Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a liberális (vagy annak tűnő) korban miért érinti annyira rosszul a házassági szerződés a nőket?
Jópár itteni válaszból ugyanis ez jön le.
Ahogy én látom: A nők előtt is teljes mértékben ott van minden lehetőség már arra, hogy saját egzisztenciát alakítsanak ki. Lehet, hogy még legfelsőbb vezetői szinten nem, de ott is egyre nagyobb az átfedés ilyen tekintetben.
Közszférában viszont ahol a legtöbb ember helyezkedik el ugyanakkora eséllyel kapják meg a nők is a munkát (gyakran a könnyebb munkát) ugyanazért a fizetésért.
Ám házasságnál gyakran (nagyrészt jogosan ugye...) elvárt, hogy a férfinak legyen lakása ami válásnál vagy az asszonyé marad a gyerekek miatt vagy feleződik.
Szóval miért is ellenszenves, ha egy férfi gondol arra, hogy nem teszi bele vakon, az egész életében kemény munkával felépített javait egy nő kezébe és teszi kockára az egészet a szerelem oltárán?
Én még nem váltam ezért csak az ismerőseim tapasztalatai révén tudok gondolkodni (férfiak) akiknél rendre az van, hogy 5-10-20 év házasság után a feleség egyik hétről a másikra közölte, hogy ennyi, vége és mindegyikük legalább egy lakást vagy házat bukott a váláson. Volt aki háromszor nősült, három lakást bukott el és most 50 felett albérletben él.
Én férfiként nem lennék megsértődve, ha mondjuk kilátásban lenne a házasság egy olyan nővel aki jobb anyagi és egzisztenciális szinten van nálam és mondaná, hogy csak ilyen és ilyen feltételekkel hajlandó belemenni a házasságba. Szerintem ez teljesen korrekt és logikus.
Csak abba nem gondoltál bele, hogy a nő mennyi lehetőségtől és pénztől esik el a gyerekek miatt.
Évekig tartó 24/7-es ügyeletért te mennyit számolnál fel? Szerintem többet, mint a sz4ros családi pótlék.
22L
Mesèlj,mifèle szerződèst írtatok a pasikáddal??
Ha valahol gyerek van,máris bukott az egész dolog.
Vagy fizetjük felesebe a bejárónőt meg a dadust?
Itt nyugaton 1500ft/óra körül még el is vállalják.
Utolsó, én ugyan nem szavaztalak le, de nem értek egyet. Ha te egyedül akarod vállalni a férjeddel közös gyereketek kihordásával és nevelésével járó terheket, az a te dolgod, viszont a teljesen jogos biztosítékról lemondani szerintem abszurd. Kockáztatja az ember, hogy 0ára kerül egy közös célért a gyerekével, amikor a másik fél nem kockáztat semmit.
És ezt jó anyagi helyzetben lévőként mondom. Nem kockáztatnám, hogyha bedől a cég, aminél dolgozom, és pont akkor válnék a rezsin és ételen kelljen spórolnom a gyerekkel. Egyedülálló kisgyerekesként keresett szakmával is hátrányból indulok, tartalékomat feléltem a gyereknevelés és álláskeresés alatt, és függhetek a picivel sóher apuka gyerektartásától. Ilyen körülmények közt az sem biztos, hogy nekem ítélnék a gyereket. Simán belepusztulnék..
Hiába van az embernek lakása, mint nekem, és mondjuk félmillás megtakarítása, de a rezsit és a kaját 28 ezer forintból egyedülálló munkanélküli anyukaként hónapokig nem lehet kihozni.
Aki lemond a házasságalatti vagyonközösségről, vagy azt jelentős mértékben korlátozza, az szerintem nem normális. Amíg ketten vagytok oké, de mikor majd az exférj arra hivatkozva kéri a gyerekelhelyezést, hogy neki csodásak az életkörülményei, mert a dolgozott évek alatt sokat meg tudott spórolni, jusson eszedbe, milyen "önzetlen" döntést hoztál.
Ja és mondom ezt úgy, hogy nem pénzleső vagyok, csak tudom, hogy sok szerencsétlen helyzet egyszerre összejöhet, akármennyire is biztos a helyzet. Amíg pedig 2 keresővel számolsz, nem sok az a 400ezer a nyaralásra, nyugodtan beleadod te is a részed. Majd egyedülálló munkanélküli anyukaként leshetsz, hogy a félretett pénzed egyik fele a biztosnak hitt magasabb életszínvonalba ment bele, most meg magyarázkodhatsz állásinterjún, hogy elég segítséged van, nem fogsz sokat hiányozni a gyerek miatt a munkából. Vagy elvállalsz valami vackot, mert enni kell, és 3 műszakba mehetsz gyárba jó diplomával, mert enni kell.
Ha gyereket nem terveztek oké a szerződés. Le is mondanék a férjem fizetésének x százalékáról, ha milliókat fizetne egy gyerekért, hogy kárpótoljon a munkából kiesés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!