és ezért nem tudta volna kihordani a babát, pedig az még tervezett gyerek is volt, csak addig nem derült ki, hogy a veleszületett szívbetegsége ilyen mértékű, hogy még erre is hatással van. Ő az abortusz mellett döntött, az életet választotta. Ha nem így dönt, akkor sem a baba sem ő nem maradt volna életben.
Apám szegénységben, nélkülözésben nőtt fel, persze, ott volt a 6 testvére, de tönkrementek a fogai, és nem volt pénzük arra, hogy fogászaton megcsinálják, hogy lett volna, ha rendes ételre sem jutott? Akkoriban tudod, hogy oldották meg a fogfájást? Kihúzták a fogat. Ma már próbálják másképp menteni a fogakat, többféle tömés, gyökérkezelés..., de akkor még nem így volt. Ezt apám mesélte. De ez csak egy. Ha olyan jó lett volna, a szüleim sem álltak volna meg két gyereknél. És nem a vagyon miatt. Egy szobában kezdték a közös életüket, nemhogy nem voltak gazdagok, de még nekik kellett támogatniuk a szüleiket. Az esküvőjükön nászajándékba kapott pénzt a szüleiknek kellett adni, hogy ne kerüljenek az utcára. Mai napig egy panelban élnek és apám mindig használt autót vett. Nekem sem tettek a fenekem alá egy kész lakást, mire felnőttem, nem gazdagék vagyunk, sőt, gyerekkoromban jóval kevesebbet tudtunk megengedni magunknak, mint az egykori osztálytársam családjai, a szüleim spóroltak, amin csak tudtak, és összerakták a pénzüket, keményen dolgoztak mindketten, és így elérték, hogy ne olyan szegénységben éljünk, mint amiben ők felnőttek, mert mi már nem nélkülöztünk, viszont nem is dőzsöltünk. Ehhez a szinthez viszont sok döntést kellett hozniuk és mérlegelniük kellett, hogy mi fér bele, milyen költségeket tudnak fedezni, hogy ne adósodjanak el.
Igen, apám szülei felneveltek 7 gyereket, de milyen körülmények között?... Az nem élet, és nem gyerekkor, az nyomor volt, és apám azt nem akarta.
Más f****ával könnyű verni a csalánt. Majd akkor követelőzzön nálam bármelyik férfi, hogy szüljek x gyereket, ha ő is szült már, és tisztában van vele, milyen érzés a terhesség illetve maga a szülés, és átérzi, hogy milyen változásokat okoz a testemben.
Én is háboroghatnék, hogy amelyik pasi nem akar gyereket, az köttesse el magát, stb, mert nem teszem. Fogalmam sincs, milyen érzés, nem tudhatom hogy mivel jár, és főleg: nem pofázok bele mások életébe.
Drágám, ha akarod, felőlem 20 gyereket is kipotyogtathatsz.
Én meg tudom, hogy nekem, a családomnak mi lesz a jó, és ez alapján cselekszek. Nem fogok 7 gyereket szülni egy gyakoris idegen kedvéért, ha mi a párommal úgy érezzük, hogy sokkal jobb 1-2 gyerek, akiket szeretetben fel tudunk nevelni, és megadni neki(k) mindent.
Hadd ne mondjam, milyen embereknél, milyen körülmények között látok 7-8 gyereket... az sok mindennek nevezhető, csak boldog családi életnek nem.
Azt meg írd már le, mi a túróból legyen 7 gyerek már úgy alapból, mikor az átlag ember tanul 22-23 éves koráig, és akkor vagy 0 pénze van mert addig a szülei tartották el, vagy tartozása van mert diákhitelből él.
Értem én, hogy jobb volt régen, mikor 10-ből 4 gyerek nem érte meg a felnőttkort, én valahogy nem vágyok arra, hogy a gyermekeimet temessem, mert a 0 pénzre szültem őket, és nincs mit enni meg nincs fűtés...
Ha régen minden jobb vót, akkor költözz valami amish közösségbe, aztán potyogtassatok 20 gyereket az asszonnyal, sok boldogságot!
Igen 57.es ez mind amit felsoroltál, azt sajnálja a nőktől. Mert egy retardált, korlátolt nagybetűs lúzer akinek csak a régi rendszerben termett volna babér. Mikor a nőnek kuss volt, akkor is ha verték, mikor főzés, mosás gyereknevelés csak az ő dolga volt, mint egy cselédnek. Mikor a férfi volt az isten és az ő szava a szent....na az ilyen debileknek ez mélységesen fáj, mert ezek nélkül nem tud "érvényesülni" párt találni. Akinek már többet ér a prosti, mert az legalább szeretet ad...LOL hány tízezerért is? Érdekes ez nem lehúzás mi? Milyen érzelminyomorék szerencsétlen már az ilyen?
Meg mi az hogy csak az a család ér valamit ahol van 3 gyerek legalább???? Tehát ha egy putriban 10en nyomorognak, az többet jelent neked mint az aki 1-et nevel, mert tisztában van az anyagi helyzetükkel, de annak legalább mindent megad amit lehet?
Akkor költözzél valami gettóba te barom, hisz ott olyan jó. Nem ér semmit a pénz meg semmi. A nénikédet, más farkával olyan könnyű verni a csalánt. Kíváncsi lennék hol élsz, milyen körülmények között....
Amúgy egy nagycsaládosnak csak az étkeztetése kész vagyon. (Ismerek ilyen családot, tehát tudom) és akkor még nem vettél a gyereknek iskolai holmit, nem fizettél osztálypénzt, nem öltöztetted fel őket, nem voltatok családi programokon....csak a sok hozzád hasonló gyök kettes IQ-van rendelkező agyatlan nem látja azt át hogy az a "marha nagy támogatás" lófütty mindezekhez képest. CSOK..mit kezdjen vele ha van 5 gyereke? Oké van ház, szuper és a többi? Amiket az előbb felsoroltam.
Remélem agyhalott lúzerkém hogy az életben nem szaporodsz 1 gyerekkel sem nemhogy 3-4-5-el-
Jah és a gyerek vállalás még mindig két ember megállapodásán múlik. Olyan vicces ez. Ha egy férfit már 1 gyerek gondoltától is kiver a víz nem hogy 3+ az nem baj mi??? Ezért is a nők az idióták. Ha a nő akar nagycsaládot, de a férfi nem akkor mi van? Tudjuk a nő a hülye, mindig a nő a hülye, olyan nincs hogy nem, mi???
A barom beszólásodra visszatárve hogy "A karrier, az elvadult álmai megvalósítása nagyon jó. Biztos örömmel meséli majd a dédunokák helyett a macskáinak", üdv a modern világban ahol rengeteg munkahellyel rendelkező nő nevel akár kapaszkodj meg 3 gyereket is!!! Nem zárja ki egymást a kettő mélységes bánatodra. Ez van :) Szar neked mi? Sőőőt kapaszkodj meg, átlag férfi jobban örül neki ha társként működnek a nővel az az közösen dobják össze ami van nem pedig én dolgozom te meg húzzál a konyhában elv van. Ez a férfiak jelentős részére igaz, szidhatod őket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!