Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Sokan miért azzal indokolják...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan miért azzal indokolják a házasságellenességüket, hogy "fölösleges, semmivel nem több mint az élettársi kapcsolat"?

Figyelt kérdés

Ne értsétek félre, semmi baj azzal, ha valaki nem akar házasodni.

De miért úgy utasítják el, hogy utána se néznek, nem is tudják, hogy mik a különbségek az élettársi és a házastársi kapcsolatok között? o.O

Miért elleneznek egy olyan dolgot, amiről azt se tudják, hogy micsoda?

2016. aug. 4. 15:39
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:

Nézd, felőlem a gyíkemberekben is hihetsz, attól még nem lesz közel sem reális.

Azt nézd meg, hogy hány párnál van megcsalás és aztán gondolkodj el önnön nagyszerűségeden, ami szükségképp megóv majd attól, hogy téged is megcsaljanak/te is elcsábulj.

Hidd el nekem, hogy mindenki pont olyan egyedinek hiszi magát, mint te és pont ettől neme gyedi. Pont ettől van meg az előre megírt nyelvezete annak, amit mondani kell, hogy "szerelmes" legyél és odaad, amire vágyik az ember. Nem lehetünk őszinték, helyette csalásra, lopásra, hazugságra vagyunk kárhoztatva, na meg persze bűntudatra...

Tudod, hog ki a különleges?

Az a nő, amelyik a szemembe néz és kimondja, hogy tudja, hogy félre fogok dugni, de ne tudjon róla/max egyszer egy évben/csak nehogy szerelmes legyek,stb.

És nem azért, mert hú de jó, hogy zöld lámpát kaptam az nőkhöz és mellette van egy házicselédem, nem, hanem mert ezzel kihúzta az egész méregfogát, a tiltott gyümölcs jelleget. Valszeg max ha 1-2szer élnék vele életem során, viszont sokkal boldogabban és kevésbé ketrecbe zárt tigris-érzéssel.

Hogy neked miért ér többet a birtoklási vágyad, mint az én boldogságom támogatása egész halálomig, azt majd te megválaszolod, de pl számomra nem volna az.

Én boldogan engedném el a kezed, ha tudom, hogy visszatérsz magadtól.

2016. aug. 5. 13:55
 42/52 anonim ***** válasza:

Egy szóval nem mondtam, hogy nagyszerűnek, vagy teljesen egyedinek érzem magam. Mindössze vannak igényeim amikhez ragaszkodom. Ennyi. És akivel az igényeim nem passzolnak, azzal nem fogok együtt maradni.

Ahogy te rabságnak érzed a monogámiát, úgy nekem nem buli az, ha mellettem a társam másokkal is lefekszik.

Ha neked nincsenek igényeid, akkor az a te dolgod lényegében. Csak ne akkor sírj , ha esetleg nevelgettek majd közösen egy két gyereket, de az egyik vagy másik kakukktojás. Vagy esetleg a csajod megfertőzött valami nemi bajjal amit az egyik csődörétől kapott el.

2016. aug. 5. 14:08
 43/52 anonim ***** válasza:
0%

42-es

Hibás az érvelésed.

Egyrészt nem akarok gyereket soha, másrészt a védekezés fontos dolog volna így is, sőt igazán így nyer nagy jelentőséget.

Harmadrészt úgy csinálsz, mintha a félrequró férjed nem hozhatna haza nyavalyákat, csak mert te tiltod vagy ami érdekesebb, hogy kakukktojás pont az általad istenített monogám kapcsolatokban jellemző, ott éri meglepetésként az apákat, hogy benne vannak abba a 10-15%-ba, amire nem számítottak volna.

Abba viszont igazad van, hogy a monogámia számomra rabság, méghozzá a gyötrő fajtából.

2016. aug. 5. 14:12
 44/52 anonim ***** válasza:

37-es

,,Ezt is bele lehet foglalni házassági szerződésbe. "

Valóban de akkor meg jöhet a sablon szöveg hogy ,,jajj nem is szeretsz stb stb...

,,asszony úgy dönt, nem fog eltartani addig sem amíg találsz másikat, hisz te is sajnálod tőle a pénzt amit a közös életetek alatt kerestél" Ismét a női nagy logika...

Kb mintha azt mondanád hogy ha a férjed nem tud boltba menni akkor nem kap a tiédből mert ha már nem vagytok együtt ő nem felezi meg azt ami maradt amikor boltba járt. Ugye mekkora hülyeség? Na akkor vesd össze a párhuzamot...

,,akkor meg is érdemelné, hogy megkopasszam, mert nem ismert meg eléggé, és rosszul választott."

Jajj kedves, az lehet hogy a te férjed örülne ennek... de hidd el sok olyan ember van aki nem:) Akár milyen furcsa is elhinni, de van aki előre gondol:)

Igyekszel a női logikával érvelni és az érzelmi alapokra próbálod helyezni a dolgot, de ennek semmi értelme... mert nem is abba kötsz bele amit írok hanem abba amit belelátsz.

