Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan miért azzal indokolják a házasságellenességüket, hogy "fölösleges, semmivel nem több mint az élettársi kapcsolat"?
Ne értsétek félre, semmi baj azzal, ha valaki nem akar házasodni.
De miért úgy utasítják el, hogy utána se néznek, nem is tudják, hogy mik a különbségek az élettársi és a házastársi kapcsolatok között? o.O
Miért elleneznek egy olyan dolgot, amiről azt se tudják, hogy micsoda?
Ez A masodik hazassagom es azert gondolom, h feleseleges a hazassag mert tenyleg csak egy papir, nem ugy mutatom be h "o a pasim" hanem h "o a "ferjem".
En akkor megyek ferjhez amikor szerelmes vagyok es megkerik a kezem, es mivel eddig ketszer voltam szerelemes, negyszer kertek meg a kezem (a masik ket delikvenst ignoraltam:-) szoval evidens volt, hogy igent mondok.
Egyebkent en ezt a hazassag maniat foleg pasiknal tapasztalom, ok akarnak folyamatosan hazasodni (legalabbis akikkel en talalkoztam eddig:-))
ma 17:27
A házasság nélküli eljegyzésnek mi értelme? :D
Kérdező: A házasságnak mi értelme?
Azért mernék megkockáztatni az eljegyzést, mert az csak egy jel a külvilág felé, hogy összetartozunk.
Én egyetlen dolgot tudok elfogadni arra, ha valaki nem akar házasodni, mégpedig azért mert egyszerűen nem hisz a házasság intézményében. Pont.
Ha mellé neki kezd magyarázni, hogy csak papír (miközben a másik fél szeretné..ha neki csak egy papír, akkor miért nem megy bele, ha a másiknak fontos? hiszen neki csak egy papír..), vagy éppen nem akarnak felhajtást és pénzkidobást (hétköznap, két tanús, ingyen van), akkor már abszolút mellébeszélésnek gondolom és úgy bullshit az egész, ahogy van.
Első esetben elhiszem, hogy valóban nem szeretne.
Második esetben meg már csak kamunak tartom az egészet és valójában nem szereti eléggé a párját, és nem bízik benne annyira, hogy össze is kösse az életét vele, mert hát válás esetén viszi a vagyon felét.
16-os
Eléggé sánta az a logikád.
Ha én azt mondom neked, a páromnak, hogy "nem hiszek a házasság intézményében", akkor vagyok rezignált és akkor, de csakis akkor teljesen jogosan követelhetnéd tőle, hogy ha nem számít nekem, de neked fontos, igazán megtehetném, hogy elveszlek.
Pont, hogy az általad nagyvonalúan kihajigált érvek jelenti a kérdés méregfogát.
"valójában nem szereti eléggé a párját, és nem bízik benne annyira, hogy össze is kösse az életét vele, mert hát válás esetén viszi a vagyon felét."
Ez is rossz logika, hibás összekötése két független fogalomnak. De persze értem, hogy az összekötés fontos a nyomatékosításhoz.
Simán lehet, hogy szeretlek, eléggé nagyon szeretlek, de a félelmeim akkor is jogosak és lehetséges, hogy nem bízom meg a majdani énedben(aki valószínűleg már évek óta gyűlölni fog engem, mikor beadod a keresetet és amikor majd történetesen önmérsékletet kéne tartania, hogy ne akarjon semmit, ami nem járna neki).
Kérdező: természetesen a házasság több mint élettársi kapcsolat. Pont ettől félnek. Ugyanis felelősséget vállalsz magáért a kapcsolatért, és a kedvesedért. Egymás hozzátartozói lesztek a törvény előtt, és ez nagyon nem mindegy.
Aki pedig nem hajlandó házassági szerződést aláírni (természetesen úgy, hogy ügyvéddel megnézette nem akarod te az illetőt hátrányos helyzetbe hozni), azzal nem kell összeházasodni. Illetve meg kell nézni kit vesz el az ember, kivel házasodik össze.
Férfiként írom, hogy aki igazán szereti a párját és vele tervezi a hátralévő életét, az elveszi, nem kifogásokat keres.
Aki a párja mellől várja az igazit, az pedig összecuccol vele, csinálnak esetleg egy két gyereket, aztán ha jön az áhított jobb nő, akkor lelép vele. Aki eleve nem tervez véglegesre a partnerével, az nem fog megházasodni.
Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki aki megházasodik, komolyan veszi a dolgot. Sokan éretlenek rá sajnos! De mint tudjuk, élettársi kapcsolat is ugyanúgy tönkremehet, mint házasság, attól függ ki mennyit tett a kapcsolatába.
Én minden esetre szomorúnak tartom, hogy az emberek még a válás kényelmetlenségei alól is ki akarnak bújni, inkább nem vállalják a saját partnerválasztásaikért a felelősséget! Mert bizony, ha rosszul választottál, viseld a következményeit, de nem, sokan még erre sem képesek, és húzzák a csajok idejét évekig, akik persze nem értik miért nincsenek évek után sem megkérve, mert a férfiak ilyenkor persze ameddig csak lehet lapítanak, mint szar a fűben.
Valaki magyarázza már meg, mit értetek páran azon, hogy "nem hiszek a házasság intézményében" ?
Miben nem hisztek? A hűségben? Az élethosszig tartó érzelmekben a párotok iránt? Abban, hogy akkor is együtt maradtok ha a másik beteg lesz, vagy gondjaitok lesznek?
Mert ha ezekben nem hisztek, akkor párkapcsolatot sem érdemes kialakítani. Hisz a nyitott párkapcsolatot leszámítva mindenhol ezek teljesen alap dolgok.
Ha pedig ezeket mind betartjátok, akkor a házasságlevél miért van annyira útban? Nem csak drága esküvő létezik ám, ha ez a kifogás. Van családias és van 2 tanús változat is, ha ennyire sajnálsz rá mondjuk 100 ezer forintot.
Nem kifogásokra vagyok kíváncsi, hanem valódi érvekre, ami nem csak duma, és nem arról szól, hogy mások életétől, választásaitól, házasságainak megromlásától teszitek függővé azt, hogy ti nem házasodtok.
Az eljegyzés pedig annak a jelzése, hogy a pároddal terveztek összeházasodni. Ha ez nincs meg, akkor értelmetlen, komolytalan- ezáltal nevetséges.
"Kérdező: természetesen a házasság több mint élettársi kapcsolat."
Én ezzel tisztában vagyok. De az utóbbi napokban vagy 2-3 kérdést olvastam, ahol konkrétan ki lett jelentve, hogy SEMMIVEL nem jelent többet jogilag egy házasság, mint egy élettársi kapcsolat.
Felőlem aztán leélheti két ember az életét egymás mellett házasság nélkül, csak a nyomi "érveket" nem értem, amiket felhoznak ellene :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!