Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy komoly kérdés! Közös vagy külön kassza a jobb egy házasságban?
Nálunk közös a kassza. A férjem keres többet, de ő javasolta először, hogy ez legyen. Ha én keresnék többet, akkor is közös lenne.
Úgy néz ki, hogy az én fizetésem úgy ahogy van, (80 ezer) megy megtakarításnak, és a férjeméből (150 ezer) fizetjük a megélhetésre valót, a maradékot pedig szórakozásra költjük: közös programokra, hobbira stb.
Ha valami nagyon extra dolog kell: pl tavaly tönkrement a mikrónk, a megtakarításból vettünk ki. Ha a hűtő halálozna el, akkor is így tennénk, ha a mosógép akkor is. Egyébként pedig szépen gyarapszik hónapról hónapra.
Nekünk így kényelmes, ezt beszéltük meg. Valamint azt is, hogy én kezelem a pénzt, mert a férjem nem tud, és nem is akar vele bánni. Ha nála lenne, mindet elköltené, és nem lenne megtakarításunk, így megkért hogy vigyázzak rá.
Közös a házimunka, a kassza, és a megtakarítás is. Illetve minden kiadást meg szoktunk beszélni.
Egy esetleges válás esetén például a megtakarításunknak vinné a felét a férjem, mert annak a fele őt illeti meg.
A válást is lehet kulturáltan intézni. Nem kell olyannal házasodni, aki ki akar forgatni a vagyonodból és ennyi.
El nem tudom képzelni, hogy tud két egymást szerető ember filléreskedni. Ha az egyik fél elveszti a munkáját, akkor a másik kidobja az utcára? Nem kap enni? Vezetik a tartozását papíron? Külön nyaralnak, mert pl az egyiknek nincs pénze külföldi útra? Az egyik költ a hobbijára, vesz ezt-azt, a másik meg csak bámulja a plafont, mert egy könyvet nem tud magának venni? Ha ezek nem így vannak, akkor az nem külön kassza.
Nálunk abszolút bevált a közös mert hasonlóan spórolósan élünk. Férj keres többet, amíg nem voltak gyerekek, az én fizetésemből éltünk, övét tettük félre későbbre. Most gyerekekkel kb fordítva.
Szüleimnél a közös kassza nem működik mert apám szórja ha éppen van, anyám meg beosztja. Nekik a kulon kassza vált be, rezsi felezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!