,,Ha ez nem tetszik lehet menni máshoz, de nem a hátam mögött, hanem szépen lezárjuk ami dolgunkat, és utána.'' Erre való a szerződés... nem kell évekig húzni a dolgot hanem pikk pakk megvan:)

Most meg már a jajj hagyjuk egymást nyomod ahogy látom.

Na igen, és hogy hagynátok egymást mondd el... A férjed megcsal te nem tűröd, ő meg nem akar válni... Közös a ház egymást fogjátok kerülgetni 1-2-3 évig amíg vége nem lesz a tárgyalásoknak nyugodj meg:) Ebből nem lesz hagyjuk egymást.

Menni fog majd a vita hogy kinek mi jár és mennyi, ahelyett hogy lett volna annyi hogy ,,írjunk egy szerződést biztos ami biztos ha nem akarja az egyikünk akkor gyorsan megoldhassuk''

De nem itt papolsz arról hogy mennyire gonosz is ez a szerződés közben meg beszélsz róla hogy te így nem élsz... hát de... ha válás van és nincs megegyezés akkor nem lesz itt pikk pakk válás.

Ugyan úgy együtt lehet lenni 40 évig szerződéssel mint anélkül... akkor neked nem tudom miért fáj ez a könnyebbítés elszakadás esetén... Erre te magad se tudod a választ, mert ha a házasság csak egy papír és ezt az egyik fél megteheti akkor ez is ugyan úgy csak egy papír amit a másik megtehet nem? Az egyik egy gesztus a másik egy záradék... papír-papír...

2016. aug. 5. 14:18
 45/52 anonim ***** válasza:

Nem tiltom. Azt mondtam neki màr az elején is, hogy csak addig vagyok vele amíg ő velem van (màsokkal nem).A hűségre mindkettőnknek igénye van.Igen, neki is, több okból is.Nekem is, több okból is.

Mi màr csak ilyen maradiak vagyunk, nem ultramodern divatmajmolók, akik szerint a megcsalàs milyen menő.

Màr csak azt nem értem, hogy ha te a promiszkuitàst részesíted előnyben, akkor minek neked baràtnő? Így is összefekszel màsokkal, akkor ő minek kell? Kell aki hàzimunkàt végez otthon?

2016. aug. 5. 14:28
 46/52 anonim ***** válasza:
0%

Nem, egyedül szeretek élni és magam szeretem végezni a házimunkát. Kell a saját tér.

A barátnő a társam, a párom, nem pedig azért van, hogy kiszolgáljon. Elvagyunk itt, nála, bárhol, szervezünk programokat és szeretjük egymást.

Viszont ha vége lesz egyszer, akkor valóban inkább a natúr szexkapcsolatokat részesítem majd előnyben.

Mondjuk nagyon eltértünk a témától...

2016. aug. 5. 14:34
 47/52 anonim ***** válasza:

"A férjed megcsal te nem tűröd, ő meg nem akar válni... Közös a ház egymást fogjátok kerülgetni 1-2-3 évig amíg vége nem lesz a tárgyalásoknak nyugodj meg:) Ebből nem lesz hagyjuk egymást. "

Az a magánügye, ha nem akar válni ilyen esetben. Nem kérdezem meg akarja e, mert nem érdekelne a válasz. Úgy is szétválasztanak előbb utóbb. A ház pedig nem közös, az én nevemen van. Házasság előtti vagyon. Semmi joga nincs hozzá. Anno ő költözött hozzám. És ami a lényeg: soha nem is követelne magának olyasmit ami nem illeti meg. Ez persze a mi esetünk. Másoknál máshogy van.

Aki pedig nem akar házassági szerződést aláírni, azt nem kell elvenni. Az akkor nem is szeretsz szöveg azoknál szokott elhangzani akik pénzre utaznak. Ez egyértelmű.

Egyébként nem értetted meg a pénzes dolog lényegét. Én arra gondoltam, ha ennyire nagyon el akarsz határolódni a párodtól anyagilag, akkor minden módon határolódj el, ne várd el, hogy eltartson ha nincs munkád például. Ne csak akkor legyen te pénzed, ha a tiédről van szó. Akkor legyen ő pénze is kizárólagosan, amikor az övéről van szó. Ha valaki ennyire rá akarja helyezni a hangsúlyt a pénzre akkor tegye, oké, de akkor az asszonyéból se akarjon semmit.

2016. aug. 5. 14:48
 48/52 A kérdező kommentje:

"71%-át a nők kezdeményezik ez statisztika megint"

Forrás? Most én ideírhatom, hogy márpedig 99%-a a férfiak miatt van, kb ugyanannyi alapja lenne :D Ha írsz egy valós forrást, akkor elhiszem.

Viszont attól, hogy a válókeresetet a nő adja be, attól még nem biztos, hogy miatta van.... Vagy ha például a férj megcsalja, megveri, stb stb stb, és emiatt akar válni, akkor is a nő tehet a dologról?

A megcsalásra annyit, hogy én a páromat választottam, őt szeretem, marhára nem érdekel, hogy öregedni fog... Ez természetes dolog. Ha pedig mégse kívánjuk egymást, akkor majd leülünk, és átbeszéljük, hogy mi legyen. Nyitott kapcsolat, kapcsolat vége, stb stb. NEM hazudnék SOHA a párom szemébe, nem szexelnék másokkal a háta mögött. Aki elárulja a párját, az nem is szereti, nem értem, minek van vele.

