Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők mikor fogják felfogni, hogy olyan kapcsolatba nem érdemes szülni, ahol a pasi nem veszi őket feleségül?
Rengeteg olyan példa van a nők előtt, amikor a fickó gyereket nemz a nőnek, majd rövid időn belül továbbáll.
A nők mégis szülnek olyan férfiaknak (?) is, akik arra sem képesek, hogy házasságot kössenek, elköteleződjenek, egészséges családi életet éljenek.
Annak pedig mindig nyomós oka van, ha egy férfi nem nősül...
Akkor mégis miért dőlnek be a nők újra meg újra az ilyen léhűtő pasiknak?
Szánalmas, hogy ti, akik annyira házasságpártiak vagytok egy egyszerű kérdésre se vagytok hajlandóak válaszolni, hogy akkor miért van annyi válás!
De ebből a nem válaszadásból is látszik, hogy igazam van, gőzötök sincs, plusz nem a házasság a lényeg, hanem a két fél hozzáállása!
Hiába kötsz te házasságot, vagytok együtt 10 évig, szülsz gyereket, de aztán a 11. évben meg elváltok, és arról nem a házassági papír tehet, hanem ti, a két felnőtt, akik nem tudtátok egyben tartani a családot, a házasságot!
Kislány, egyik kapcsolat se úgy indul, hogy már azon gondolkodnak, hogy mikor lesz vége.
Egy házasság is tönkre tud menni, hanem tesznek azért a felek, hogy az működőképes legyen.
Pl. unokatesóm második házasságból született egy lány, aztán elváltak, a kislány meg úgy bosszulja meg a szülei nemtörődömségét, hogy nem tanul, drogozik, cigányokkal barátkozik..stb.
Pedig náluk is minden happy-vel és rózsaszínköddel indult.
Hiába akarod te azt bemagyarázni, hogy kötelező legyen a házasság, mert persze egészséges családmodellhez hozzátartozik, de egy jól működő házassághoz két ember kell, egy nő és egy férfi.
Inkább olvassátok el Csernus Imrétől A férfi és A nő című könyveket!
És még valami: ha tönkre megy a házasság és már csak veszekedtek, akkor nem váltok el, csak a gyerek miatt? És a gyerek majd ilyen sz..r közegben fog felnőni? Mit fog az a szerencsétlen gyerek látni a két szülőtől?
Jezusom, itt alapvetöen az a problema, hogy a kerdezö szerint csak az ö allaspontja igaz.
Szerintem egy ferfi azzal vallal fel egy nöt, hogy pl. bemutatja a csaladjanak, hüseges hozza, felelösseget vallal a csaladert. Nem azzal, hogy kimondja az igent. Ismetlem ( bar a kerdezö megmondta, az en hazzassagom smafu volt, ezert nem szamit), nalunk megvolt a felvallalas, feher ruhas esküvö. Nekem fontos volt, neki mindegy, hogy lesz a papirunk. 8 evig eltünk stabil kapcsolatban, szeretetben, epitettük a jövönk. Ez akkor nem lett volna alap egy gyerekhez? Vagy kerdezö töled kell mindig engedelyt kernk, vagy ki dönti el?
Ha lett volna gyerek ugyanugy itt allnek vele egyedül. Szoval nem ertem miert csak ugy a jo, ahogy te azt kitalaltad.
Közeli ismerös elvalt ferfival van együtt. Azert valt el, mert a neje csalta (hopp, ilyen is van). Nem akarnak esküvöt, de boldogok együtt. Tudom, a pasi mar holnap le fog lepni, mert nincs papir...
Minden kapcsolat mas, ezt kene elfogadni. Nem csak a te vilagnezetednek kell mindennel megfelelnie, masok mashogy boldogok.
Kérdező, ezt a kérdést most tették fel, olvasd el, tanulságos lesz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..
"Attól, hogy te torz családban nőttél fel, még nem vagytok követendő példa."
Hogy merészelsz ilyet mondani valakinek, akit nem ismersz? Téged erre tanítottak otthon az akármilyen kapcsolatban élő szüleid? Erkölcsi nulla vagy.
Akár tetszik, akár nem torz család vagytok/voltatok.
Egy nő és egy férfi simán együtt él, a férfi meg neveli egy idegen férfi gyerekét.
Nekem ez nem egészséges családkép, de nem sértésnek szántam.
Ha neked ez nem torz családkép, akkor mi az?
Jaj, várj tudom, neked az a házasság.
Akkor, ezt, szerintem meg is beszéltük.
Akármennyire is sértésnek hangzik, az előző, szerintem sem sértésnek szánta.
Szerintem úgy értette, hogy nem egy általánosan elfogadott családban nőttél fel.
Ettől szerethettek a szüleid, meg a nevelőapád, de tény, hogy ez egy torz családi kép.
Mert két ember simán együtt élt, te meg velük éltél.
A normális és elfogadott családi kép az, a házasság és az abban született gyerekek.
Az már más kérdés, hogy van aki szívesebben él élettársi kapcsolatban, meg meleg párként, meg csak úgy bevállalnak egy gyereket össze cuccolnak aztán meg szét.
De ettől ez nem lesz ép és egészséges családi kép, attól, hogy az abban élők annak látják.
Lehet, hogy a körülötted vagy mások körül sok a válás, főleg, ha fiatalon vagy csak egy gyerek miatt ugrottak bele.
