Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túl nagy elvárás, hogy ne kelljen házimunkát végeznem?
Jó, hogy beláttad, és tényleg igyekezz ezen változtatni.
Valaki írta, hogy a feleséged is elfogadhatná, hogy ilyen vagy, bár én őszintén azt gondolom, hogy te nem kifejezetten ilyen vagy, hanem belecsúsztál ebbe a viselkedésbe, mert úgyis az a dolga. És ez nyilván neki is feltűnt, hogy átment az egész abba a hozzáállásba, hogy ő a háziszolga, te meg már csak szétdobálod és széthagyod, mert úgy is arra van, hogy ezzel foglalkozzon.
Az én férjem is sokat dolgozik, és elvárhatná, hogy lássam elegyedül a háztartást. Nagyjából meg is teszem, de nagyon jól esik, akármilyen keveset, de részt vesz ezekben a dolgokban. Vacsora után szokott 10 percet pakolni a konyhában. Időzítőt állít be a telefonján, és azonnal abbahagyja amit csinált, ha letelik az idő. (Ezt nem én találtam ki, magától ilyen...) Viszont nekem megadja azt az érzést, hogy nem egyedül küszködöm.
Hogy a ruháit lehajigálná a sarokba, és azt várná, hogy összeszedjem, az szerintem meg se fordult a fejében. A gyerekeim ruháit se szedem össze, ha elmúltak 6 évesek, az övét se szedegetném. Az ételt se rágom meg helyette.
Örülök, hogy a végén már sikerült megfogni a lényeget. Amit a feleséged "elvár", szimbolikus. A szavaidból kiderül, hogy semmibe veszed a házimunkát, a későbbi hozzászólásaidból, hogy nem csak semmibe veszed, hanem még fölöslegesen generálod is a tennivalót. Nem azt a kérdést kellene feltenni, amit feltettél, hanem inkább azt, hogy kellene változtatni a hozzáállásodon, hogy ne menjen galyra a házasságod pillanatok alatt, mert egy megalázó szituba toltad a feleséged, eltanácsoltad a munkájától, s egy olyan ingyenmunkát (szolgálatot) vársz el tőle, amit te meg vastagon lenézel. Ha fontos számodra a kapcsolat, akkor felfogod, hogy amit a feleséged vár, csak jelképes: "miért nem mosogatok NÉHA" - igen, arról van szó, hogy azzal, ha időnként nem lenne "büdös" neked beállni mellé a háztartási melóba, hanem természetességgel és figyelmességgel ragadnád meg a tennivalókat NÉHA(!), azzal mutathatnád neki, hogy ez nem egy lenézett, értéktelen munka, hanem megbecsülöd. A te munkádat megbecsülik: négyhavi keresetet viszel haza érte. Ha a feleséged munkájának te vagy az egyetlen haszonélvezője, talán neked kellene kimutatni a megbecsülésed, mert neki is jár.
Aztán ha még gyereketek is lesz, abból jönnek az ilyenek: [link]
(Csak egy kis mellékinformáció, hogy a családon belüli erőszaknak a legelterjedtebb formái között van a "Gazdasági erőszak", ami ilyenekből állhat:
- a partner lebeszéli a munkáról
- a partner egyenesen megtiltja, hogy munkahelyre járjon
- a partner anyagi függésben tartja a párját
- a partner közös tulajdonú céggel szorítja sarokba a másikat stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!