A gyerektartást miért fogják fel sokan büntetésnek??? A saját kölküket az emberek csak megcsinálni tudják, gondoskodni róla meg már büdös?

Ugyan nő vagyok, de ha lenne egy közös házunk és gyerekünk, és neki ítélnék a gyereket, én magam mondanám, hogy maradjon ő a házban a gyerekkel, hiszen én egyedül még mindig könnyebben megoldom a lakhatást a zűrös időkben, mint 1-2-3 gyerekkel együtt.

Nyilván nem azt fogják kihajítani, akinél a gyerekek maradnak.

Amúgy meg nem teljesen értem, házasság nélkül is vehetünk közösen lakást, házat, autót a párommal, meg költhetünk egymásra milliókat, szakításkor meg ugyanúgy rémálom lenne elintézni, hiszen még csak nincs is lepapírozva normálisan... szerintem házasság nélkül csak még macerásabb a dolog.

ma 11:48

Te is félreértettél engem. Egy szóval se mondtam, hogy a kapcsolat maga jobb egy papírtól.

De amikor a párodnak baja esik, és nem értesítenek hivatalból, meg az orvos neked nem ad ki infót, meg nem lesz "automatikusan" közös a gyerek, meg nem tudtok egymásnak elintézni dolgokat, esetleg örökbe akarnátok fogadni, de nem házasokként esélyetek se lenne rá, meg nem kaptok kedvezményeket, akkor meg lehet vakarózni, hogy az a hülye kis papír milyen jól jönne... :D

Aki azt írja, hogy drága az esküvő... Miért lenne az? Két tanú, hétköznap aláírjátok a papírt, kész. Ingyen volt, hacsak nem két csövest fizettek le tanúnak, mert akkor ők kerülnek párszáz forintba, és annyi.

Ez tök egyedi döntés, ennyi erővel mondhatnám, hogy nem szabad randizni, mert az rohadt drága. Azt úgy elfelejteném, hogy lehet luxus étterembe is menni, meg lehet sétálni egyet a parkban, ez már csakis a 2 ember döntése, nem a házasság intézményén múlik. A házasság érvényes ám lakodalom nélkül is. :D

2016. aug. 5. 15:58
 49/52 anonim ***** válasza:

,,Az a magánügye, ha nem akar válni ilyen esetben. Nem kérdezem meg akarja e, mert nem érdekelne a válasz.''

Jajj de ügyi vagy... ja hogy neked van kedved bíróságra járni és ott hagyni több 100.000 forintot? Szerinted hogy működik a válás? Nem fogják mondani hogy jajj szegénykém megcsaltak brühühü... Keményen neked is és a férjednek is ki kell perkálni a bért és ha akar ott marad ha tetszik ha nem. Szerinted olyan felemelő kerülgetni egymást és a bíróságra járni???

,,A ház pedig nem közös, az én nevemen van. Házasság előtti vagyon... soha nem is követelne magának olyasmit ami nem illeti meg.'' De nem értem...

Itt nem egy esetről van szó hanem a valóságról...

Jó ha tudod hogy addig a tiéd a ház ameddig a tiéd:) Ha elköltöztök máshová és a te pénzedből (amit ebből a házból szereztél) van véve akkor az már közös:) Ergó igényt tarthat rá a másik fél:)

Meg amúgy is mit követelne?

,,Aki pedig nem akar házassági szerződést aláírni, azt nem kell elvenni.'' végre kimondtad...

,,Egyébként nem értetted meg a pénzes dolog lényegét."

Hol írtam az elhatárolódást? A válás utáni vagyonmegosztást írtam, de láttam a kis bevásárlós példa alapján se értetted meg...

Ez az utolsó hogy elmondom értsd meg.

Ha 2 fél elválik a szerződés által annyit kapjon nagyából amennyit beletett... Tehát ha a párod 1 milliót keres te pedig nem dolgozol akkor a VÁLÁS után ne járjon neked a ház és minden másnak a fele hanem pl egész nap csak ruhákat vásárolsz magadnak.

Itt nem arról van szó hogy ha házas vagy ne tartson el ha szarul vagy hanem még rúgjon is beléd 2-t sőt köpjön le... hanem a VÁLÁS! ismétlem VÁLÁS utáni helyzetre próbáltam utalni...

De valóban olyan szinten anyagias vagyok hogy a közös pénznek is van határa... mert nem azért közös hogy minden szir szarra el legyen költve pl LV-s táska vagy arany rolex hanem hogy valóban fontos dolgokra pl együtt nyaralni, autó, felújítás vagy közös megegyezés lapján. Ha valamilyen szinten van saját pénz akkor mindenki abból gazdálkodik és akkor nem szúrja a szemét a másiknak hogy már megint hiányzik egy húszas mert kellett mondjuk egy vadi új virág.

2016. aug. 5. 16:48
 50/52 anonim ***** válasza:
Nem kell olyan nőt választani , aki minden szirszarra költ.:)
2016. aug. 5. 17:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!