Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Sokan miért azzal indokolják...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan miért azzal indokolják a házasságellenességüket, hogy "fölösleges, semmivel nem több mint az élettársi kapcsolat"?

Figyelt kérdés

Ne értsétek félre, semmi baj azzal, ha valaki nem akar házasodni.

De miért úgy utasítják el, hogy utána se néznek, nem is tudják, hogy mik a különbségek az élettársi és a házastársi kapcsolatok között? o.O

Miért elleneznek egy olyan dolgot, amiről azt se tudják, hogy micsoda?

2016. aug. 4. 15:39
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:

"ha valamiről úgy érzed, hogy jó, minek néznél utána, hogy milyen lehetőségeid vannak még, és az pontosan mivel jár?"

Hát, én nem igazán szeretnék ilyen embert párnak, aki csak úgy belenyugszik a dolgokba, és elvan, mint döglött hal a vízben. Mások vagyunk, én folyton azt nézem, hogy hogyan lehetne még jobb, van-e esély fejlődni. Hogyha simán lehetne valami jobb is az életemben, akkor miért ne tennék érte, miért nyugodnék bele az ahhoz képest rosszabb megoldásba?

56%, nehogy már jó fej legyél, amiért megcsalod a párodat.... -.-" Mellesleg elég nagy marhaság, amit írsz, a rokonaim között pl MINDEN válás a férj félrelépése miatt volt, és a férj kezdeményezte.

Egyik esetben a férfié maradt a ház és az egyik autó, a feleség csak azt az autót vitte el, amit ő vett és ő használt.

A másik esetben a nőé maradt a ház, de azért, mert a pasi közölte, hogy neki marhára nem kell, költözik is a szeretőjéhez egyből, így ott nem is volt ebből nagy ügy. Az autóját szintén megtarthatta.

Még mindig nem lehet kisemmizni az embert, ha minden szépen le van papírozva. Manapság már mindenre van jogszabály, mindenről lehet szerződést kötni, szerintem még tisztább is egy válás ilyen téren, mint egy papírok nélküli kapcsolat utáni szakítás...

Amúgy igaza van annak, aki írta, hogy meg kéne ismerni a nőt. Az én párom pl tudja, hogy a pénz számomra csak "szükséges rossz", és onnantól kezdve, hogy nem kell éhezni, meg rettegni hogy másnak utcára jutunk-e, marhára nem érdekel, soha nem éreztem fontosnak, hogy nagy házam legyen, meg autóm, meg ilyenek.

Persze ha egy nő alapból imádja a jólétet, akkor nem tudom, miért kell ledöbbenni, ha igényt tart rá a válás után is. Sokan úgy csinálnak, mintha ez olyan nagy meglepetés lenne :D Miért nem vesznek el inkább egy önzetlenebb nőt?

Amúgy nem tudom, miért beszélnek sokan erről a dologról úgy, mintha minden nő otthon reszelgetné a körmét, és csak a férfi dolgozna és tenne az anyagi javakért.... Hahó, 21. században vagyunk, a nők is dolgoznak, és fizetést visznek haza... Ő is beszáll ám a költségekbe, szóval jogosan az övé is a ház, autó, stb :)

2016. aug. 5. 11:37
 32/52 anonim ***** válasza:

26. vagyok.

"belenyugszik a dolgokba, és elvan, mint döglött hal a vízben."

nem értem, mi itt a belenyugodni való. azt írtam, hogy ez nekem jó. nem azt, hogy elmegy. egyébként nem sok embert láttam házasságkötéstől feléledni, talán inkább utána eresztenek le jobban. nem értem, miért gondolod, hogy a házasságkötéssel teszel valamit. valami extrát, kiteljesítőt.

"Mások vagyunk, én folyton azt nézem, hogy hogyan lehetne még jobb"

mintha szándékosan értenél félre. azt mondtam, hogy a házasság hátteréről nem érdekes nekem tájékozódni, nem azt, hogy a szerelmemmel mindig ugyanabban a pózban szeretkezünk, hatkor van vacsi és hetente egyszer lemegyünk a sarki kocsmába.

szóval nem a házasságot látom fejlődésnek. egy intézmény nem fog téged abban támogatni, hogy jobb legyen a kapcsolatod.

2016. aug. 5. 11:48
 33/52 anonim ***** válasza:

31-es

Nem arról van szó, hogy minden a férfié legyen és kész.

Ha a nő ugyanannyit tett bele, akkor a fele jogosan az övé. Ha 70%-ot tett bele, akkor 70% jogosan az övé.

viszont elég gyakori érv szokott lenni, hogy én vasaltam rá, jár nekem a fele... annak, amit ő keresett meg és amiből ő vette meg.

Vagy a még jellemzőbb, hogy mivel van 2 gyerek és mivel azokat úgyis én kapom, nekünk kell lakni valahol, a férfi meg intézze, ahogy tudja.

Amúgy a te példáid sántítanak, nem is kicsit.

