Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőknek miért olyan fontos a házasság, gyerekek? Kizárólag lányok válaszát várom, kort is írjatok, légszíves.
Az itteni válaszok alapján, úgy tűnik a kérdés, már-már szinte alaptalan.
Ösztön, evolúciós származék az egész. Minek van egy nőnek szélesebb csípője, gyengébb izomzata stb.?
Szélesebb csípője, nagyobb melle mint egy férfinak ,hogy szüljön, és táplálja a gyereket. A szex ösztöne is ,ha tudat alatt is, a szaporodásra buzdítja, mert a fajfenntartás bele van kódolva, mint minden élőlénybe.
Gyengébb mert, többek között, a férfiaknak jutott inkább anno a vadászat, valamint a védelem is stb. A nők akkor az otthonhoz, a ,,fészekhez'' jobban kötöttek voltak, gyereket neveltek, a család, közösség feladatainak rájuk eső részéről gondoskodtak. Szintén mintegy beléjük kódolva, ösztöneik is segítettek ebben. A házassággal eredetileg ezt a férfival való ,,együttműködési kapcsot'' erősítené. Az más kérdés ,hogy modernizálodó, liberalizálódó világunkban, ezek a dolgok gyengülnek, degenerálódnak.
Az esküvő azért volt fontos, mert egy szertartás. Érted. A diplomákat is megkapom ha nem megél el a diplomaosztora de azért nem ugyanaz... az ember életében vannak dolgok, mérföldkovek amiknek jár az ünneplés. Ilyen az is hogy megpecseteled életed hátralévő részét. Szerintem
A gyerek nekem nem fontos. Vagy meg nem. Sosem voltam az aki megorul értük.
Sok nő úgy van vele, hogy házassággal és gyerekkel akarja megfogni a férfit...
A házasságból sokkal nehezebb kilépni, mint egy szimpla kapcsolatból, az a papír bizony sokat nyom a latba...
A nőknek biztonságérzetet ad, a férfiakat pedig megrémíti...
A nőknek fiatal korukban fontos a házasság, a férfiaknak viszont idősebb korukban. Amikor a nő a házasodni akar, akkor a férfi még nem, mire a férfinak lesz fontos a házasság, addigra már a nőnek nincs rá igénye.
A gyerek pedig sajnos sokszor eszköz...
Az embernek meg kell érnie a gyermekvállalásra!
Akkor visszatérve a kérdésre a jó választ jogában tanítják. Azt érezzük, hogy a férfi és nő között a fizikális különbségeken kívűl jóval több a különbség és nem tévedünk. A jogában azt mondják, hogy a társadalmi feladatainkat ketté bontották, vannak a statikus és a dinamikus feladatok.
A statikus feladatok a stabilitást, a biztonságot, az örök újrakezdést jelentik, a táptalajt amibe a mag belehul és új élet születik belőle. Ezt a feladatot a nők kapták meg, és ezt úgy érték el, hogy röghöz kötötték őket, materialistákat csináltak belőlük. Meg kell nézni amikor nők csoportja beszélget, az esetek 60, de akár 90 százalékában is az anyagról beszélnek, valaminek megszerzése, megtartása, elveszítése.
Van a másik oldal a dinamika amit a férfiak kaptak. Dinamika mint erő, dinamika mint változás és dinamika mint gondolkodás. Nagyon nem véletlen, hogy 20x annyi férfi sportoló van mint nő, vagy hogy a nobel díjasok 98%-a férfi és sorolhatnám.
Azt hiszem megválaszoltam a kérdést. F/43:))))
"társadalmi feladatainkat ketté bontották... röghöz kötötték őket, materialistákat csináltak belőlük"
Kicsodák?
Az istenek? A földönkívüliek? Az őskori falu nagyjai?
Üdv!
Számomra azért fontos, mert családot szeretnék. Egy kisebbfajta közösségben szeretnék élni. Közösségben.
Éltem már egy évet lelkigyakorlatos házban. Jó volt közösségben élni, folyamatosan csiszolódnom kellett (mint egy gyémántnak?). Nekem kellenek az efféle kihívások.
Egymagamban sok mindent nem tapasztalhatok meg. Ha egyedül vagyok mindig igazam van. Amikor pedig közösségben vagyok valakivel/valakikkel, akkor már más véleményével is találkozom. Vagy elutasítom vagy megpróbálom megérteni, hogy ő miért gondolja úgy a dolgokat, ahogyan gondolja és azután, mérlegelve vagy elmondom miért tartom a magam véleményét jelen pillanatban alkalmazhatónak vagy hálát adnok, hogy segített egy új látásmódot adni az adott problémára.
Nos ezt végül is baráti, munkatársi kapcsolatban is meg lehet élni.
Viszont elköteleződés nélkül nem várhatom el senkitől, hogy egy életre éljünk együtt közösségben.
A világban szeretnék családosként élni.
(Saját vagy fogadott gyerekekkel).
Lehet furán hangzik a mai világban, de fizikailag és lelkileg lemeztelenedni is csak egy olyan férfi mellett teszem önszántamból, aki tényleg képes értem/értünk intézményesen is elköteleződni.
26/Nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!