Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Baj" ha nem jegyez el?
Van olyan ismerősöm, aki idén házasodik.
Nem volt konkrét eljegyzés, egyszerűen megbeszélték, hogy szeretnének összeházasodni és elkezdték szervezni.
Ilyen is van, ha mindkét félnek tetszik ez a megoldás,akkor miért ne?
Viszont annyit tudok tanácsolni, hogy az ilyen kérdéseket ne csak a barátnőddel beszéld meg.A barátoddal kéne inkább. Ő akar házasodni? Mi a véleménye a témáról?
Egyáltalán a pasid mondta, hogy szándékában áll feleségül venni, vagy csak álmodozol, és azt sem tudod házasságpárti -e , vagy házasságellenes? Vagy már szervezitek az esküvőt?
Szerintem mindenki eldönti maga, hogy baj-e ha konkrét eljegyzés nélkül házasodik. Nálunk ez alap volt, hogy megkérte a kezem a férjem, (akkor még párom).
Nem kötelező az eljegyzés ahhoz, hogy házasodjatok, nincs törvénybe vésve :)
Ha nem akartok gyűrűs nagy lánykérést, akkor ne legyen :)
Semmit nem fog változtatni a Föld forgásán, ellenben ti nem érzitek nyomásnak, meg muszájnak.
Egyik barátnőm a férjével úgy házasodott össze, hogy egyik nap leültek, hogy akkor összeházasodnának. Nagy durr bele, semmi lánykérés. Szóltak is a szülőknek, elkezdték tervezni az esküvőt, köszönik szépen, eljegyzés nélkül is boldog házasok. :)
Ahogy neketek jól esik, az a lényeg! :)
Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat :)
Igen, ő is szeretné. Sőt, legelőször ő hozta fel a házasságot és még az éven szeretnénk megejteni. Egyikünk sem akar nagy felhajtást és ebből a szempontból is feleslegesnek tartom az eljegyzést. Szerintem annyira őt sem izgatja a dolog. Régebben szerettem volna, hogy eljegyezzen mert hú, milyen jó lenne.. és volt már, hogy észrevettem hogy titokban az ujjamat méregeti de valahogy ez nem történt meg. És ez nem egyenlő azzal, hogy nem szeret. Nyilván együtt is megbeszéltük, hogy szeretnénk házasodni csak az ember megbeszél ilyeneket más hozzá eléggé közel álló személlyel is.
Amikor meg lett a gyűrűm, amit a netről rendeltem :D a kezébe nyomtam, hogy na akkor térdre XD
Nekem kellett a lánykérés, 8 év után, amiből 6 év együttélés úgysem nem lepett volna meg túlságosan, ha magától kér meg.. szóval ki lett adva feladatba :D
De iszonyú romantikus volt, még sírtam is:) mármint nem a "térdre!" résznél :D hanem az volt nagyon romantikus, amit ő mondott, hogy miért akar elvenni:)
Kicsit túlragoztam: a leánykérés jár minden leánynak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!