Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Egy komoly kérdés! Közös vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy komoly kérdés! Közös vagy külön kassza a jobb egy házasságban?

Figyelt kérdés
Érveket is szeretnék kérni ha lehet?:-)

2016. nov. 29. 20:59
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
89%

Közös. Értelmetlen külön pénzkupacon ülni, hiszen házasságban minden vagyon közös, akárki akárhogy pörög a hátán.

Aki nem bízik a másikban, az ne vegye el, ennyi. Nem kötelező, ez már a 21. század, nem égetnek el senkit azért, mert házasság nélkül él együtt valakivel. :D

2016. nov. 29. 22:15
 12/36 anonim ***** válasza:
27%
Én a külön kasszára szavazok. Úgy vagyok vele, hogy senkinek semmi köze hozzá, hogy pontosan mennyit keresek, mire költök, még a páromnak se. 2 éve élünk együtt és neki sincs ez ellen kifogása, pedig hasonló jövedelemmel rendelkezünk. 25L
2016. nov. 29. 23:18
 13/36 anonim ***** válasza:
27%

A közös kassza egy időzített bomba a kapcsolatban. Gyűlnek a sérelmek, aztán egyszer csak robban.

Ha valaki fizeti a bevásárlásokat másik meg a nyaralást, akkor a pár mindkét tagjában megvan a jó érzés, hogy törődött a másikkal és részt vállalt a házasságban, anélkül, hogy adórevizorként viselkednének a párjukkal.

2016. nov. 29. 23:30
 14/36 anonim ***** válasza:
74%

Én a most házasodó ismerőseimből kiindulva azt mondom, hogy ha az egyik jóval többet keres, mint a másik, akkor külön kassza!

Egyébként úgyis az lesz belőle, hogy egyik fizet itt, a másik ott, a végén úgyis közös lesz a kassza, vagy abból lesznek viták, hogy ki fizetett többet.

2016. nov. 29. 23:47
 15/36 anonim ***** válasza:
28%
Házassági szerződés után nagyjából külön. Semmi kedvem ahhoz, hogy úgy járjak, mint az elvált férfi ismerőseim 90%-a.
2016. nov. 30. 01:02
 16/36 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem ez kettőtök döntése.

Én nem bírok elviselni semmi közösködést. Csak azért mert bizonyos pontokon összekötöttük az életünket, attól még két külön független személy vagyunk.

Nálam a kassza sosem lesz az a pont, ahol összekötjük az életünket.

De ez csak az én véleményem, ez tényleg teljesen csak a két félen múlik :)

2016. nov. 30. 01:37
 17/36 anonim ***** válasza:
89%

Külön kassza esetén addig tart a házasság, amíg valaki elveszti a munkáját vagy beteg nem lesz?

Ha pedig gyereket terveznek, akkor a feleség tegyen félre 3 évre tartalékot, hogy nevelje a közös gyereket?

Következő pont gondolom az, hogy a gyerekre beosztják a 13 ezer családit, mert az ő pénze, és semmi köze a szülei keresetéhez.

Ezt az életet az választja, akinek a pénz mindennél fontosabb. Fontosabb, mint a család.

Ilyen emberrel én nem házasodnék, nem terveznék közös jövőt.

De gondolom a hagyományos szerepek maradnak: a nő mos, főz, takarít, gyereket nevel. A fele-fele ilyenkor már nem érvényes.

Vagy divat lett az is, hogy apa 1-2 évet otthon van gyed-en, és minden második alkalommal ő megy a beteg ovissal táppénzre? Á, dehogy!

Elvégre a nő magának szül gyereket. Az ilyen külön kassza lényege eleve az, hogy ideiglenesen együtt élnek, és minél könnyebb legyen külön menni.

Nincsenek már családok a szó klasszikus értelmében, csak együtt lakó párok, egyedülálló anyák, meg nevelt gyerekek a mozaikcsaládokban, ahol pár évente változik a mostoha anya és mostoha apa.

2016. nov. 30. 08:02
 18/36 anonim ***** válasza:
55%

#17: Külön kasszára szavaztam, de nem azt csinálnám, amit írtál. Ha a másik elveszti a munkáját, értelemszerűen én fizetek otthon mindent rá, amíg nem talál újat. De ha nem is keres, csak kényelmesen éldegélne az én pénzemből, akkor bizony nem fizetnék neki semmit.

A gyereknek meg közösen is lehet venni dolgokat.

Nem azért csinálnám a közös kasszát, mert a pénz fontosabb. Hanem azért, mert ha a másik fél gondol egyet és lelép, viszi a házat, pénzt, akkor évek munkája megy a kukába. És akárhogy is tervezgethetsz te, ilyen elég sok embernél beütött.

Részemről, a hagyományos szerepek sem maradnak. A házimunkát és hasonlókat is simán ellehet osztani a felek között. A mosás csak pár gombnyomás, sütni-főzni sem nagy ördöngösség.

A gyerekkel is simán maradnék gyedre. Részemről, imádnám a helyzetet! Táppénzre is simán mennék.

Abban igazad van, hogy sok az egyedülálló anya. Pl. az enyém is félrement jó párszor, persze, válás után nem kellett a szeretőinek. Apámat meg lehúzta anyagilag. De jól is járt a közös kasszával apám...

2016. nov. 30. 08:27
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Félig közös kassza. Nálunk bevált.

A havi kiadásokat rezsi stb közösen fizetjük hisz egy háztartásban élünk. A fenn maradó saját fizetésekből mindenki azt vesz magának amit akar. Viszont a több tízezres vásárlásokat megbeszéljük. Pl egy nadrág vásárlást nem.

2016. nov. 30. 08:43
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
9# 12# ez kb. addig működhet, amíg nincsenek gyerekek. Vagy, hogy gondoljátok, akkor lóf.aszt nem tudtok betenni a közösbe. Vagy majd mondod apának hogy ma vettem egy csomag pelust, tegnap popsitorlőt ide a felét?
2016. nov. 30. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!