Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőknek miért olyan fontos a házasság, gyerekek? Kizárólag lányok válaszát várom, kort is írjatok, légszíves.
Nem az. Házasság bármikor véget érhet és viszi a pénzem, gyerekem meg soha nem lesz.
29/N
Egyikre se vagyom meg, mondjuk 22 eves fejjel talan jogosan is. A hazassag szamomra nem mervado, ha vkivel jol erzem magam, tokeletes az elettarsi kapcsolat is. Persze nem vagyok ellene, de akkor se kene nagy felhajtas, hatalmas ruhaval.
A gyerek mas kerdes, hatalmas felelosseg, nekem vannak olyan traumaim, ami miatt boven odzkodok tole, de inkabb attol felek, hogy nem jo embert valasztok apanak (elhagyna minket,egy ido utan eroszakossa valna vagy epp hanyagga). Ezt nem akarom...
- régen a nők egyetlen célja az életben a házasság és a szülés volt
- erre alapozva csinálnak menyasszony barbit, meg 666 disney filmet lányoknak, amikben az a happy end, hogy a hercegnő összeházasodik a szerelmével
- ezzel egyrészt belenevelik a kislányokat ebbe az értékrendbe + életben is tartják és megerősítik a régi sztereotípiát
Nyilván jó dolog, ha van valakid, aki hajlandó rá, hogy a család, és az állam előtt megesküszik, hogy veled akar maradni, de az egy abszolút belénk nevelt világnézet, miszerint a nőnek kell családőrültnek lennie, és a férfinak minden áron menekülnie kell ez elől.
Viszont úgy tapasztaltam, hogy a normális, intelligens emberek (férfiak, nők egyaránt) a való életben nagyjából megtalálják a középutat a házasságmánia, és a letelepedés iránti félelem között.
23N
Nem "gyereket" és "házasságot" szeretnék, hanem családot magam körül. Akkor is, ha a szüleim már meghaltak, és a testvérem a saját életét éli máshol, a saját családjával. És a legegyszerűbb módja, hogy egy nőnek családja legyen öregkorára, ha saját gyerekeket vállal, lehetőleg egy szintén családszerető férfival.
Engem például nem tántorít el a házasságtól, hogy milyen sok a válás. Számomra a házasodási szándék mutatja, hogy a párom komolyan gondolja velem. Aki már az elején nem képes ennyire elkötelezni magát, mert "mi lesz hogyha", azzal nem kezdek. Ha évek múlva meggondolja magát és elválunk, akkor viszont érzek elég erőt magamban, hogy akár egyedül is neveljem a gyerekeimet. Nem dől össze a világ. A gyerekeim a válástól nem tűnnek el, nekem ott lesz családom. Persze azt szeretném, ha az apjuk is a család része lenne, de ha őneki ez esetleg nem kell, nem roskadok magamba.
Az esküvő és a felhajtás amúgy teljesen hidegen hagy, nem is tartottunk.
35N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!