Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ha a feleségetek azt kérné, hogy legyetek vele a szülésnél, hogyan reagálnátok?
Megtennétek a feleségetekért vagy nagyon visszataszító lenne számotokra, ha jelen lennétek?
Befolyásolná ez a szexuális életeteket?
A férjem mind a két gyerek születésénél bent volt, nem ájult el, nem hányt, csak fogta a kezem, és bíztatott. A végén nagyon büszke volt rám, mikor látta, micsoda küzdelem megszülni egy gyereket. Főleg első alkalommal.
Mondjuk úgy, hogy ez után azért nőttem a szemében.
A szex nem volt gond, sem rögtön utána, sem később, ilyen szempontból nem változott semmi, nem "csak" anyaként gondolt rám.
Szerintem ha egy pasinak ez traumát okoz, vagy megundorodik a feleségétől, az ne akarjon gyereket csinálni. :(
A világ legtermésztesebb dolga, hogy szülésnél a férj támogatja a feleségét, és nem csak a legyártásban vesz részt. Aki erre nem hajlandó, az később is csak az élvezetekből akarja kivenni a részét: játék, móka, kacagás, napi 10 percben, de pelenkázni és hányást takarítani csak te fogsz!
Az én férjem orvos, hála az Égnek.
Így ez nem is kérdés. Én elvárnám, hogy bejöjjön és bíztasson. Nem azt kell néznie, hogy hogy jön ki...
Szerintem nem ennyire fekete fehér a felállás. Az én férjem sem akart bejönni a szülőszobára velem, pedig én megkértem rá. Láttam rajta, hogy borzasztóan fél mindentől, ami véres és fájdalmas és nem tud segíteni. Hiába mondtam, hogy a jelenléte is segítség. Nem esett jól, de elfogadtam a döntését. (Igaz ő úgy volt nevelve, hogy vannak férfi és női feladatok, amik nagyon elkülönülnek egymástól.)
A szülészeten viszont a folyosóra én kimehettem vajúdás közben, így elég sokat együtt lehettünk, csak a vizsgálatokra kellett bemennem, no meg megszülni a babát. Több gyerekünk született így.
Aztán átépítették a szülészetet úgy, hogy aki egyszer bement a szülészet kapuján csak gyerekkel a kezében jöhet ki. A következő babánál a férjem így kijelentette, hogy mivel a vajúdás alatt én nem mászkálhatok ki, a szülőszobára bejön velem. Ott is volt a két legkisebb gyerekünk születésénél. Nem undorodott meg tőlem. Nem lett impotens se. Ő így élte meg az egészet. Szeret, de a kórházi légkört nehezen viseli. A gyerekeket egyébként ő is pelenkázta, etette, a hányásukat is felmosta, ha bepisiltek azt is.
Nem vagyunk egyformák. Az a lényeg, hogy szükség esetén jelen legyen a másik.
Azt viszont nem tudom megérteni, hogy a szexuális életre negatívan hasson egy szülés. A feleség az feleség szülés előtt és után is. Aki ezt nem fogadja el, ne csináljon gyereket, de ezt illik házasságkötés előtt közölni a nővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!