Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kassza esetén hogy van az ajándékozás?
Nálunk közös kassza van a közös dolgokra (kocsi, lakbér, nyaralás, rezsi, kaja), illetve mindenki kap valamennyi "zsebpénzt", amit arra költ, amire szeretne (ruhák, kütyük). Ez utóbbihoz nem kell a másik beleegyezése. Ha valami drágábbról van szó, és a másik is egyetért vele, akkor az akkoris a közösből megy, ha csak egyikünknek lesz.
Az ajándékozást így a zsebpénzből oldjuk meg, amit annak arányában kap mindkettőnk, hogy mennyi a fizetése, hogy aki épp többet hoz a konyhára, az érezze n is ebből egy kicsit.
Teljesen közös kasszánál gondolom hozzáférsz a pénzhez, szerintem akkor úgy működik, hogy abból veszed meg. Mi viszont már tavaly azt csináltuk, hogy inkább költöttünk egy közös élményre (tavaly wellness-hétvége volt), mint tárgyi ajándékra. Idén meg én szimplán megkérdeztem, hogy mit szeretne, illetve én már meg is kaptam tőle karácsony címszóval egy olyan használati tárgyat, amire amúgyis szükségem volt, de a zsebpénzemből drága lett volna fedezni.
Mi vagy apróságot veszünk a másiknak, vagy ha drágább dologról volt szó, akkor azt "elosztottuk" több ünnepre.
Pl tavaly karácsonykor vettünk egy robotporszívót, az betudtuk közös karáncsonyi-szülinapi-névnapi ajándéknak.
Ez az utóbbi ritkán fordul elő, inkább apróságokkal szoktunk kedveskedni a másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!