" MINDEN válás a férj félrelépése miatt volt, és a férj kezdeményezte. "

Az, hogy valaki mutat valamit a külvilág felé, még nem vehető komolyan. Ugye ebben egyet tudsz érteni?

Senki nem posztolja ki, hogy évek óta nem hajlandó leszopni a férjét, de a Coelho-i szeretethirdetést minden további nélkül, plusz odatenni egy szívecskét és betaggelni a férjecskéjét nem kerül annyi energiába.

A válás elmesélésekor sem hiszem, hogy a két fél egyformán fog emlékezni a ki kezdte kérdésre...

2016. aug. 5. 12:00
 34/52 anonim ***** válasza:
100%

"Ha van is szeretőnk, rendre félredugunk, akkor sem szoktuk otthagyni a családot, tehát nem érzelmi alapon döntünk jellemzően."

Értem, szóval ha esetleg majd az asszonykádról derül ki, hogy szeretője van, rendre félredug akkor te majd azt le fogod nyelni ugye? És nem válsz el...

Van egy olyan érzésem, hogy most jön majd a "de te férfi vagy, te másképp gondolkodsz" duma...Bele se kezdj, mert az ilyen szánalmas kettős mérce. Másképp gondolkodsz, igen, a nemi szerveddel. Ami azt jelenti, hogy kicsit sem szereted a párodat, de még csak nem is tiszteled.

Az már a te szegénységi bizonyítványod, hogy már most úgy gondolod, idővel félre is járhatsz, ha úgy alakul. Hogy tudsz így hozzáállni a csajodhoz? Nem is csoda, ha sok a válás és a szakítás, sok az így gondolkodó pasi mint te. Ne gondold már, hogy a nőknek kötelessége minden szart eltűrni! Ha hűtlenséget fogadtál, ami egy kapcsolatban is alap, de nem tartod be, naná, hogy válni akarnak!

2016. aug. 5. 12:40
 35/52 anonim ***** válasza:

Valóban van vagyonmegosztás...

Igen, de ha a férfi beletesz valahonnét a közös házba tegyük fel 3 milliót és a nő meg 500.000-et ez válásnál k..vára senkit nem fog érdekelni hogy ki mennyit rakott bele... Az amit magával hoz valóban az övé, de a pénznek nem fogják lenyomozni az útját hogy miből és ki rakta bele.

Igen lehet mondani hogy aki így gondolkodik hogy évente 2 házasságra 1 válás jut akkor velem is megtörténhet és akkor mi lesz... az nagyon anyagias de kérlek... 50%.

Na meg egy csomó pénzt költeni az esküvőre...

Utána meg válásra az ügyvédnek... Ti mondhatjátok hogy jajj az ismerettségben nem volt stb. DE az adatok szerint 2 házasságra 1 válás jut.

JA hogy a baráti körödben a férfi kezdi a válást? Úristen... 71%-át a nők kezdeményezik ez statisztika megint. Hoppá...

Utána meg ha a házasságba bele is megy az egyik de szerződést akar akkor meg jöhet az érzelmi zsarolás hogy ,,de miért, mi úgyis együtt maradunk, hát nem szeretsz'' stb. ami után ha válás lesz a szerződni akaró fél verni fogja a fejét a falba mert 20.000 forintért ki tudja mennyit takarított volna meg a bíróságon

Ja igen és kinek is biztosabb a helyzete?

Egy válás esetén 50-50 mindenből persze csak papíron. Ha a férj havi 1 millát keres a nő meg otthon ül akkor is 50-50 pedig semmit nem tett bele. Férfiakra pedig nem jellemző hogy otthon ülnek és eltartottak... persze kivétel mindig van.

Ezek után vegyük figyelembe hogy az ilyen nőknek kell az asszony tartás mert dolgozni nem akar.

Ha gyerek van az óriási eséllyel marad anyával ha csak anya nem drogos keményen, de ha alkesz és veri a gyereket akkor is simán odadobják neki hiába akar a gyerek apával maradni... (nemrég volt a hírekben hogy egy gyerek az ablakon menekült az anyjától)

Ezek után jön a gyerek tartás ami a fizu 20% kb.

Aki pedig azt mondja hogy a gyerekre kell költeni havonta akár csak 40.000 forintot is az eléggé hazudik vagy a gyerek óriási lábon él és ehhez jön még a havi 15 amit az állam fizet:)

Ne tagadjuk hogy a nők váláskor akkora előnyt élveznek ha többet tettek a kapcsolatba ha nem ami óriási és eléggé kiszorítja az ,,egyenjogúságot'' ebben az esetben:)

2016. aug. 5. 12:40
 36/52 anonim ***** válasza:
jav: hűséget fogadtál
2016. aug. 5. 12:42
 37/52 anonim ***** válasza:

"Ja igen és kinek is biztosabb a helyzete?

