Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ebben a liberális (vagy annak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben a liberális (vagy annak tűnő) korban miért érinti annyira rosszul a házassági szerződés a nőket?

Figyelt kérdés

Jópár itteni válaszból ugyanis ez jön le.

Ahogy én látom: A nők előtt is teljes mértékben ott van minden lehetőség már arra, hogy saját egzisztenciát alakítsanak ki. Lehet, hogy még legfelsőbb vezetői szinten nem, de ott is egyre nagyobb az átfedés ilyen tekintetben.

Közszférában viszont ahol a legtöbb ember helyezkedik el ugyanakkora eséllyel kapják meg a nők is a munkát (gyakran a könnyebb munkát) ugyanazért a fizetésért.

Ám házasságnál gyakran (nagyrészt jogosan ugye...) elvárt, hogy a férfinak legyen lakása ami válásnál vagy az asszonyé marad a gyerekek miatt vagy feleződik.

Szóval miért is ellenszenves, ha egy férfi gondol arra, hogy nem teszi bele vakon, az egész életében kemény munkával felépített javait egy nő kezébe és teszi kockára az egészet a szerelem oltárán?

Én még nem váltam ezért csak az ismerőseim tapasztalatai révén tudok gondolkodni (férfiak) akiknél rendre az van, hogy 5-10-20 év házasság után a feleség egyik hétről a másikra közölte, hogy ennyi, vége és mindegyikük legalább egy lakást vagy házat bukott a váláson. Volt aki háromszor nősült, három lakást bukott el és most 50 felett albérletben él.

Én férfiként nem lennék megsértődve, ha mondjuk kilátásban lenne a házasság egy olyan nővel aki jobb anyagi és egzisztenciális szinten van nálam és mondaná, hogy csak ilyen és ilyen feltételekkel hajlandó belemenni a házasságba. Szerintem ez teljesen korrekt és logikus.

2017. szept. 8. 23:16
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
41%

26/: a "pasikámmal" nem írtunk alá semmit, mivel még nem vagyunk házasok, én még tanulok.

Azért támogatom a házassági szerződést, mert a saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen az, amikor nincs, meddig húzódhatnak a tárgyalások, a gyűlölködés, mivel a szüleim elváltak, amikor apám megcsalta anyukámat.

2017. szept. 9. 14:49
 32/60 anonim ***** válasza:
0%

"Csak abba nem gondoltál bele, hogy a nő mennyi lehetőségtől és pénztől esik el a gyerekek miatt."

Melyik nőnek fognak pisztolyt a fejéhez, hogy vállaljon gyereket? No meg nyilván aki tájékozott, az ezekkel tisztában van a gyerekvállalás előtt is.

2017. szept. 9. 15:50
 33/60 anonim ***** válasza:
100%

"Melyik nőnek fognak pisztolyt a fejéhez, hogy vállaljon gyereket?"

Ezt normális emberek a kapcsolat elején megbeszélik és közös döntést hoznak, ami minkettőnek megfelel. A gyerekcsináláshoz 2 ember kell.

2017. szept. 9. 16:08
 34/60 anonim ***** válasza:
64%
#33: ezzel teljesen egyetértek.
2017. szept. 9. 16:27
 35/60 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem mondta, hogy a gyerekvállalás kényszer. Épeszű nő házasságban szül, ahol kompenzálva van a vagyonközösséggel mindaz, amitől elesis a gyerekkihordás és nevelés alatt.
2017. szept. 9. 17:28
 36/60 anonim ***** válasza:
17%
Épeszű férfi meg nem házasodok a jelenlegi férfiellenes rendszerben.
2017. szept. 9. 18:40
 37/60 anonim ***** válasza:
73%
Férfiellenes? Az igen, sok eszed van neked is.
2017. szept. 9. 19:21
 38/60 anonim ***** válasza:
84%
Nem baj 3as, majd egy ügyvèd jót ebèdel a pènzen, amit azèrt fizetsz, hogy az egyèbkènt is neked jâró különvagyont lepapírozza! 😂
2017. szept. 9. 20:18
 39/60 anonim ***** válasza:
100%

Az megvan, hogy a házasság ALATT szerzett dolgok közösek?

Ergo, ha házsság után! vette a házat, akkor ne picsogjon, mert AZT valóban viheti a nő - a felét.

Mellesleg ptk, házasság előtti vagyon külön :), szóval ha te milliárdokat kerestél előtte, az csak a tiéd.

2017. szept. 9. 20:39
 40/60 anonim ***** válasza:
0%
Van itt értelme egyáltalán választ írni? Össze-vissza jönnek a válaszok, hogy a házassági szerződés kell és fel vannak pontozva... De egy szó sem esik a kérdésről, hogy miért érinti rosszul a nőket. Amelyik válasz meg leírja ezt, azt lepontozzák. Itt van értelme bármi mást írni azon kívül, hogy minden nő egy csoda? Akkor is, ha félrelép?
2017. szept. 9. 22:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!