Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Egy komoly kérdés! Közös vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy komoly kérdés! Közös vagy külön kassza a jobb egy házasságban?

Figyelt kérdés
Érveket is szeretnék kérni ha lehet?:-)

2016. nov. 29. 20:59
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
78%
#26 nem értek veled egyet, nem az a baj, (ebben a helyzetben), hogy " A magyar a pénzkérdéseit is érzelmi oldalról közelíti" - mi a házasságot és a kapcsolatot közelítjük érzelmi oldalról, sok hozzászóló, meg erről mit sem sejtve csak a pénz körül forog - erősen túlfűtött érzelmekkel.
2016. dec. 1. 16:41
 32/36 anonim ***** válasza:
33%
Igen. Látszik is a százalék közti különbségben:) itt aki a házasságot es az összes dolgát nem elethalal kerdeskent kezeli az kb a szemétláda kategóriában van. A 26os valaszban semmiféle túlfűtöttség nincs.
2016. dec. 1. 19:01
 33/36 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk közös a kassza. A férjem keres többet, de ő javasolta először, hogy ez legyen. Ha én keresnék többet, akkor is közös lenne.

Úgy néz ki, hogy az én fizetésem úgy ahogy van, (80 ezer) megy megtakarításnak, és a férjeméből (150 ezer) fizetjük a megélhetésre valót, a maradékot pedig szórakozásra költjük: közös programokra, hobbira stb.

Ha valami nagyon extra dolog kell: pl tavaly tönkrement a mikrónk, a megtakarításból vettünk ki. Ha a hűtő halálozna el, akkor is így tennénk, ha a mosógép akkor is. Egyébként pedig szépen gyarapszik hónapról hónapra.

Nekünk így kényelmes, ezt beszéltük meg. Valamint azt is, hogy én kezelem a pénzt, mert a férjem nem tud, és nem is akar vele bánni. Ha nála lenne, mindet elköltené, és nem lenne megtakarításunk, így megkért hogy vigyázzak rá.

Közös a házimunka, a kassza, és a megtakarítás is. Illetve minden kiadást meg szoktunk beszélni.

Egy esetleges válás esetén például a megtakarításunknak vinné a felét a férjem, mert annak a fele őt illeti meg.

A válást is lehet kulturáltan intézni. Nem kell olyannal házasodni, aki ki akar forgatni a vagyonodból és ennyi.

El nem tudom képzelni, hogy tud két egymást szerető ember filléreskedni. Ha az egyik fél elveszti a munkáját, akkor a másik kidobja az utcára? Nem kap enni? Vezetik a tartozását papíron? Külön nyaralnak, mert pl az egyiknek nincs pénze külföldi útra? Az egyik költ a hobbijára, vesz ezt-azt, a másik meg csak bámulja a plafont, mert egy könyvet nem tud magának venni? Ha ezek nem így vannak, akkor az nem külön kassza.

2016. dec. 1. 21:13
 34/36 anonim ***** válasza:
39%
Gyerek előtt külön, utána közös.
2016. dec. 7. 13:54
 35/36 anonim ***** válasza:
31%
Jogilag akkor is közös ha külön számla, kassza van, persze ha csak nincs házassági szerződés, amit persze lehet házasság után is kötni. A mai világban a külön kassza a korrekt szerintem, főleg ha az egyik jóval többet keres. Jogilag az öröklésen kívül (de arra meg ott a végrendelet) korrektebb az élettársi viszony, mert ott, ha válás van szerzés arányában van az osztozkodás, csak nehezebb a bizonyítás.
2016. dec. 16. 12:14
 36/36 anonim ***** válasza:

Nálunk abszolút bevált a közös mert hasonlóan spórolósan élünk. Férj keres többet, amíg nem voltak gyerekek, az én fizetésemből éltünk, övét tettük félre későbbre. Most gyerekekkel kb fordítva.

Szüleimnél a közös kassza nem működik mert apám szórja ha éppen van, anyám meg beosztja. Nekik a kulon kassza vált be, rezsi felezése.

2017. aug. 7. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!