Egy válás esetén 50-50 mindenből persze csak papíron. Ha a férj havi 1 millát keres a nő meg otthon ül akkor is 50-50 pedig semmit nem tett bele. Férfiakra pedig nem jellemző hogy otthon ülnek és eltartottak... persze kivétel mindig van."

Ezt is bele lehet foglalni házassági szerződésbe.

Ha ennyire különcködni akarsz, oké, de akkor ne sírjon a szád, ha netán elveszíted az állásod, és az asszony úgy dönt, nem fog eltartani addig sem amíg találsz másikat, hisz te is sajnálod tőle a pénzt amit a közös életetek alatt kerestél. Ha már én pénzem te pénzed a módi, akkor úgy is legyen az, ha kiesik a kereseted, és ne akarj a másikéból.

A férjem erre a házassági szerződéses dologra, pénzre és egyébre tudod mit mondott? Ha gazdag lett volna, akkor se akart volna házassági szerződést, mert úgy érezte tudja ki vagyok, és ha netán mégsem, akkor meg is érdemelné, hogy megkopasszam, mert nem ismert meg eléggé, és rosszul választott. Magyarul vállalná a választásáért a felelősséget.

Te a csajoddal mit csinálsz? Hogy oldjátok meg a pénzügyeket? Mindennel filléreskedtek, az az enyém, ez meg a tiéd? Tartozom 20 ft-al, te meg 120-al vagy hogyan? Ha valamelyikőtök elveszti a munkáját akkor a másik addig nem kap enni, mert nem dolgozott meg érte, hagyod nélkülözni vagy mi? Ha már ennyire minden a tiéd...

2016. aug. 5. 13:00
 38/52 anonim ***** válasza:
0%

34-es

"Értem, szóval ha esetleg majd az asszonykádról derül ki, hogy szeretője van, rendre félredug akkor te majd azt le fogod nyelni ugye? És nem válsz el...

Van egy olyan érzésem, hogy most jön majd a "de te férfi vagy, te másképp gondolkodsz" duma..."

Képzeld el, hogy nem így gondolom.

Az asszony is félre fog dugni(ha van benne legalább egy kicsi kraft) és tudja élvezni a szexet. alapvetően nem hiszek benne, hogy bármelyik hétköznapi halandó jogosan várhatja, hogy majd egy másik hétköznapi halandó csakis rá/vele fog élvezni. Egyszerűen nonszensz a gondolat is.

"Az már a te szegénységi bizonyítványod, hogy már most úgy gondolod, idővel félre is járhatsz, ha úgy alakul. Hogy tudsz így hozzáállni a csajodhoz? "

Kérlek nézz a tükörbe és mondd ki hangosan: ezt a testet kötelessége lesz valakinek imádni még 40 évig akkor is, ha már ragyás, lóg, striás és már évek óta szarni fogk rá, mert majd a munkára/gyerekekre/időhiányra fogom fogni?

Hogy tudok így hozzáállni? Te hogy tudsz magadhoz úgy hozzáállni? Mi ez a hatalmas ego?

Miért hiszi minden nő magát megismételhetetlen, egyedi kis gyönyörűségnek?

jártál te az utcán mostanában?

Mindenhol topmodelleket látsz?

Ugye, hogy nem. Akkor meg miért hiszed te, meg a másik, meg a szembejövő, hogy pont ti magatok vagytok, akik kirínak a tömegből?

Én ezt fel nem foghatom.

A házasságnak messze nem arról kéne szólnia, hogy a 21. századi nő egoját államilag elismert formában tápláljuk, erősítsük. Az egy gazdasági szövetség, semmi köze a te deformálódott énképedhez vagy fura igényeidhez.

A szexuális hűsség az önzés netovábbja, maga az élet megrontója, a sátán.

2016. aug. 5. 13:27
 39/52 anonim ***** válasza:
63%
...hűség
2016. aug. 5. 13:28
 40/52 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, én senkit nem kényszerítek arra, hogy velem legyen. Ha velem akar lenni, akkor viszont hűséget várok el. Ha ragyás, striás, lógós leszek akkor is, mert én is hűséges leszek a későbbiekben ragyás, striás , lógós férjemhez. Az öregedés természetes dolog.

Ha ez nem tetszik lehet menni máshoz, de nem a hátam mögött, hanem szépen lezárjuk ami dolgunkat, és utána. Mert így tisztességes, és így emberi.

Nem gondolom többnek magam másoknál, viszont kevesebbnek sem. Olyannak sem gondolom magam akin át lehet gázolni, össze-vissza lehet csalni. Nekem hűségre és monogámiára van igényem. Aki velem van annak szintén, különben nem lenne velem, mert nem tűrném meg magam mellett.

Mellesleg, a gondolkodásmódodból látszik, hogy a büdös életben nem szerettél még soha senkit. Ha így lett volna, nem akarnád megcsalni, nem lenne szükséged másra, és azt sem tűrnéd ha ő csalna meg.

2016. aug. 5. 13:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!