De például, körülöttem, számos házasság van, akik hosszú éve boldogan élnek egymás mellett. A környezetemben csupán 1 azaz 1 darab válás volt.
Ma is vannak még, akiknek sikerült és akik hisznek a házasságban, ettől még nem kell őket elítélni.
Számos olyan párt is ismerek, akik úgy gondolkodtak mint, te, hogy á nem kell a papír, de később ők is megházasodtak.
Nyilván egy házasság és egy élettársi kapcsolat is zátonyra futhat ez mind a kettő esetében, benne van a pakliban.
Senki nem mondta neked, vagy másnak, hogy meg kell házasodni, de a normál családi kép, ha tetszik, ha nem, az a házasság.
Nem olvastam hozzászólásokat.
Szerintem nincs igazad. Ha egy férfi annyira menni akar, elhagyja a feleségét is. Ha meg maradni akar, nem a papír miatt akar maradni.
Nálunk gyerek van, házasok nem vagyunk még. És eszemben sincs sürgetni a dolgot (de, én vagyok a nő). Tökéletes a kapcsolat így is, és semmi sem változna, ha elvenne a párom. Ezért nem is lelkesedek különösebben, és eszembe se jutna evvel szívni a vérét, hogy mikor vesz már el?? Majd elvesz, nem sürgős senkinek, nem múlik rajta semmi.
Nem ettől lesz jó egy kapcsolat.
Megnyugtatlak, te sokkal hülyébb vagy, mint ezek a nők. :D
Azt hiszed, csak azért a nővel marad egy pali élete végéig, mert aláírt egy szerződést? :D
A válás szót még életedben nem hallottad? :D
És a félrelépést? :D
Olyan hülye vagy istenem, remélem orrba-szárba csalnak téged, aztán majd ide jössz sírni a következő a kérdéseddel, hogy "megházasodtam, mégsem hűséges hozzám a párom, ez hogy lehet, ezt én nem értem????? :O"
Te idióta! :D
Kérdező, te mitől vagy frusztrált és boldogtalan?
Téged elvett valaki feleségül?
Picit régi kérdés, de azért válaszolok, hátha még elolvasod. Kérdező, nem szoktam ilyesmit írni, de nem tudom megállni, borzasztó butaságokat írsz/gondolsz, vagy valami álomvilágban élsz.
Sajnos sok nő a mai napig azt hiszi, hogy ha már szül egy vagy több gyereket a kapcsolatba, akkor a pasija el fogja venni. Ez néha összejön (ami gyakorlatilag garantálja a válást), de többnyire nem, mert az a férfi aki határozott és nem akar házasodni, gyerekkel sem fogja elvenni a csaját.
Rengeteg nő szül házasságban gyereket, és élettársi kapcsolatban is. Ha a pasi le akar lépni, akkor el fogja hagyni a feleséget is, meg a barátnőt is. Marhára nem oszt nem szoroz, hogy házasok vagy sem. Nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy a házasság bárkit is megment attól, hogy egyedülállóként kelljen felnevelnie a gyerekét.
Nem mindig bedőlésről van szó, a buta ostoba nőket leszámítva, hanem egy döntésről. Vannak akik egyszerűen csak nem tartják fontosnak a házasságot és kész. Vannak akik meg akarják őrizni a szabadságukat, vagy egy esetleges szakításnál nem kell válással bajlódni, kalap kabát és ennyi. Jogilag nem akarnak összetartozni, semmi több. Nem kell ebbe semmi negatívumot belelátni.
Én ezeket úgy írom, hogy házasságpárti vagyok, házasságban élek, és igen, le merem írni akár lepontoznak akár nem, hogy életemben egyszer szerettem volna átélni életem szerelmével a mi esküvőnket, hogy hivatalosan a törvény előtt is egymás hozzátartozói legyünk, hogy felvehessem a nevét, hogy karikagyűrűt viseljünk (és nem kamuból), hogy férj és feleség legyünk. Igen, nekem ez fontos volt, és a férjemnek is, és én nem szültem volna semmiképp házasságon kívül, de nem azért, mert azt gondolom, hogy akkor nem hagyhatnak el. Egyszerűen nekem ilyen az értékrendem, hozzáállásom, ahogy tetszik. Nekem fontos volt a sorrend:járás, eljegyzés, összeköltözés, házasság, és max utána gyerek.
De attól, hogy én a saját életemben ezt fontosnak tartom, még mások miért ne élhetnének másképp, úgy ahogy nekik jó?
Fogadd el te is, hogy nem mindenkinek egyezik a véleménye a tiéddel, de ettől még nem lesznek sem ők, sem te több vagy kevesebb.
Mi így vagyunk boldogok, hogy ő a férjem és én a felesége vagyok, másoknak pedig jó a barát/barátnő együttélős kapcsolat. Neked ez miért fáj? Mit érdekel téged, hogy mások milyen jellegű kapcsolatban élnek? Ha mindkét fél egyetért ebben, akkor nincs ezzel semmi probléma. Az a lényeg, hogy boldogok, és mindkét fél elégedett legyen a helyzettel.
Házastársak lehetnek boldogok, lehetnek boldogtalanok, lehetnek elváltak. Élettársak is lehetnek boldogok, boldogtalanok és szakíthatnak. Ezen a gyerekvállalás NEM változtat. A 2 emberen múlik minden, hogy mit tesznek és mit nem tesznek azért, hogy a kapcsolatuk, vagy a házasságuk működjön, hogy boldogok legyenek együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!